Lukijat

perjantai 9. lokakuuta 2015

Eipä ollut eka kerta...

Kävi taas vanhanaikaisesti: kesä loppui ennen kuin kerkisin mattopyykille! Tai tarkemmin sanoen: ennen kuin Mies ehti, sillä kaikki pesemättä jääneet matot ovat leveämmän sorttisia eli siis miehisiä voimia ja laaja-alaisia liikkeitä vaativia työstökohteita. Myönnän kuitenkin osasyyllisyyteni: olen keksinyt Miehelle parempaakin puuhaa niiksi vähäisiksi vapaahetkiksi, kun on kotiin piipahtanut.

Aiemmin vein matot suosiolla pesulaan, mutta viime vuosina tasovesipesun hinnat ovat humisten heilahtaneet pilviin. Tulee edullisemmaksi ostaa uudet "väliaikaismatot" - usein niistä saa vielä kirpputorilla pienen hyvityksen, kun tarve on ohi.

Eipä siis ole eka kerta, kun syysmyöhällä - iltojen pimetessä ja viiletessä - alan kaivata mattoja jalan alle ja aloitan surffauksen HobbyHallin sivuilla. 

Tavoite: edulliset ja yhteensopivat matot olohuoneeseen ja ruokailutilaan, lisäksi mahdollisuuksien mukaan jotain järkevää jatkokäyttöä seuraavan kesäpesun jälkeen. Jollei sitten taas "pakon edessä" tilata uutta "väliaikaista" mattokertaa...

Mutta juu, sohvien väliin tummaa ja yksinkertaista...

... avoimempaan tilaan vähän näyttävämpää. 

Ruokapöytien alle yleismattoja kaksin kappalein.
Tykkään klassisesta kuviosta, mutta parasta on se, että matot sopivat myös ulkokäyttöön!

Ruokailuhuoneen matot saavat nimittäin ensi kesänä uuden elämän grillikatoksessa!

Grillikatos on ollut yksi niistä Miehen "parempaa puuhaa" -kohteista. Moukari heilui, kun tiilistä muuratut keskisaarekepöytä, savuttava puuliesi ja vasen sivupöytä purettiin. Uusi liesi on hankittu, ehkä se ehditään asentaa vielä ennen pakkasia. Muut puuhat lattialaatoituksesta maalaukseen, ulkoseinäpinnoista katon uusimiseen jäävät ensi kesälle - ellen sitten taas keksi jotain uutta "parempaa puuhaa" (ties vaikka  mattopyykkäystä....).

* * *
Mutta mattoihin palatakseni: olen yllättävän tyytyväinen kokonaisuuteen!

Kuviomatto on aika järkky, mutta annoin Miehen valita kolmesta vaihtoehdosta ja päätyi tähän. En kuitenkaan valita, koska Mieskään ei nurise sohvaryhmämatosta, vaikka inhoaa yli kaiken nukkamattoja - sellaisia kun kuulemma käytetään vain vessoissa...

Koiria eivät mattovalinnat suuremmin hetkauta! Enemmän kiinnostaa, koska saavat uuden tyynykoosteen sohvalle, sävyiltään syksyisemmän.

No, ehkä sitten kun taas maltan nousta tältä "valtaistuimeltani" siirtyäkseni kutimen kimpusta ompelukoneelle?

Kun nämä olohuoneen "somistukset" ovat ensin vääntyneet sukiksi...?

VIRKISTÄVÄÄ VIIKONLOPPUA!

17 kommenttia:

 1. Hyvät matot olet löytänyt! Ja tuosta sun lankavarastosta olen kyllä vilpittömän kateellinen :D - minä raaskin aina kerän tai pari ostella kerralla, eikä i k i n ä missään missä minä liikun ole kunnon tarjouksiakaan :/

  VastaaPoista
 2. Kivat olohuoneen somistukset :D, eikä uudet matotkaan hassummilta näytä! Jäi muuten minultakin matot tänä kesänä pesemättä, joten samanlaiseen ratkaisuun minäkin päädyin, ainakin yhden maton osalta :D

  VastaaPoista
 3. Taisi jäädä aika monella tänä vuonna matot pesemättä tai viime tippaan, kun kesä ei meinannut millään tulla. Lankavarasto komistaa vielä komeaa taloa. Kateellinen kyllä tuolle ruskealle kirjahyllylle... meikäläinen säästää vielä, että semmoisen huusholliinsa saa... saapa joskus ne pari sataa kirjaa arvoisensa kirjahyllyn.

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, on sulla somistusta kerrakseen! Hetken saat viipyillä valtaistuimellasi puikkoja heilutellen ;)

  VastaaPoista
 5. Hienot matot, tykkään. Löysitkö noi kaikki matot Hobby Hallista?
  Minä pesin useaankin kertaan mattoja viime kesänä, mutta aika monta niistä oli toisten mattoja. Tässä yhtenä päivänä oli samanlainen olo kuin sinulla. Tuli mieleeni, että pitääkö tilata ainakin yksi matto eteiseen, jotta saan puhtaan joulukai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, HobbyHallista koko satsi, tuo nukkapintainen raitamatto oli sopivasti tarjouksessakin. :o)

   Poista
  2. Kiitos! Sieltä minäkin useinmiten, yhden ostin Jyskistä ja siihenkin olen tyytyväinen. Täytyypa katsella heidän nettisivuja.
   Pupusen ruohomatto on juuri sellainen mihin haluaisi upottaa paljaat varpaat.

   Poista
  3. Katselin mattoja myös Kodin1:n nettimyymälästä, sielläkin oli kivoja vaihtoehtoja. Koska kuitenki halusin pärjätä yksillä postimaksuilla, päädyin jällen HH:iin.
   Ruohomatto on mielestäni tosi kiva, rauhoittava vaihtoehto edellisten monenkirjavien jälkeen. :o)

   Poista
 6. Olitpas reilulla tuulella, kun annoit miehen sentään valita yhden valmiista vaihtoehdoista, hihihi. Hyvän näköiset matothan sieltä sitten tulikin. Niin jäi minultakin matot pesemättä kun oli mukamas niin kiire koko ajan =) Onneksi kirppareilta saa välillä edullisesti valmiiksi puhtaaksi pestyjä mattoja. Minun mummolatyyliini sopii ihan hyvin kirpparin räsymatot.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pepi, Satu, Suvituulia, Päivi, KässäRitu ja Sude! :o)

  VastaaPoista
 8. Hyvännäköisiä mattoja ja ihanasti langat lähettyvillä. Joudun välillä aina heivaamaan neuleet ja langat vaatekaapin uumeniin pieneimpien lastenlasten ilmaantuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos isoGnu! :o)
   Vietimme jokunen päivä sitten Pupusen kanssa rattoisan hetken, kun valitsimme päiaväkotitätien joululahjasukkiin värejä yhdess'. :o)

   Poista
 9. Upeita mattoja! ja täytyy sanoa ettei hassumpaa vaikka melkein vierekkäin onkin erinlaiset matot!

  VastaaPoista
 10. Hienoja mattoja! Tasopesun hinta on kyllä hirvittävä, joten saatan jossain vaiheessa ottaa saman mallin käyttöön.

  VastaaPoista
 11. Ai että, tuo kuviomatto miellyttää kyllä kovasti minun silmää. Eikä mitään vikaa muissakaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!