Lukijat

lauantai 9. tammikuuta 2016

Kässyvuosi 2015

Ikuisena tilastonikkarina en malta olla julkaisematta analyysiä päättyneestä kässyvuodesta, vaikka toistolta se jo tuntuukin - tulihan jo aiemmin lankalaihis kattavasti kerrattua. Mutta kun kerran olen koko vuoden tilastoa tehnyt, menköön, vaikka vähän jälkijunassakin.

Langanmenekki 2015
1,273 kg - tammikuu
1,625 kg - helmikuu
1,741 kg - maaliskuu
0,973 kg - huhtikuu
2,094 kg - toukokuu
0,224 kg - kesäkuu
0,925 kg - heinäkuu
1,489 kg - elokuu
0,687 kg - syyskuu
1,369 kg - lokakuu
1,121 kg - marraskuu
5,164 kg - joulukuu
18,685 kg

Villasukat ovat tyypillisin tuotokseni, niitä putoilee puikoilta suht tasaiseen tahtiin - viime vuonna kaikkiaan 82 paria, langanmenekki yhteensä  8,942 kg.

Sukista peräti 1 pari jäi tähän huusholliin, jämälankasukat itselle (kuva). Lahjoiksi annoin 39 paria, 22 paria meni hyväntekeväisyyteen, loput 20 paria olivat "tilaustöitä", eli pyynnöstä tehtyjä. Eniten (51 paria) tein naisten kokoja (37-40), miesten kokoja (41-48) valmistui 16 paria ja vielä 15 paria lapsille (36 ja pienemmät).

Syksyllä innostuin poskettomasti polvisukista, mutta vuoden suosituin malli olĩ kuitenkin ihan tavallinen perussukka (lähes puolet eli 38 paria), isolta osin hyväntekeväisyyshankkeiden vuoksi - niihin kun mielestäni parhaiten sopii konstailematon saapassukka. Perässä tulevat piirakat (15 pr) ja "oma malli" kääntövarsisukista (8 pr). Vuoden "uutuus" oli Nemiran nyörisukat (4 pr).

Sukkia meni ympäri Suomen Upinniemestä Ouluun, mutta myös Italiaan (2 paria), Espanjaan (5 paria) ja Romaniaan (8 paria).

Kovasti odotin jälleen SUKKASATOa, mutta tänä vuonna se järjestettiin vain Ravelryssä, joten väliin jäi. 

Langanmenekkiä kasvattivat mukavasti torkkuhuovat, yht. 5,138 kg. Isoäidinneliöpeitteitä valmistui 3 ja 1 kissalle. Lankalaihiksen siivittämänä sain valmiiksi jo jokusen vuoden nurkissa roikkuneet koiranoksennuksen näköiset torkkuhuovat (eivät kuvassa).

Hyväntekeväisyyssukat menivat TAYSiin sytosukiksi ja Joulun Lapsi -operaatioon. Lisäksi tein 15 sytomyssyä TAYSiin ja 13 Etiopia-nuttua. Humanitaarinen panostus kaikkiaan 3,830 kg.

Pipoja tuli pieninä välitöinä muutenkin. Mies ja Pupunen saivat omansa, loput 7 annoin pois. Pientä mukavaa olivat myös nukenvaatteet ja muut neulotut lelujutut. Eikä sovi unohtaa uraauurtavaa tiskirättiä, pieni ja niin tarpeellinen - sen enempää en niistä kuitenkaan innostunut.

Monen vuoden tauon jälkeen tuli tehtyä vähän isompiakin käsitöitä, mistä olen tosi iloinen ja innoissani! Itselleni tein kaksi villatakkia samalla ohjeella, myös Pupunen sai villatakin. Uusia suunnitelmiakin on, miten vaan aika jatkossa riittää...? Kaulureita tein kaksi, huiveja en ensinkään.

Mukavimpia neulekässyjä olivat kuitenkin tilatut vauvajutut: vaavisetti ja pätkispussi. Ai että näitä oli kiva tehdä!!

Ompelusinspiraatio on ollut hukassa läpi vuoden!! Muutaman tilkkutyön sain sentään aikaiseksi: tilkkutyynyn Neulaa ja lankaa -blogin Eijan suloisen applikaation ympärille, kaitaliinan ja patalapun sekä pari tilkkukassia lahjaksi ja arpajaispalkinnoksi. Loput olivatkin sitten lähinnä suoraa saumaa: pari tyynyliinaa kirpputorille, kassi ja muumiopussi.

Keittiötekstiileissä käytettiin myös vähän nitojaa ja liimaakin... Tuotteliaisuudella ei todellakaan voi kehuskella tällä saralla.

Kokonaisuutena kässyvuosi on ollut oivallinen, joskin yksipuolinen. Vielä en malta olla iltoja pois kotoa, Pupusen kanssa puuhatessa kudin kulkee mukavasti mukana... Tulevina vuosina toivottavasti pääsen harrastamaan taas vähän monipuolisemmin, jos/kun ehdin jälleen osallistua Opiston kursseille. Siihen asti puikot suihkikoot!

20 kommenttia:

  1. Käsittämätöntä ahkerointia!

    VastaaPoista
  2. Hurjan tuottelias käsityövuosi, en pääse lähellekään!

    VastaaPoista
  3. Kaikella on aikansa ja kaikki vie aikaa. Hurjan aikaansaapa olet ollut. Onnittelut siitä.

    VastaaPoista
  4. Ihana kässyvuosi siinaulla takana.
    Ihania nää tilaatot.kivoja töitä pitkin vuotta on ayntynyt.

    VastaaPoista
  5. Yhteenveto ja tarina valmistuneista töistäsi on mukava lukea:) Näin näet itsekin miten paljon olet saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
  6. Olet ollut kyllä todella ahkera ja kauniita töitä on syntynyt todella paljon.

    VastaaPoista
  7. Onnittelut saavutuksistasi, toivottavasti vuosi 2016 on yhtä tuottoisa. Seuraan blogiasi, mutta tämä on ensimmäinen kommentti. Hyvää Uutta vuotta Sinulle
    t. ~alice

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Alice - mukavaa, että kommentoit! Toivottavasti jatkat samaan malliin! :o)

      Poista
  8. Kylläpä olet valtavan paljon saanut aikaan viime vuonna, onnittelut! Toivottavasti tästä vuodesta tulee yhtä paljokas! ;)

    VastaaPoista
  9. Apua aivan valtavan paljon olet vuoden aikana tehnyt kaikkea kaunista

    VastaaPoista
  10. Vai yksipuolinen - minusta valmistunut on paljon ja monenlaista :)

    VastaaPoista
  11. Ahkera olet ollut.. noin paljon kaunista on valmistunut. Leppoisaa sunnuntaita sinulle:)

    VastaaPoista
  12. Huh miten ahkera olet ollut. Ja niin kauniita töitä.

    VastaaPoista
  13. No huh. Aika hyvä vuosi vai sanoisko mahtava! Minulla oli viime vuosi vähän vaisu käsitöissä. Tahtia hidasti aikalailla kaksi pientä lastenlasta. Olen päättänyt että kun he ovat pieniä en viitsi neuloa vaan keskittyä heihin kun olen heidän seurassaan. Melkeinpä pari iltaa viikossa on mennyt siinä, että olen heitä pällistellyt. Tuntuu, että kun äidit ovat tiukoilla heidän kanssaan on kiva silloin antaa äitien huilia ja tehdä muuta kuin paimentaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailman paras syy jättää kässy sivuun!! :o)
      Pupunen on aina kohteliaan kiinnostunut kässyistäni, kyselee mitä milloinkin neulon - eikä anna sukkapuikkojen haitata, kun syöksyy syliin halaamaan.

      Poista
  14. Kiitos maca, Ingi, Kvilttaaja, Suvituulia, Irma, Tilkkureppu, Alice, Hepsi, Helinä, Eija, VillaTuta, Tarja ja Auli! :o)

    VastaaPoista
  15. Ihan uskomaton neule- ja muukin käsityövuosi. Niin paljon hyvää tekeviä silmukoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos IsoGnu!
      Tuo "hyvää tekeviä silmukoita" kuulostaa niin oikealta! Oikeaa neuleterapiaa!! :o)

      Poista
  16. Ootpas ollut aivan valtavan tuottelias. Ihan hengastytti lukea!
    Paljon oikein kivannäköisiä neuleita - ja tarpeellisia. Heti kuitenkin hyppäsi silmille nuo harmaat torkkupeitot <3 Kertakaikkisen ihania. Mä tahon kanssa, niinku heti :D Yhtäkään neulottua peittoa ei meiltä löydy, kun kissa ja koirat karvastavat ne aivan mahdottomiksi. Mut saahan tuota haaveilla...
    Ihanaa tätä vuotta teille koko perheelle, ja Pupuselle erityisterkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MiunMaun! :o)
      Täytyy myöntää, että koirat ja neuleet eivät ole ihan paras yhdistelmä! Torkkuhuovat pestään usein - ja joka kerta on kuivausrummun sihti aivan täynnä karvoja, kun myllytän ne nopeasti ennen pyykkinarukuivausta...

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!