Lukijat

lauantai 15. helmikuuta 2014

Mini-inventaario

Terhi vinkkasi (ja erikseen kutsumatta tuppauduinkin sitten seuraan) perinteisistä Tampereen Nukkekoti- ja Nukkemessuista, jotka järjestetään tänään Vapriikin aulassa, Tampellan vanhassa tehdaskiinteistössä. Tai siis mitkään perinteiset meikäläiselle, koskaan ennen kuullutkaan...Vissiin Aamulehti ollut aika huonolla luvulla??

Tapahtumaan piti tietenkin valmistautua! Ei nimittäin ole oikein selkeää mielikuvaa, millaista tavaraa olen tähän mennessä haalinut ja mitä vielä olen vailla - inventoin nukkekotilaatikkoni (nukkekotihan on EDELLEEN kokoamatta...). Ajatuksenani on ollut, että ensin pitää olla tulisijat hankittuina, ennen kuin taloa aletaan rakentaa - lämpöä pitää pirttiin saada näin karuissa olosuhteissa!!

Juu, enemmän olen vielä vailla kuin haalinut!!!

Vesiklosetin kalustus on parhaiten koossa (tietysti, lady ei TODELLAKAAN aio käydä pihan perällä manoriin muutettuaan!). Huomatkaa erityisen edistyksellinen vesikiertopatteri, ihan vartavasten Lontoosta tuotettu (Harrods)! Porsliinisten saniteettikalusteiden (Minimaailma, Hki) lisäksi lady hankki tyttärelleen oman pienen kylpypaljun Tukholmasta (lienee joku korvakorukippo tai vastaava).

Ladyn makuukamarin kakluuni on samaa mallia kuin Ruotsin kuninkaallisilla (tulitikkuaski kuninkaanlinnan museokaupasta) ja vuoteenlämmitin Englannista (Harrods), kyllä niillä pitäisi tarjeta!! Tuolikin on vähän prameampaa sorttia (joulukuusenkoriste Etolasta), mutta muuten kalustus on vielä kovin vaiheessa (pääosin Minimaailma).

Isännän työhuoneeseen valittiin perinteinen manttelitakka (Nukkela, Tampere), maapallon (terotin, Nukkekoti ja Lelu EM, Forssa) sisään saa ehkä konjakkipullon ladylta piiloon...? Tosin se isäntäkin puuttuu vielä.

Ruokasaliin tulee kulmatakka (Minimaailmasta, muistelisin?) tai ehkä se vaihtaa vielä paikkaa päikseen isännän huoneen tulisijan kanssa, kukapa tietää. Kukkapylväät (Harrods) sopisivat kuitenkin paremmin pariksi tälle mallille... Vieraita ei voisi vielä kutsua, ruokapöydän tuoleja on liian vähän (Minimaailma), vaikka ladya kiihottaakin ajatus posliiniastiaston (Piironki, tilattu Kodin Kuvalehden tms. kautta) kattamisesta salin pöydälle vieraiden ihailtavaksi...

No, kyökkipiiallakin on kyllä niin niukka varustus keittiössään, ettei siellä mitään kovin juhlavaa vielä valmistettaisikaan, vaikka kuparikattiloita näkyykin hankitun kaksin kappalein (ei kai lady niin arkisia hankintoja muista tehneensä, äkkiäkös sellaiset tuplanakin hankkii?)! Siitä lady kuitenkin on pitänyt tarkan vaarin, että vaatehuolto pelaa! Ihan ensimmäisiä hankintoja olivat silitysrauta ja ompelukone (Riimikko, Porvoo).

Eikä ole kyllä käytännöllisyyttä mietitty tyttärenkään huoneessa, pelkkiä leluja hankittu! Ja se tulisijakin uupuu!!

Puutarhakalusteet (Piironki) ovat kuitenkin mittasuhteiltaan niin onnettomat, että päätynevät lapsipolon huoneeseen. Eikös sitä lapsille yleensäkin tuupata kaikki vanhat ja epäsopivat, kunnes viimein kierrätetään palvelusväelle?

Salongin kalustus on vielä täysin hankkimatta! Tähän kuvaan päätyi kaikki epämääräinen ja tarkoitukseton. Mitä kukaan tekee yksityiskartanossa kassakoneella, kysyn vaan??

Tässä The Lady of The Manor itse tyttärineen (Villa Rosmarin, Ideapark) ja koirineen, kissan kera (Tiimari). Kyökkipiikakin pääsi armollisesti kuvaan, hän sentään taitaa englannin kieltä (Harrods). Vaikka kyllä ranskalainen sittenkin olisi ollut parempi, sillä saisi enemmän arvostusta ruokakutsuja järjestäessään! Ai kamalaa, jos tarjolle tuodaankin vain munuaispiirasta! Olipa tosiaankin ajattelematonta tuottaa keittäjä Englannista pelkästään edullisempiin palkkakuluihin tuijottaen. Hmmm, ehkä Mary pääsee sisäköksi, jos palvelukseen tarjoutuu aito fransmanni!?

Vaikka ei sellaista kyllä Vapriikista löydy! Eikös siellä ole vain pumpulitehtaan flikkoja? Ai Finlaysonillako niitä olikin? No, ehkä sieltä Tampellasta löytyisi ihan aito patruuna, sinne työhuoneeseen, konjakkia siemailemaan...


13 kommenttia:

 1. Hyviä hankintoja olet tehnyt. Nyt vaan kartanon rakennuspuuhiin :-)

  VastaaPoista
 2. Aika makeita tavaroita sulla! Tässä on vissiin ryhdistäydyttävä ja tehdä pitkästä aikaa jotain ;)

  VastaaPoista
 3. Joskus ennenkin on houkuttanut ja taas hokuttais...mä jo silmäilin, että minne se talo mahtuis.....taitaa olla kun meen kiltisti pois ennenkuin lähtee näiden houkuttamana lapasesta :D
  Taitaa olla parempi suunnata omalle pikkumökille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fillarin ritsillä olisi niin paljon helpompi kuljetella nukkemökin mööpeleitä... * vink-vink * ;oD

   Poista
 4. :) Ihania aarteita! Kassakone tulee selvästi myöhempään käyttöön kun lady kaipaa puuhaa ja projektia ja perustaa hobbykseen kangaskaupan, lankakaupan, hattuliikkeen tai vaikka pikku kahvilan. Kesäkahvilaa voisi pyörittää vaikka puutarhamajassa (suurehkossa matalassa kynttilälyhdyssä, olen sellaisen nähnyt jossakin ja se oli minusta loistava idea :)

  Löysitkö isää aarteita Vapriikista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen talon mallisen lyhdyn olenkin jo hankkinut ladyn myöhempää harrastustoimintaa varten - pieni kesäkahvila voisikin olla kiva (vaikka kyökkipiikaa se taitaisi enemmän rasittaa...) :o)

   Poista
 5. Kartanon kasvimaan alkaessa tuottaa kunnolla, jotain voi jäädä myytäväksikin - luomua tietenkin - ja silloin kassakone on hyvä olla olemassa, eikös kuitti ole aina annettava.
  Aika hyvin tuota varustusta on jo mutta kuvia uusista hankinnoista mieluusti nähdään tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voisipa sinne kasvihuoneeseen laittaa pienen kesätorinkin! Mansikoita ja herneitä, porkkanaa ja lanttua, kauralyhteitä ja himmeleitä... :o)

   Poista
 6. Lady varmaankin jossain vaiheessa hurahtaa lankojen ja tilkkukankaiden maailmaan alkaessaan harrastamaan muiden ladyjen kanssa pakanakansojen pukemista ja joutuu sitten perustamaan liikkeen välittääkseen lankoja ja kankaita tarvitseville. Joten kassakone kyllä puolustaa paikkaansa summien yhteenlaskussa.
  Näköjään puuttuu tuosta alkukalustuksesta kaikki tekstiilit, missäs paldakiinit, matot ja plyyssiverhot on puhumattakaan frivolitépitsiliinoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi-hii! Lady on kovi tarkka värien sointuvuudesta - kunhan tapetit on hankittu, alkaa tekstiilien työstäminen. Siinä sitä onkin ladylle puuhaa moneksi toviksi! :o)

   Poista
 7. Kiitos Onnenpähkinäinen, Tilkkureppu, Rva Kivitikka, Amalia, Pepi, Laura, KristiinaS ja LeaP! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!