Lukijat

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Lehtiä ja peltilämisköitä

Hii-haa! Sain eilen postia! Englanista asti! Ihan itse lähettämääni!! Postipoika toi - ja manasi paketin painoa.

Ja painoihan se (13,5 kg). Lehdet ovat täyttä tavaraa! Kasa "period" ja "classic" ja "traditional" sanoilla kuorrutettuja sisustuslehtiä. Aaaah, rakastan perienglantilaista sisustustyyliä - poislukien ruususohvat. Jotka nekin ovat kyllä kivoja, mutta ei meille. Vielä.

Lisäksi laukkuisa kässylehti Päivölän tilkkukurssin inspiraatiolähteeksi...

 ... ja pienoisrautatie-harrastelehti sellaisia harrastavalle Kummipojalle
(ja ehkä vähän hänen Isälleenkin).

Englannissa on UPEAT lehtivalikoimat!! Syynäsin pitkään esim. 4 erilaista nukkekotilehteä miettien minkä ostaisin vai kaikki. Lopulta en ostanut ensimmäistäkään, koska lehdissä oli paljon nukkekotitarvikeohjeita tee-se-itse-harrastajille - jollainen en ole ja jollaiseksi tuskin tulenkaan. Pitkään pyörittelin myös 4 erilaista nallelehteä, mutta lopulta nekin jäivät hyllyyn - nalleilu ei ole nyt kovin aktiivivaiheessa. 

Paketista löytyi myös peltipurnukoita, kuinkas muuten. Valtaosin taas Ellun putiikista (kurkkaa linkki Buckingham Palacen The Royal Collection Shop).

Juu, pakko myöntää, että tämä on jo melkein mauttomuuden huippu: peltisiä replikoita BP:n kuninkaallisesta astiastojen kokoelmasta! Niin kitshiä, että oli ihan  PAKKO! Ehtaa Hyacinth Bukéé -tyyliä!!

Ylävasemmalta The William IV Plate (jolta aterioitiin 10.5.1833 ranskalaisen Duc d’Orleans -banketin kunniaksi), The Rockingham Plate (William IV kruunajaislautanen v. 1830, jota tosin käytettiin ensimmäisen kerran vasta 8 vuotta myöhemmin kuningatar Victorian kruunajaisissa), The Victoria and Albert Plate (n. v. 1840. Kuningatar Vicrorian ja Prinssi Albertin monogrammilla koristettu lautanen annettiin Kuningatar Marylle 1934.) ja alaoikealla The Royal Oak Plate (n. 1830).

 
Enkä muuten ostanut tiaraa, vaikka vähän mieli tekikin...

Lisäksi paketista kuoriutui ihanainen jalkarahini! 

Olin netistä seurannut paketin kulkua, Mies oli bongannut kuitin sohvapöydältä ja älynnyt postimaksun olleen £75 (100 euroa). Kissus, mikä marmatus!! Vaan johan Mies vaikeni, kun läväytin pallin esiin!!!

Kommentoi lopulta...

"Ehdottomasti loistava löytö! Hieno, tukeva, hyvää työtä. Paras tuliainen ikinä! Sopii ihan täydellisesti takan väriin! Ja rouvan tyyliin..."

Juu, en minä SILTI meinaa unohtaa takan eduksen uudelleenlaatoitusta... Päinvastoin, nyt on entsitä suurempi syy vaatia korjausta!!

IHANAISTA VIIKONLOPPUA!

8 kommenttia:

 1. Tuo paketti kaikine sisältöineen olis voinut ihan hyvin eksyä tänne...:D

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo ajatus lähettää itselle paketti ulkomailta on kiva. Sitten saa vielä oikein nauttia tuliaisista ja minä lahopää en varmaan edes muistaisi mitä olin lähettänyt! Kivan paketin lähetit itsellesi, ja niin englantilaisen.

  VastaaPoista
 3. Voi jestas miten ihania nuo peltipurkit! Olen asunut Lontoossa joskus vuosia sitten ja välillä kaipailen sinne takaisin :) Ehkä joskus eläkkeellä :)

  VastaaPoista
 4. Ihania peltipurkkeja ja ihana jalkarahi :)

  VastaaPoista
 5. Toi palli on kyllä ihan paras ja sun kerronta =D

  VastaaPoista
 6. Hienoja löytöjä.
  Eikä nuo laatat näytä huonoilta, kun tuo samaväri on samaa sävyä kuin laatat. Ja kaiken huomion vie kuitenkin palli ja itse TAKKA!
  Ihana!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pepi, Auli, TiinaR, Kisa, Matonkude, Pirjo ja Rva Kivitikka! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!