Lukijat

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Pieniä pihapuuhia

Ihan vaan Miestä rauhoitellakseni lykkäsin jo muutaman tiilen maahan. Ikään kuin vakuuttaakseeni, että kyllä ne loputkin vielä käyttöön otetaan. Sitten aikanaan...

Kaivelin peräkärryn tiilikuormaa ja etsin tiilenpuolikkaita, joilla tein "kasvualtaan" pikkujasmikkeelle. Mielenkiinnolla odotan, saanko sen kukkimaan jo ekana kesänään...

Muitakin kukkapenkkejä tongin, täydensin, siirtelin ja vääntelin, mutta eivät ole vielä esittelykunnossa...

Pihakalusteet ovat vielä vintillä, mutta pikkupöydän ja muutaman tuolin kannoin sentään pihan perälle penkin seuraksi kaffitteluhetkiä varten. Kaadettu orapihlaja-aita ei suuremmin houkuttele ulos aterioimaan, olemme kaikkien ohikulkijoiden katseiden alla... Pitää jopa miettiä, millaisissa romppeissa pihatöitä kehtaa tehdä, kun piiloon ei pääse minnekään!!

Kaffittelupöytää somistaa Terhilta saatu verenpisara.

Candy Club

Grand Perfection
Kuljin taas kameran kanssa pihalla, vaikka tulppaanit vetelevät viimeisiään ja uusia ei vielä kovasti ole kuvattaviksi...

Candy Club
Grand Perfection
Toisaalta nämä viimeiset tulipit ovat niin upeita, että niistä voi laittaa useammankin kuvan! Ihmettelen kovasti, minne kaikki Sping Green -tulppaanit ovat hävinneet, niitä on lykätty maahan ainakin 50 sipulia. Varmaan väärinpäin???

Shirley Temple
Pionit ovat viittä vaille pullahtamassa kukkaan. Siis Shirley Templet, Primevere-pionien nuput ovat vielä ihan minimaalisen pieniä.

Shirley Temple
Shirley meinaa stepata oikein perusteellisesti, nuppuja on ihan valtavasti!! Hukkuvat valitettavasti kuvaan, mutta kyllä ne sieltä vielä estradille pelmahtavat valkeissa tyllihelmoissaan!!

Sorbus
 
Myös pihlaja kukkii. Mies himoitsee käydä moottorisahan kanssa pihlajien kimppuun - en salli moista terrorismia, tuhoa ja väkivaltaa!!

Viola
Orvokit ovat toipuneet kahden viikon paperipussivankeudestaan!

Ja myös ruukkuruusu lykkää uusia nuppuja kukintojen nahistuttua paperisessa sellissään!

Hopeahärkki
Hopeahärkit ovat riehaantuneet yhdessä päivässä kukkimaan! Edellispäivänä pöheikössä oli vasta yksi pioneeri terhakasti tanassa, nyt sadoittain!

Greenfinger
Punaherukka
Myös pihan marjapuskanurkalla tapahtuu! Mansikat ja mustikat kukkivat, punaherukoita näyttäisi tulevan tulevanakin syksynä mukavanlaisesti! Rusakon runtelema kriikunapuu on toipunut ja raparperi rehottaa. Luumupuulle ja kirsikkapensaille lisäsin tujakasti hevosenlantaa ja puolikas kompostiakin on vielä eväiksi levitellä.

Voi tätä onnea!!

AURINKOISTA VIIKONLOPPUA!

PS. Tiilikuorman kun mainitsin, siihen liittyen mielenkiintoista hinnoittelupolitiikkaa: oman kunnan kaatopaikka ei ota vastaan tiili- ja betonijätettä. Naapurikunnan jäteaseman nettisvuilla jätemaksuksi sanotaan 130 eur/tonni, mutta puhelinsoitolla hinnaksi varmistui 190 eur/t. Veli vinkkasi toisen naapurikunnan edullisesta hinnoittelusta ja Mies lähti kärryineen sinne. Silmämääräisesti katsoivat tonnin kuormaksi, jätemaksu 10 eur. Siinä pääsi jo kärryä kiskoessaan ihan tuntipalkoille!! Kiitokset Veljelle vinkistä!!

3 kommenttia:

 1. Eikös niitä erikseen valmisteta puutarhaasusteitakin =D
  Nyt isännälle pikkuhiljaa ujutat ajatuksen, niin seuraavalla mökkireissulla vie sut puutarhavaatteita ostamaan. Kyllä se sulta onnistuu, kun sen saumurinkin sait!

  VastaaPoista
 2. Onko sinulla muitikirjassasi kaikkien kukkivien nimet, kun minen muista millään mitä laatua missäkin kasvaa?

  Näyttää veherältä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Matonkude ja Terhi! :o)
  Olen tilannut melkein kaikki kasvit Viherpeukaloilta (kasvuunlähtötakuu!!), sieltä löydän oman ostohistoriani... ;o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!