Lukijat

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Teltta läks!

Kuulin, että piirtäminen ja kielenkehitys tukevat toisiaan. Teltta läks, tilalle piirustusteline!!

ENNEN:
NYT:
Lattiatilaa tuli kummasti lisää! Ja sen myötä paljasta lattiaa teltan alta sen verran näkyviin, että kipaisin hakemaan toisen varvaskurkun (Tåstrup-matto). Valitettavasti matoissa on selkeä sävyero, ensin hankittu taittaa harmaaseen, uusi kellertävään - enhän nimittäin usko maton vielä likaantuneen! Eivätköhän nuo käytössä tasaannu...
Mummo toi Pupuselle magneettinumeroita. Ensin oli tarkoitus sipaista magneettimaalia telineen puuosiin, mutta kun muutaman kerran olin koko ruhoni painolla astunut numeron päälle mehukkaasti manaillen, etsin käsiini pikaliimatuubin ja ruuttailin oikein antaumuksella! Loput numerot odottavat aikoja, jolloin ne alkavat pysyä jääkaapinovessa...

Samaisella mattoreissulla mukaan osui kori pehmoleluille Ohlsonin Clasulta. Ja kassilliset pihaleluja Minimanista ja Tokmannilta - haravia ei vaan vieläkään ole tarjolla!

Vielä pitäisi ripustaa parit "taulut" seinään. Seinäkellokin hakusessa, mutta iloisen värikkäitä ei oikein tarjolla - kellossa pitää nimittäin olla arabialaiset numerot, ei kelpaa mitkään viitteelliset viivanpätkäleet!

Piste, piste, pilkku, viiva,
piirretään nyt Nikolai.
Maha paksu, kaula hoikka,
Niilo kaksi kättä sai,
kaksi jalkaa, kaksi jalkaa,
ulos loikkaa Nikolai.

17 kommenttia:

 1. Hauskat nuo kaksi mattoa yhdessä, eikä kyllä ainakaan kuvasta huomaa värieroa yhtään!
  Ja mammutit(?) sopii mukaan kuin nappi rakseen :)

  VastaaPoista
 2. Kuvissa ei värieroa näy. Mutta ihanan raikas, värikäs ja inspiroiva huone! On siellä hyvä pienen kasvaa ja opetella uusia taitoja!

  VastaaPoista
 3. Sinun äitihermosi ei ole vielä(kään) löytynyt ;)
  Pienet terävät lelut on ihan parhaimpia jalkahierojia....auts.
  Meinaatko, että paperi on ainoa, mihin kynä tarttuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juurikin syystä tusseja ja öljyväriliituja ei ole vielä laitettu tarjolle... ;o)

   Poista
 4. Kivaa, värikästä fiilistä! Niin kuin lastenhuoneessa kuuluukin :-D
  Taidatte myös lukea Pupuselle paljon? Meillä lapsille lukeminn on kantanut hedelmää, molemmilla hyvä mielikuvitus, sekä kirjoitustaito (joka nykyään ei kuulemma ole mikään itsestäänselvyys) sekä malttavat myös keskittyä tekemiinsä asioihin.
  Oletteko kokeilleet äänikirjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanasto (kolmen yhteisen kk:n jälkeen) on sen verran suppea, että äänikirjat eivät vielä kiinnosta, vaatii kuvituksen tuekseen. Kirjoihinkaan ei jaksa vielä pitkään keskittyä, mutta kiinnostavat kovasti, varsinkin eläinaiheet. Tällä hetkellä Muumi-dvd:t ovat vielä ykkösjuttu: ääntä (hyvää suomea!!), liikettä, tapahtumia, tunteita... :o)

   Poista
  2. On tai ainakin oli olemassa sellaisia kirjoja, missä oli samassa kirja ja äänikasetti. Katseltiin kirjaa ja sitten kuului -pilipom-ja käännettiin sivua :-D
   Oletteko kokeilleet Ti-Ti nallea? Aikuisten korvaan aika ärsyttävää, mutta upposi ainakin meidän skideille....

   Poista
  3. IIIIIIIIIIK, inhoan Ti-ti-nallea (ja olen ihan käynyt Ikaalisissa Ti-Ti-nallen talossakin!!), mutta täytyykin poiketa kirjastoon tutkimaan valikoimaa! Kiitos vinkistä!!! <3

   Poista
 5. "Tuonne" tuumasi meidään Neiti 2.v, kun näki kuvan Pupusen huoneesta.
  Meillä töissä lasten haravia on jo myynnissä, käyppäs kurkkaamassa lähimmässä Prismassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsiläinen, lähin Prisma siellä missä Minimani ja Tokmannikin olisivat olleet! Poikkesin kylän S-markettiin heti tarkistamaan tilanteen, mutta siellä ollut vielä, eikä ehkä tulekaan... Mutta ekat valkeat kukat sain!!!

   Poista
 6. Varmasti piirtämisestäkin on hyötyä puheenkehitykseen, mutta enemmän kuitenkin kaiken nähdyn ja koetun sanoittamisesta, puheyritysten tulkinnasta ja ymmärtämisestä, erityisesti läsnäolevasta oikea-aikaisesta vuorovaikutuksesta. Lorujen maailmaan onkin Niilo jo varmaan päässyt ;) Kyllä tuolla värikylvyssä kelpaa kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhetta meillä piisaa!! :oD
   Eikä mitään ihan helppoja sanoja, nyt uusimpia ovat mm. lohikäärme, merenneito, kilpikonna, mustekala ja kuperkeikka. :o)

   Poista
 7. Kivan ja viihtyisän näköistä. Piirtäminen on ihan kivaa, kunhan ne piirustukset pysyvät paperissa ;) Äänikirjat ovat ihan mukavia, niitä kuuntelen itsekkin ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanan inspiroiva huone! Piirtäminen ja yleensäkin kaikki luova toiminta on hyvä juttu. Mielikuvitus ja sanavarasto karttuu kuin huomaamatta saduilla, äänikirjoilla ja musiikilla. Maalaisjärki, turvallisen virkkeinen ympäristö ja rakastava läsnäolo ovat mielestäni ne lähtökohdat joista on hyvä ponnistaa eteenpäin. En ole koskaan kannattanut täyteen buukattua harrastekalenteria, vaan aina on ollut tärkeää jättää tilaa myös oman mielikuvituksen käytölle. Meidän pesue on nyt jo (lähes) aikuisia ja olen kiitollinen fiksuista nuoristamme...kuka lie kasvattanut ketäkin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, epäilen Pupusen kasvattavan vanhempiaan (luonnetta ainakin)...

   Poista
 9. Kiitos Pepi, Mielensämuuttaja, Irmastiina, Terhi, Rva Kivitikka, Susan, Eskapistiäinen, Eija ja Tao! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!