Lukijat

torstai 24. huhtikuuta 2014

Lupposukkia

Luppohetkinä olen taas heilutellut sukkapuikkoja tarkoituksena tyhjentää jämäkerien koppaa.

Kopassa näyttää olleen lähinnä punaista, vihreää, oranssia, vaaleanpunaista raitaa ja vähän yksiväristäkin. Kaikkiaan 16 paria, joihin upposi 1013 g Seiskaveikkaa. Kahta kokoa: puolet kolmekymppistä, toinen puoli n. 34:sta.

 
Kovin montaa nyttyrää ei koppaan enää jäänytkään.

Päättelypätkät näyttivät niin kivoilta, etten malttanut heittää heti roskiinkaaan (9 g).

Ei näille sukille ottajia ole ja ihan turha on viedä kirpparipöydänkään tukkeeksi (kunhan taas haalin muuta rompetta kokoon). Viime syksynä kirppistelin kolmesti (Miehen Isotätivainaan vaatekaappeja tyhjennettäessä) ja kokeeksi pistin muutamia lasten sukkiakin kaupan. Ihan turhaan, eivät menneet edes puoleen hintaan loppupäivien alessa, muutamalla eurolla. Vaan Pelastusarmeijan pataan mahtuvat nämäkin taas joulun alla, sinne ne edellissyksyisetkin toimitin.

Ja hermojanihan näillä lepuutin... ;o)

14 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkerana, tosi iloisia jämäsukkia olet saanut aikaiseksi. Ja noista viimoisista langoista syntyisi kyllä vielä ainakin yhdet aikuistenkokoiset. Sitten olisikin pulma kun langat loppuu.
  Ennen pääsiäistä itse ihmettelin omien jämieni kummallista katoamista, niitä ei löytynyt mistään. Onneksi ystävä auttoi tässä pulmassa. Mökille mentyäni huomasin olleeni huonomuistinen, kaikki jämät olivat siellä hyvässä järjestyksessä, olin vienyt ne sinne jo jouluna odottamaan keväistä jämäilyä. Minullakin niistä syntyy usein sukkia jotka lahjoitan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat eivät lopu - ennemminkin kummasti lisääntyvät, melkein huomaamatta... Taitaa olla parikymmentä kiloa Seiskaveikkaa vaatekaapissa jemmassa. Mutta nyttyrät inspiroivat enemmän. :o)
   Vein myös mökille langat ystävän tilaamaa ponchoa varten, josko siellä löytäisin kivan mallin ja innoituksen - mökkityö voi mieluusti olla erilainen kuin kotityö. :o)

   Poista
 2. Ihan perussukkien neulominen on niin rauhoittavaa, minäkin tykkään tehdä niitä. Olishan se mukava, kun edes langan hinnan saisi myymällä takaisin, vaan sama ongelma on täälläkin, kun kaikki kylän mummot neuloo sukkia. Onneksi meillä ei muut neulo sukkia perheessä, joten saan aika monet työnnettyä lapsille ja lapsenlapsille =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana perhe ja suku! Valitettavasti vaan alkavat lähisukulaistenkin nurkat olla jo täynnä sukkia... ;o)
   Kyllä, rauhoittumis- ja rentoutumiskeinoista paras!

   Poista
 3. Ihania pirteitä sukkasia!
  Hyväntekoa useammalla kuin yhdellä tapaa kun lahjoitat hermonlepuutussukat tarvitseville ja jämälootaankin syntyy tilaa.

  VastaaPoista
 4. Oho! Oletpas taas ollut ahkerana. Harmi, etteivät kirpparilla kävijät ole osanneet arvostaa sukkiasi, mutta lahjoittamalla niistä on varmasti iloa, niitä oikeasti tarvitseville lapsille.

  VastaaPoista
 5. Olet uskomaton! Huikea määrä tehtyjä sukkia! Ja ihan vaan ajankuluksi :-)

  VastaaPoista
 6. Mahtava määrän sukkia olet ahkeroinut ja noista on iloa varmasti lahjoituksen saajalle kovasti.

  VastaaPoista
 7. Minult puuttuu ihan selvästi joku geeni! Just ja just väsään ne perussukat, mutta ei ne illassa tule! Eikä kolmessa. Saati että luppoaikana ( mitä SE on?) ja saati että ihan koko suvulleki. Juuei, ne täytyy tilata edelleenkin :/
  Rinsessojen jalat kasvaa siihen malliin, että minen ikinä pysyis perässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta puolestaan on unohtunut se sutimisgeeni jonnekin, joka sinulla taitaa olla dominanttina. :o)
   Epäilen, että se perinnöllinen sutimisominaisuus voisi olla hyödyllisempi...

   Poista
 8. Kauniita sukkia olet jämäillyt. Itsellänikin on iso kassillinen jämälankoja ja tuntuu siltä, ettei niiden määrä vähene koskaan,

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat.
  Ja kyllä niille käyttäjiä löytyy. Kysy seurakunnalta tai erilaisilta järjestöiltä. Ja netissäkin on villasukkakeräyksiä milloin minkin hyvän asian merkeissä.

  VastaaPoista
 10. Uskomaton määrä lupposukkia :) Täällä ei ole viime aikoina valmistunut oikein mitään ei lupposukkia tai muutakaan,on kirjat vieneet mennessään :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos LeaP, Sude, Katjainkeri, Susan, rva Kivitikka, Tilkkureppu, Pepi, Eeva, Neili ja Kisa! :o)
  Hyvä on olla aina muutamat sukat jemmassakin, on sitten antaa erilaisiin tempauksiin, villasukkien tarve on ainakin maailmanlaajuisesti loputon! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!