Lukijat

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Ihania kierrätyskirjoja

Olipa kerran koti / Eena laittoi pystyyn harrastekirjojen blogiantikvariaatin - onnekseni ehdin sieltä muutaman kirjan valitsemaan!

Ideoita kotiin ihan koko vuodeksi: suloisia unia keväisessä kammarissa, kesänraikas olohuone, syksyä kynttilän valossa, joulun hauskimmat kortit - ihan vaan joitain teemoja mainitakseni.

Joulun koristeita ja lahjaideoita: kaunista punoen, valoa talven pimeyteen, villan hehkuvaa lämpöä, rautalanka kiertyy koristeiksi - ja monta muuta kivaa aihealuetta, enimmältä osin luonnonmateriaaleista.

Yhtään ei haittaa, että meitsihän EI askartele, Ei tuunaa, EI naulaa EIKÄ naputtele! Kauniita selailukirjoja, vaikkei ikinä mitään valmista saisikaan - edes ajatuksen tasolla...

Ompeluhuoneessa odottaisi toisenmoista puuhaa: Marimekon tasaraidan laatu on romahtanut!? Tai sitten Marimekon varastoihin on pesiytynyt jotain puuvillaa popsivia öttiäisiä!? Muut vaatteet eivät nimittäin reikiinny, mutta tasaraitoihin on alkanut ilmestyä pienepieniä reikiä jo parin käyttökerran jälkeen!!?? Olen erittäin ärtynyt!

PS. Odottaa siellä myös paljon muutakin: ikkunaverhokangas on jo otettu esiin, myös uusia tyynyjä havittelen, pari tilkkutyötekelettä löytyi ja NELJÄT lyhentämistä odottavat farkut - pitäisiköhän ompeluhuoneessa pyörähtää vähän useammin, tiedä mitä muuta vielä löydän, jos syvemmältä pöyhäisen...

13 kommenttia:

 1. Eiköhän nyt ole niin että vähän joka asiassa laatua on heikennetty, ainakin itselläni tuo on tullut monessa kohdin vastaan, niin miksei sitten Marimekkokin;)
  Luulen että sinulla on ollut viime aikoina mielenkiintoisampaa puuhaa kuin lahkeiden lyhentäminen, sille tulee sitten aikanaan oma aikansa:)

  VastaaPoista
 2. Noita ideakirjoja on aina ihana selailla ja suunnitella mitä kaikkea itse tekisikään...ja kirjan sulkeuduttua minä yleensä unohdan ne itsetekemiset! Muistaakseni näin vähän aikaa sitten kuvan työhuoneestasi ja ääneen henkäilin sen siisteyttä ja järjestystä, joten kovin suuria tekemättömien töiden -kasoja sieltä tuskin löytyy ;-}}

  VastaaPoista
 3. tasaraidoissa olen huomannut saman :/ suututtaa kun odottaa laadukasta ja saa sekundaa.. muksaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Meillä on isommalla neidillä ollut useampikin miniunikko kuosinen vaate ja JOKAISEEN NIISTÄ, olen saanut korjata saumoja, varsinkin hihan- ja helman käänteisiin. Niin ja ompeluhuoneen pöydällä ne on joutuneet odottelemaan pitkiä aikoja sitä ompelijaa... poissa silmistä, poissa mielestä ;)

  VastaaPoista
 5. Ideakirjat on parhaita! Onneksi sinulla taitaa olla Mies, joka toteuttaa suunnitelmasi :-D
  Ostin kirppikseltä betoni-kirjan tai siis kirjassa on vinkkejä, miten betonista voi tehdä kaikkea pientä kivaa! Sormet syyhyävät jo.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opistossa on jo monena keväänä ollut betonikurssi, taitaa olla yksi nopeimmin täyttyvistä. Ainakaan en ole ehtinyt kertaakaan mukaan... Kiehtoisi kokeilla! :o)

   Poista
 6. Käsityökirjat tuovat mukavia inspiraation välähdyksiä arkeen. Ompeluhuoneeseen saa mahtumaan vaikka mitä keskeneräistä työtä... kyllä ne siine hyvin sopivat suloiseen sekamelskaan. Minäkin olen löytänyt tällä viikolla monta mielenkiintoista "unohtamaani" ompelusta.
  En yhtään ihmettele, että Marimekonkin tuotteet eivät ole enää hyvälaatuisia. Kankaat valmistetaan nykyisin ties missä..

  VastaaPoista
 7. Täälläkin on kirjahyllyssä melkoisen monta harrastekirjaa, josta en ole koskaan tehnyt mitään. Mutta melko usein olen niitä selaillut ja unelmoinut, mitä kaikkea ihanaa sitä voisikaan tehdä, jos olisi reippaampi ihminen;)
  Harmi tuo laadun heikkeneminen. Koskee kyllä montaa muutakin tuotetta ja valmistajaa kuin Marimekko.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Tasaraitaharmia täälläkin. Hihojen saumojen viereen ilmeistyvät yleensä ensimmäiset reiät (huonolla neulalla saumattu?). Joskus ennen tein omista hihoista ja kainaloista reikiintyneistä paidoistani pikkupaitoja, mutta nyt tuntuu, ettei kannata sekään, kun materiaalin laatu on,

  VastaaPoista
 9. Eihän kirjoja koskaan liikaa ole ! Haastoin sinut muuten..., jos joutoaikaa jää, käy nappaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Vastaan kyllä, tovi saattaa kyllä vierähtää...

   Poista
 10. Kirjoja ei ole koskaan liikaa.
  Ja kaikesta laadun kehnoutumisesta huolimatta mariraitakuva on kutkuttavan iloinen :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Irma, Tao, Mehtäemäntä, Susan, Rva Kivitikka, Eija, Tarutikki, Tiinatei, Eskapistiäinen ja Matonkude! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!