Lukijat

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Perinteinen kesähame

Vaikkei helle hellikään, tein silti perinteisen kesähamosen!

Malli on perin yksinkertainen: metrin pätkä mieleistä kangasta, suunnitellaan sivuhalkion syvyys, ommellaan sivusauma + halkio, käännetään helma ja vyötärölle leveä kuminauhakuja (kuminauhan passeli leveys 2-4 cm). Vahvempaa kangasta joutuu mahdollisesti kaventamaan lantion ympärysmitan mukaan, että laskeutuu nätimmin.

Niin kuin tässäkin tapauksessa. Piti kaventaa. Koskapa oli hirmuinen kiire, en malttanut purkaa vaan surautin sauman toivottuun kohtaan, taitoin kankaan kaksinkerroin ja ompelin päälle tikkauksen. Ja halkiosta tulikin oikei kiva "piilohalkio" - antaa mukavasti liikkumavaraa muttei paljasta paksuja pohkeita...

Voilá, siinä kaikki! Nyt vaan odotellaan kelejä, että pääsee pihahommiin!

3 kommenttia:

 1. Tuolla tavalla minäkin surautin kesähamosen itselleni,kun maaliskuussa menimme sinne Teneriffalle. Meidän piti jo eilen mökille,ei menty,eikä tänäänkään,mutta huomenna aamusta heti mennään. On ollut kaikenlaisia esteitä. Mä mihellenikin näytin kuvia teidän remppamiehen jäljiltä. Mieheni sanoi,että ei ikinä yksikään meidän asiakas olisi hyväksyny moista. Tapetti revennyt ja vielä kuka ammattimies laatoittaa noin pökösti takan edustan. Ja vaikka ois mikä loma pukannut päälle,niin ei noin vähäistä ja kuitenkin tärkeää hommaa kuin saumaus olisi voitu jättää loman jälkeen! Mutta eihän omakehu haiskahda,vaikka sanonkin,että pohjalaiset ovat rakennusalan ammattilaisia ja Etelä-Suomessakin tosi kysyttyjä rakennusalalla:)

  VastaaPoista
 2. On se kesäinen glänninki ja helponoloinen tehdäkin.
  Kukit helteillä kilpaa perennapenkkien kanssa =D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Intsu ja Matonkude! :o)
  Tapetin repeämisen aiheutti Mies, mutta laatoittaja aiheutti muun järkytyksen. Mies on irtisanoutunut koko sopasta, sanoo, että saan selvittää asian latoittajan kanssa ihan omin nokkineni... Ihan varmalla teenkin niin! ;o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!