Lukijat

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Voi pyhät pyssyt!

Kyllä se niin on, että kun on remontti käynnissä, ei remppaMIEHIÄ saisi päästää hetkeksikään silmistään!! Kaikki kannattaisi itse valvoa ja varmistaa!! Siis se takka...

Aamu paljasti kaiken karmeuden, seuraksena "järisyttävä itkupotkuraivari" - saatan 110% tunnistaa ja jakaa Mirkan kotiinpaluun kauhunhetket!!! Paitsi, että tämä murhe ei käänny onneksi!!

Takka on laatoitettu - HIENOA! Muurari jäi kesälomalle, saumaus vasta sen jälkeen - TYYDYTTÄVÄÄ. Mutta se takan eteen tehty laatoitus - ARGGGGGGGGGGGH!!!

Luulisi kokeneen muurarin osaavan korvallaankin katsoa, että laatoituksesta tulee tasapainoinen. Siis symmetrinen. Nyt takan eduslaattojen asettelussa ei ole mitään järkeä, ei mitään rytmiä! Kaikeksi kauheudeksi sauma ei jatku yhtenäisenä takan oikealla puolen! VOI ITKU JA HAMMASTEN KIRISTYS!!

Eikä siinä vielä kaikki!!!!

Olimme yhdessä Miehen kanssa katsoneet sopivan värin tiiliseinään, Maailman värit -sarjan Monaco Pehmeä. Oikein kaunis ja onnistunut värivalinta. Mutta - ARGGGGGGGGGGGH - Mies oli ostanut mitä lie puolikiiltävää (tai -himmeää??) maalia täysmatan sijaan!! Seinä kiiltelee ja tuo KAIKKI vanhan ladonnan heitot esiin!!

Seinän voi aina maalata uudelleen ja laatan värinen saumaus EHKÄ piilottaa epäonnistuneen laattajaon, MUTTA...

... eivät kiukunaiheet vielä tähänkään lopu!!

Mies oli kyllä jo etukäteen varoittanut puhelimessa tapettien kanssa sattuneesta hamasta, mutta järkytyin silti. Oli vetänyt maalarinteipin tapettia suojaamaan maalattavan tiiliseinän kumpaankin päähän. Suojasihan se tapettia maalijuomuilta, mutta poistettaessa teippi repi mennessään pahimmillaan 5 kertaa leveämmän suikaleen tapettia!!! Mies ei ollut älynnyt, ettei paperitapetti kestä pinnoitetun tavoin...

Eikä nyt todellakaan olisi aikaa, rahaa eikä mahdollisuuksia tapettien uusintaan, koska SAMALLA pitäisi vaihtaa patterit ja levyttää seinät! Välttämätön verholautojen irroitus todennäköisesti pilaa myös katon, joten sekin pitäisi uusia SEKÄ olohuoneessa ETTÄ ruokailuhuoneessa. TÄMÄ urakka oli tarkoitus tehdä vasta ensi kesänä!

ARGGGGGGGGGGGH!!

7 kommenttia:

 1. Ai kamala!
  Ymmärrän harmituksesi! Kotinne on niin kaunis ja harmoninen, että tuo osuu etenkin omaan silmään.

  ...meillähän nuo ihan omat terroristit on repineet ja piirrelleet tapetit, (jotka on ollutkin tarkoitus vaihtaa) mutta koska mieheni on kirvesmies/talonrakentaja.....ei koskaan aikaa tai kiinnostusta kotona remppaamiseen ole. Terroristit ovat jo ainakin 10 vuotta olleet ihan sievästi, niin että vahingot on tapahtuneet aikapäiviä sitten, siltikin ne runnellut tapetit on aina vaan seinissä. Toisinaan tunnen tarvetta (YKSIN) muuttaa muualle, toisinaan vaan masennun enkä jaksa välittää...hehheee

  Pahintahan tuossa on varmaan juuri se, miten nuo hommat kytkeytyy toisiinsa, on lähes mahdotonta tehdä vain yksi asia ja antaa muiden odottaa.

  ps: takka on kyllä hurjan kaunis!

  VastaaPoista
 2. Voin kyllä kuvitella fiilikset laatoituksen nähtyäsi. Tuntuu, kyllä käsittämättömältä mokalta. Takka näyttää kyllä ihan hyvältä ja saumauas sitten vielä petraa sen lopulliseen kuntoon. Meille ei tullut takan eteen parkettiin laatoitusta, nyt voin tietysti sanoa, että onneksi. Sitä kyllä ajattelin jossakin vaiheessa. Ostin karaistun lasisen takka"pellin" ja olen vaan varovainen kekäleiden kanssa. Teidän harmianne voisi tietysti vähän paikata mahdollisimman laattojen värinen saumaus, etteivät saumat näy niin selvästi. Kyllä se siitä laantuu se harmi!

  VastaaPoista
 3. Mä lähetän sulle empatiaterveisiä!!!!!

  Äkkihätään seuraavat korjausehdotukset: lattialaattaan tumma saumaus, jolloin jako ei näy ainakaan auringon tavoin (sähän siitä kärsit, vaikkei kukaan muu huomaisi mitään, joten siihen ei mitkään korjausliikkeet auta...). Seinään uusi himmeä maali. Ja olisko sitä tapettia yhtään jäljellä niin voisitte uusia yhden vuodan verran? Jollei ole, niin sitten joku kulmalista taitaa olla ainoa pelastus.

  VastaaPoista
 4. Ei muuta kuin pistät mokalaatoituksen uudelleen tehtäväksi!
  Muuten se harmittaa loppuelämän.....ei tuo mene saumauksen värillä! Pitäis tekijänkin nähdä silmällä kuin helmellä....

  Muuten en sano muuta kuin että jos tässä jotain hyvää on nähtävä, niin.....eipä lopu projektit :D

  VastaaPoista
 5. No, onneksi pääset ensi viikoksi lepuuttamaan hermojasi Päivölään :)

  VastaaPoista
 6. Voi KAMALA ! Kyllä tuossa olisi kuka hyvänsä ottanut itkuraivopotkurit ;) Tai hyppinyt tasajalkaa ja päästelyt veeässät...Onneksi kuitenkin isännän (lue:emännän ) silmä tottuu ja vieras ei virka :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Katjainkeri, Auli, Mirka, Pepi, Hannele & Mäntylän mummi! :o)
  *
  Auli, kerroin Miehelle "lasipellistäsi", innostui. Ehdottelee nyt, että ensi kesän rempassa vaihdetaan koko lattia (parketti ja laatoitus pois) ja lasilevuä tilalle. Alkup. ajatus oli vain hioa ja sävyttää lattia uudelleen, mutta saattaa olla paikoin liian kuivunut, jotta lopputulos olisi hyvä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!