Lukijat

perjantai 21. helmikuuta 2014

Tauti

satunNaiseen muistiini ei ihan äkkiä palaudu, koska olisin ollut yhtä ankarassa flunssassa!

Inhoan yli kaiken sairaskertomuksia, kerron silti:

Sunnuntai: Tauti alkoi viattomasti yskien - köhin siinä sitten ohimennen kaikki tarjoomukset, oli sattumoisin kaffitteljoita käymäseltään. Silmissä sahaavat sähköiset sahanterät yskiessä. Illalla alkoi hervoton päänsärky.

Maanantai: Heti aamusta kuumetta 39,2, yskitti, pää oli haljeta. Pupusen työläs aamupuuro (jauho sekoitetaan kuumaan veteen) vaihtui purkkijugurttiin, lounaaksi jaksoin tarjota enää kuivahtaneen laskiaispullanpuolikkaan. Lapsen ruokaillessa makaan torkahdellen keittiön lattialla, pissattaessa eteisen (kun vessan ei mahdu). Iltapäivällä älysin viimein soittaa Miehelle, että hankkii lapsenhoitoapua. Hetkessä pelastuspartio singahti paikalle: Veli ja Veljenvaimo ensiapuna, kunnes Veljentyttö Vanhempi ehti paikalle. Illaksi kuume vielä vähän nousi, ei muita iltaisia muistikuvia (eikä oikein päivältäkään). En tiennyt, että vatsassani on lihaksia niin laajalla alueella kuin kipu yskiessä antoi nyt ymmärtää.

Tiistai: Kuumetta enää 38,4, päänsärkyäkin vähän vähemmän. Luulen selviäväni aamun Pupusen kanssa ennen lastenhoitoavun saapumista, lattian sijasta makaan lapsosen leikkikamarin sohvalla. Olen vissiin nukahtanut, päätellen siitä, että jalkalampun varsi oli väännetty solmuun, valot sammutettu ja kaikki leluhyllyn laatikot kumottu lattialle. Havahdun kun Pupunen ojentaa sisäkkäin ruhjomiaan säilytyslaatikoita, ei saa niitä erkanemaan toisistaan. Autan lasta. Veljentyttö Vanhempi ja Äiti soppatarpeineen tulevat pelastamaan loppupäivän. Lonkkaluita särkee hillittömästi, myöhemmin vasenta nilkkaa ja oikeaa polvea. En ole aiemmin ymmärtänyt sanontaa "flunssa menee lihaksiin" - nyt ymmärrän. Sahaavat sähkökäyrät sen sijaan ovat hävinneet.

Keskiviikko: En mittaa kuumetta, koska Pupunen aamulla toteaa kädellä otsaani koitettuaan "Ei kuuma!". Huimaa, kuljen pitkin seinänvieriä. Mahalihakset riekaleina, polvikipu tulee aaltoina, ajoittain tekisi mieli kiljua kivusta. Nokka alkaa vuotaa. Pysyn kuitenkin ihan koko päivän hereillä ja lapsikin saa aina ajallaan ihan oikeaa ruokaa. Sohvalla maaten kokoamme aamun legoja, iltapäivän katselemme Muumeja - samaa dvd:tä, kun en jaksa vaihtaa. Miehen palattua töistä vaivun umpiuneen.

Torstai: Heti herättyäni tekee mieli imuroida. Joko en ole enää kipeä tai sitten olen tosi kipeä - inhoan imurointia ja se onkin Miehen kotipuuhia. Koska polvea ei enää jäydä ja lonkatkin ovat taas vain entisenlaiset kankeat, päätin olla terve. Ainakin enemmän terve kuin tautinen.

Ilman apujoukkoja en olisi selvinnyt!
LÄMPIMÄT (kuumeiset suorastaan) KIITOKSET!

Nyt hirvittää, iskevätkö jatkossa järjestään kaikki kiertävät rupiset rokot, roiskuvat ripulit ja rähmäiset räkätaudit - muista lastentaudeista puhumattakaan??

17 kommenttia:

 1. Samoissa tunnelmissa mentiin täällä sunnuntaista torstaihin. Ja en todlellakaan muista minäkään, milloin olisin viimeksi ollut kipeä.
  Mutta sen sanon, että sairastaminen on vielä tyhmempää kuin sairaskertomukset. Paitsi että sun kertomus ei ollu tyhmä.
  Ja ilmeisesti oot parantunut entistä ehommaksi, koska yhtäkkiä aloitkin pitää imuroinnista. Jos mun alkaa yhtäkkiä tehdä mieli leipoa, niin minäkin oon yliterve :D

  VastaaPoista
 2. Ei mikään naurun paikka, mutta hauskasti kirjoitit1 Toivottavasti vältät kaiken viimeksi mainitsemasi.

  VastaaPoista
 3. Onneksi selvisin hengissä ! Kuva on mitä mainioin!

  VastaaPoista
 4. Hui! Kamalalta kuulosti, tuo tauti. Kirjoitit niin hyvin, että samalla hymyilyttikin :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä sinulle! Tosi ikäviä nuo taudit!

  VastaaPoista
 6. Paranemisia toivottelen, tuo tauti ei kyllä ole ollut kiva, toivottavasti ne muut lastentaudit kiertävät sinut kaukaa.

  VastaaPoista
 7. Joo, tulee ne! Mutta mikään ei o yhtä kamala kuin tuo....?
  Mie tiedän ettei yhtään naurata tuommonen tauti....no, ehkä meitä muita kun luetaan tätä....sua itseäs ehkä siinä vaiheessa kun kaikki ne lastentauditkin on muisto vain :D

  Sä taisit sairastaa influenssa?

  VastaaPoista
 8. =)
  Ei pitäis nauraa, ei, mutta ymmärrän taudin, joka kaataa äidin, mutta ei lasta. Ainakaan yhtä aikaa.
  Toivottavasti "pakkolepo" teki terää.

  VastaaPoista
 9. Kiva kuva ja kiva teksti, onneksi tauti on jo takanapäin;)

  VastaaPoista
 10. Hui! Kuulostipa kamalalta taudilta ja samalla kerrot sen niin hauskasti, että ihan hymyilyttää, onneksi tauti on jo hellittänyt!
  Influenssaa varmasti kun noin korkea kuume.

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä!
  Muistan fiiliksen, kun itse oli ihan pihalla ja lapset terveinä....onneksi teillä on hyvä ja toimiva tukiverkosto!
  Onneksi sinulla ei ollut vatsatauti, jos nyt jotain hyvää yrittää keksiä :-)
  Toivottavasti pupuseen ei tauti tartu!

  VastaaPoista
 12. Anteeksi, että naurattaa.
  Ei siis kamala tautisi, mutta selvästi onneksi olet paranemaan päin, kun noin mukavasti kirjoitit :)
  Toivottavasti muu perhe ja tukijoukot välttyvät taudilta.

  VastaaPoista
 13. Huh, iskipä sinuun kova tauti! Onneksi olet jo parantunut!

  VastaaPoista
 14. Onneksi meni ohi! huh voi vain kuvitella tunnelman missä elit, tuo kuva on kyllä mitä parhain kertomaasi. Toivottavasti tulijoukkosi selvisi paremmin kuin sinä.
  Tsemppiä viikonloppuun.

  VastaaPoista
 15. Taisit saada influenssaan.Paha tauti.Toivottavasti ei tule jälkitauteja.

  Vatsatauti on pahinta mitä tiedän.Elävästi muistan vieläkin kun yrjöän ja samalla imetän...Taisin mennä silloin aika kuiviin.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Annukka, Maca, Amalia, Susan, Irmastiina, LeaP, Pepi, Terhi, Irma, Tilkkureppu, Rva Kivitikka, Aikku, Hepsi, Mummeli ja Ani! :o)
  Juu, influenssaa taisi olla. Piti ensin käydä googgeloimassa, millainen se on, ennen kun ei ole sellainen iskenyt. Kai.
  Unohdin mainita, että pisteeksi iin päälle puhkesi vielä herpes huuleen torstaina, etten nyt liian viehkoksi itseäni taudin jäljiltä tuntisi!
  Kuvan imuroin netistä: cutcaster.com, unohdin merkitä lähteen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!