HIRVIPIIRAKKA
(Huvikummun ohjetta mukaellen)
1 pkt Pirkka rukiista piirakkataikinaa
400 g hirvenjauhelihaa
öljyä ja voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
2-3 sipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
2 tlk kermaviiliä
4 munaa
2 dl juustoraastetta
(Tuplasin kuvanoton jälkeen kermaviilisoosin, kun näytti meitsin makuun turhan niukalta. Myös lihan joukkoon roiskaisin aimo lurauksen riistafondia, joka alkuperäisestä uupui.)
SAVUJUUSTOSALAATTI
(Kotivinkin ohjetta mukaellen)
1 ruukku Punainen Salanova -salaattia
1/3 pussia vuonankaalia
150 g savujuustoa (esim. Bergader chili-paprika)
1 vihreä omena
½ sitruunan mehu
1 dl pähkinäsekoitusta
balsamicoa tarjolle pöytään (korvasin Balsamico-salaattikastikkeella)
Hyvää oli, vaikka itse teinkin.
Jälkkäriksi kaffeet laskiaispullin, onhan nyt se aika!
Suomalaisia laskiaisperinteitä:
Monet Suomen laskiaismenoista ovat luultavasti peräisin vanhasta työnjuhlasta, jolloin naiset lopettivat pellavien, hamppujen ja villojen muokkaamisen ja kehräämisen langoiksi. Laskiaisperinteistä elävät mäenlaskun ja jääkelkkojen tapaiset huvit. Enää laskiaista ei yhdistetä pellavankasvuun, vaan siinä hyvästellään pimein talvi ja aletaan odottaa kevättä. (Wikipedia)
Uhkaavasti vaikutti siltä, että kevät ehtii turhankin rivakasti - että lumet ehtivät sulaa ennen kuin kerkiämme laskiaismäkeen! Muttei ihan sentään, hyvin luisti vähän vähemmilläkin kinoksilla!
PLUIKASTA LASKIAISTA!
Nam, huisin herkun näköiset herkut!!!!
VastaaPoistaHyvissä ajoin toivottelet laskiaista, siihenhän on vielä kolme viikkoa aikaa. ;)
VastaaPoistaMoikka!
VastaaPoistaMmmm, hyvätpä on tarjoilut!
-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Hyvän näköistä piirakkaa ja salaattia!
VastaaPoistaKiitos Helmi, MariJ, Helena & Blackie ja Tilkkureppu! :o)
VastaaPoista