Lukijat

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kevätsiivous alkaa...

Alakerran takkahuone on toiminut ylimääräisten kalusteiden välivarastointipaikkana (lue: hautausmaana). Koskaan se ei ole ollut oikein minkäänmoisella käytöllä, mutta kuitenkin yleensä jonkinmoisessa järjellisessä järjestyksessä.

Talon rakennuttajien aikaan tila oli leivintupa/kodinhoitohuone, kaakeloidut seinät ovat sitä perua. Purimme muuttaessamme kiinteät kalusteet ja poistimme lavuaarin ja verholaudat, mutta mitään korjaavia toimenpiteitä ei ole tehty (uusia sähkövetoja ja pistorasioiden lisäilyä lukuun ottamatta).

Talvipakkasilla, kun saunavilvoittelu kuistilla olisi liian hyytävää, takkahuoneessa lotkaistaan saunaoluet löylyjen välillä (mieluiten hämärässä valaistuksessa, ettei ankeus ala ahdistaa).

 
Vanhassa tupajumien jyystämässä vaatekaapissa (loistava huutokauppalöytö!) Mies säilöö metsästysvaatteitaan. 

 
Leivinuuni lämpiää pahimmilla pakkasilla, samalla valmistuu hirvipaisti.

Muuten TÄYSIN turha tila.

 
Pupusen leikkihuoneen ja unikamarin loihdinnan aikaan kaikki ylimääräinen raijattiin, tuttuun tapaan, takkahuoneeseen. Pois silmistä, pois mielistä - tila oli lievästĩkin ilmaistuna kaoottisessa kunnossa...

Nyt kun sohva rahdattiin mökille, piti sohvan ulossaamiseksi raivata tieltä myös väliaikaisesti takkahuoneeseen pannuhuoneremontin alta siirretty "pyykkipiste" toisaalle (kuvassa alkup. paikallaan kellarissa).

Ja - JAHUU! - kun tilaa oli viimein sen verran, että takkahuoneessa mahtui kääntymään ja kaapillekin pääsi yli esteiden kiipeämättä, päätin siirtää tilalle nojatuolit kuistilta (jossa ei tällä hetkellä myöskään mahdu kääntymään Pupusen teltan vuoksi). Nojatuolithan siis tungettiin kuistille juurikin siksi, etteivät ne mahtuneet enää takkahuoneeseen. Ja kuistin korituoli joutui samaan syssyyn evakkoon saunalle. Josta puolestaan siirrettiin pukuhuoneen tuolit jonnekin muualle (pitäisi vissiin nyt sitten etsiä nekin...).

Niin että juu, tuli viimein aloitettua kevätsiivous. Tai tässä tapauksessa oikeammin raivaus... Ei takkahuone ole edelleenkään viihtyisä, mutta nyt siellä on taas istumatilaa niille saunaolusille. Vaikka nythän taas kuistillakin tarkenee - ja mahtuukin, kun nojatuolit lähtivät.

Periaatteessa kaikki takkahuoneen kalusteet ovat mieleisiä, ne eivät vaan sovi keskenään yhteen. Ja kun niillä tällä haavaa ole oikeaa, järjellistä käyttöä, varastofiilis on edelleenkin se päällimmäisin tunne. Pieni pintaremppakin olisi paikallaan...

Yhden asian unohdin riehuessani! Sen pyykkipisteen, joka siirrettiin pois pannarirempan alta... Sille pitäisi nyt jostain löytyä tilaa - mielellään edes samasta kerroksesta pesukoneen kanssa! Hoh-hoijaa!

PS. Sikaa jos ihmettelitte, se on meidän hääsikamme! Olisin jo valmis luopumaan, vaan Mies pitää tiukasti kiinni, tunneside on kuulemma liian vahva. En ole varma, tarkoittaako meitsiä vai sikaa...

20 kommenttia:

 1. Siellähän on laitettu hihat heilumaan! On muuten ihania huonekaluja koko huone pullollaan ja tuo sika on loistava! Ihailen aina noita parkkipaikkojen "sikastoppareita" ja ottaisin kernaasti muutaman meidänkin pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa olisikin sellainen stoppari, niin siirtäisin pihalle! Sikamme on jotain keraamista ainetta, joka ei kestä pakkasta - enkä kuitenkaan muistaisi tuoda talveksi sisälle. Söpöhän se on, kuten siat pieninä, mutta tilaa se vaatii... :o)

   Poista
 2. Jopas onkin viihtyisän näköinen paikka aarteineen ♥ Kelpaa tuolla nyt oleskella. Tuo sika on mainio, samaa mieltä miehesi kanssa, että säilytettävä on =D

  VastaaPoista
 3. Eiks joka huushollis yks pieni sika tuppaa olemaan?? Ihan hyvä jos ja kun se on tuossa olomuodossa :D
  Hyvähän sun on pyöritellä kun on koko huone mihin jemmta, mulla ei ole enää edes kellaritilaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possu per talous per sopiva kiintiö!
   Pieni varastotila ei ole pahitteeksi - vaan kun ison myötä tuppaa kertymään romua liiaksikin! Että kumpikohan sitten on lopulta parempi...?

   Poista
 4. Viihtyisä huone kaikkiaan. Tuo sika on mainio :)

  VastaaPoista
 5. Kivasti taas olet loihtinut uudenlaisen huoneen, ei todellakaan mikään varasto.

  VastaaPoista
 6. Katselinkin jo possua ja piti kirjoittaa, että teilläkin on sitten mini-possu, kuten Satuaarre blogia kirjoittavalla Sadella...Sadella vaan aito...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma minipossu olisi mukava lemmikki (mitähän koirat siitä tuumaisivat?), mutta haaveideni täyttymys olisi ruskea lammas ja pari kaakattavaa kanaa! :o)

   Poista
 7. Tuo potsi on ihana, sisäsiisti ja silleen muistorikaskin.
  Kyllä aika tavaran kaupittelee ja kaikki järkiintyy. Näyttää näinkin ihan...hyvältä. Vai?

  VastaaPoista
 8. Hääsika? Mikähän se semmonen on, joku tapa vai hupijuttu?
  Kunto pysyy hyvänä ku kaikkea usein siirtelet sinne ja tänne, ja tuonne;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutsuimme vieraat possujuhliin (ehta kokonaisena savustettu sika tarjolla), samalla julkistettiin hääuutinen, vihillä olimme käväisseet edellispäivänä. :o)
   Kunto pysyy hyvänä, mutta huonekalut kärsivät, kun niitä yksinäni retuutan - Mies pääsee näkemään aina vain lopputuloksen. ;o)

   Poista
 9. No sikaa tietty, mitä muuta muka höh! ;D;D
  Huonekalut on kyllä kaikki aivan upeita, himoiten katselen tuota pöytäänne. Sohvapöytä on nyt ollut hakusessa jo jonkin aikaa, mutta mieleista/hintaista/väristä ei vielä ole tullut vastaan. Ehkä sitten joskus tulee.

  Heitä kuule tännekin muutama huiskaisu siivousenergiaa, kun ei millään innosta. Huomenna olisi taloyhtiön pihatalkoot, jos vaikka aloittaisi tuolta ulkopuolelta ja jatkaisi sisälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kun jotain oikein etsii, ei löydy mitään sinne päinkään - kummallinen ilmiö!
   Toivon, että oma siivousinspis jatkuisi, valitettavan usein se on nopeasti ohimenevää laatua... ;o) Tsemppiä!

   Poista
 10. Kiitos Tao, Sude, Pepi, Eija, KässäRitu, Tuta, Irmastiina, Terhi, KristiinaS ja Minna! :o)

  VastaaPoista
 11. Ihania tavaroita vaikka millä mitalla! Ja sai takkahuone hiukan toisen näköisen ilmeen pienellä siivouksella. :)
  Tuo hääsika aikas hauskakin juttu. :DDD

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!