Lukijat

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Räsyjä

Jaaha, se on menoa taas! Jumiuduin toistamaan itseäni...

Syytä onkin, sukkalankakori  pullistelee entisestään. Veljenvaimonsisiko vaihtoi ekat räsymatot lankoihin, mikä tarkoittaa 900 g lisää läskiä lankalaihikseen (vaan niiiin mieluista!!). Ei kun puikot heilumaan!

 
Tarkalle meni, Drops Big Fabel Print (väri 677 vihreä/turkoosi) -kerästä (100 g) jäi juuri passeli muutaman sentin pätkä päättelyyn. Big Fabel olisi yksinään ihan liian paksua sukkalangaksi, mutta Seiskaan yhdistettynä tulee mukavan muheva lopputulos. Raitaa & yksiväristä resoreihin ja kantoihin meni vähän vähemmän. Koko 39/40, 194 g.

Näistä tulee mieleen ne sinisävyiset räsymatot, joita Äiti paukutteli askarteluhuoneen kangaspuilla joskus 1980-luvun alkuvuosina.

ParNeuleelta ostettiin säkkikaupalla kalsarinpunttikangasta räsymattoihin, näissä on just samoja sävyjä...

Pykälää pienempi koko ja  Drops Big Fabel Print (väri 542 Metsä) jäi melkein metrin pätkä. Muuten sama setti, lisukkeenä Seiskan vihreänkirjavaa (834) ja yksiväristä näissäkin kantoihin ja resoreihin. Koko 38/39, 190 g.

 Joulunajan pieniksi muistamisiksi päätyvät...

Ai niin, näissä toteutin Mehtäemännän tarkentamaa ohjetta raitalanganvaihdosta:
Juu ja paremmin toimii ku nostat siten että neulot esim. Punaisella langalla neljä kierrosta oikein. Vaidat langan värin vaikka siniseen ja neulot oikein yhden kierroksen ja kun aloitat toista kierrosta nostat siitä ensimmäiseltä siniseltä kierrokselta sen punaisen silmukan sinisen alapuolelta sinisen kaveriksi ja neulot ne kaksi yhteen. Näin kun tekee niin ei jää minkään näköstä pykälää mihinkään kohtaan ;) epäselvästi selitetty mutta toivottavasti tajusit :D 
LUULEN tajunneeni, saumasta tuli siisti eikä enää edes vedä! KIITOS VINKISTÄ!! 
Muutenkin jalostin ekaa versiota, näissä resori kierretty o-n aiemman 2o-2n -sijasta.

Ja seuraavat ovat jo puikoilla...

15 kommenttia:

 1. Niin kauniita sukkia! Kyllä niiden saajien kelpaa jalkaansa vetää noin ihanat sukat.

  VastaaPoista
 2. Lähipiirisi varpaat pysyvät lämpiminä :-)

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia, tekisi mieli vetää ne jalkaan heti!

  VastaaPoista
 4. Tyylikkäitä räsysukkia. Ihania värejä ja raitoja. Tuota Mehtäemännän tekniikkaa tarttee kyllä kokeilla... josko hiffaisin minäkin....

  VastaaPoista
 5. Kyllä olet ahkera! Upeita räsyjä.

  VastaaPoista
 6. Kauniita sukkia roppakaupalla. En ole uskaltanut/rohjennut katsoa Lankalaihikseni tilaa, luulen että toistaiseksi plussalla. Täytyy laittaa puikot heilumaan.

  VastaaPoista
 7. Pitkät sukat on kyllä niin ihanat :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Prusiluska, Tilkkureppu, Helena & Blackie, Mummeli, Onnenpähkinäinen, Päivi, Suvituulia, Marjut, Marle, Kisa, IsoGnu ja Onneli Winter! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!