Lukijat

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kun halvalla saa...

Kenties joku vielä muistaa tämän Anopille syksyllä kyjyillyn (KyJy #9 ja #10) setin? Lankana ihana-ihana Novita Puro, värikin NIIIIN mieleiseni. Anoppi kyllä sanoi myssyä vähän löysänsorttiseksi.

Tai kenties joku muistaa samalla mallilla Äidille tehdyn KyJy #14:n, jossa lankana englantilainen Freedom Spirit (100% villa)? Tähän en ollut kovin tyytyväinen, kun kirjavassa langassa kuvio hukkui tyystin. Unohdin vielä vaihtaa puikotkin isompiin resorin jälkeen, että senkään puolesta pitsimalli ei ole parhaimmillaan.

Minimanissa oli poistomyynnissä Puroa 4 kerää 5 eurolla. Nuukana ihmisenä tartuin tarjoukseen ja hamstrasin 2 tarjouserää. Väri ei ole kyllä ollenkaan omani - en käytä sinistä ja inhoan ketun väriä (lukioaikana käytin ketun väristä pitkää villakangastakkia, Simolasta ostettua - vissiin liian pitkään, kun nykyisin välttelen väriä...).
Mutta koska lanka on NIIIIIN ihanaa neuloa, tein Äidille samanmoisen setin kuin Anopille. Äiti tykkää ainakin sinisestä... Jos lumet sulavat samaa vauhtia kuin parina viime päivänä, käyttöaika jää luhyenlännäksi. Niin että ei kai niin haittaa vaikkei ketun väristä kovin tykkäisikään??

Lankaa jäi vielä kerä. Enyan blogissa ihastelin helminauha-lapasia, mieleni tekisi kutaista vielä sellaiset, Äidille lumenkolaustumpuiksi. Mutta koska ohje on Ravelryssa vain englanniksi ja en ole varsinaisesti mikään tumpunkutoja, valmista saattaa syntyä noin 5 vuoden aikajänteellä... Ihan vaan Äidille tiedoksi!

 
PS. Vielä 3 päivää aikaa osallistua arvontaan! (klikkaa kuvaa)


3 kommenttia:

 1. Komeita settejä. Helminauhalapasten ohjeessa on hyvä kaavio. Siitä pystyt kyllä tulkitsemaan ilman kielitaitoakin!

  VastaaPoista
 2. Hauska termi toi "ketun väri"! Se on mun lemppari ja tuosta samaisesta purosta väkersin pipon ja kaulurin viimetalvena. Sopii monen värin kans yhteen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Enya ja Maina! :o)
  Tulostin jo värimallikaavion (jostain blogista hoksasin jonkun suomalaisen kässyilijän sen Ravelryyn liittäneen...), ehkä sillä pärjää. En ole koskaan käyttänyt englanninkielisiä neuleohjeita (muita ohjeita kyllä), joten termistö on ihan hukassa - ja tuntuu kovin vaivalloiselta ryhtyä pelkkien lapasten vuoksi perehtymään... Laiskuutta? ;o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!