Lukijat

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Yökkäri-byökkäri

Eilistä unista teemaa jatkaakseni...

Oi, miksei meillä myydä lapsille pyjamia? Siis sellaisia PERINTEISIÄ napillisia pyjamia?? Meikäläiset - sinänsä ihan käytännölliset - lötköt trikoopötkäleet ovat NIIIIIIIN arkisia kolonialististen versioiden rinnalla!
 
Reissusta ostimme Pupuselle muutamia söpöstyksiä, ihan vastustamattomia. Minun mielestäni.

Hah, Pupusen oma suosikki on kuitenkin Veljen perheeltä saatu apinainen yökkäri. Yhtään ei haittaa, että housut meinaavat pudota ja hihoja & puntteja kääritään rullalle, kuvio puhuttelee!

Mieluinen on ollut myös ihanan Terhin tekemä uniriepu -  rättipupun nimi on tietenkin Terhi! Kiva, kaunis ja - ah - niin perinteinen! Ja tästä tykkäävät niin äiti kuin lapsonenkin!

Pyjama on kotoisin Intiasta ja Kaakkois-Aasiasta, missä sitä ovat perinteisesti käyttäneet niin miehet kuin naisetkin. ”Pyjama”-sana juontuu ­hindin kielen housuja tarkoittavasta sanasta ”paejama”. Alun perin pyjama ei ollutkaan yöasu vaan päivän kuumuu­dessa mukavan vilpoiset ­puuvillaiset housut.
1600-luvulla pyjama kulkeutui Eurooppaan oloasuksi. Sen varsinainen läpimurto tapahtui kuitenkin vasta 1800-luvun lopulla, jolloin britti­muoti sai runsaasti vaikutteita ­siirtomaista ja eksoottisesta pyjamasta tuli miesten suosima yöasu.
1920-luvulla myös naiset alkoivat käyttää pyjamaa yöasuna ja se alkoi yleistyä ­Britannian lisäksi muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.
(Lähde: His 1/2009 s. 11)

13 kommenttia:

 1. Suloisia ovat kaikki!
  Enpä ole tuota kaikkea pyjamasta tiennytkään..:)

  VastaaPoista
 2. Oi, kaimani mun.... =)

  Ihana pyjamakokoelma. Omien lasten pyjamakokemuksella aatellen koko asussa oli aina liian lyhyt selkäosuus ja pitkät puntit / hihat, tai sitten juurikin päin vastoin. Harvoin, tuskin koskaan asu oli sopiva sellaisenaan.
  Usein tein asusta kaksiosaisen, jos se vaan oli mahdollista muokata sellaiseksi. Samalla ompelulla korjasin hihojen ja punttien pituuden kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole alkanut korjailla (isoin osa kotimaisista liian isoja), sopivia sitten jonain päivänä. Mutta tuosta apina-yököstä pitää kyllä vyötäröä trimmata, se ei voi odottaa tulevaisuuteen... ;o)

   Poista
 3. Hankkimasi pyjamat ovat kivoja mutta lapset kyllä yllättävät omalla maullaan:)

  VastaaPoista
 4. Onpas kivoja pyjamia :) Joulusesonkina täältä pohjolastakin saa flanellipyjamia, ei juuri muulloin. Kylpytakeillakin on vissiin jonkinlainen joulusesonki, kesällä löytyi vain hajakokoja. Sittarin joulualesta olen tehnyt monena vuonna flanellipyjamalöytöjä. Meidän(kin?) muksut tykkäävät tosin trikoisista enemmän.

  En ehtinyt kommentoimaan lakanapostausta, mutta oletko käväissyt Finlaysonin tehtaanmyymälässä? Minä ostin sieltä joskus kauan sitten edullisia lastenlakanoita. Yhdet lastenmuumilakanat muistan hankkineeni Hulluilta päiviltä, minusta siellä on joka vuosi ollut jonkinlaiset muumilakanat tarjouksessa.

  Et ole vielä muumilakanoihin hurahtanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulualet ovat todellakin pyjamanmetsästäjän kulta-aikaa! Silloin tuleekin aina vuotuisia varastoja täydennettyä...
   Muumeilta ei varmaan voida välttyä - niitä ei nyt vaan olllut tarjouksessa, harmittavaa!! :o)

   Poista
 5. Olen puusilmä. Juurihan tekstissä luki, että olit siellä käynyt. Taitaa olla aika mennä nukkumaan... Sokoksella on usein ollut myös kivoja lakanoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt kun sanoit: Sokkarilla ja Stockalla olen nähnyt kivoja (alessa, niitähän aina kyttään), mutta ne ovat menneet kummilapsille. Jatkossa täytyy katsella uusin silmin! :o)

   Poista
 6. Suloinen pyjamasarja ja tuo apina yökkäri olisi minunkin suosikki. Ihanan uniriepu!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Irmastiina, Terhi, Irma, Laura ja Tilkkureppu! :o)

  VastaaPoista
 8. yleensä se lemppari on just se mitä äiti ei ajatellut...meillä pojan lemppari oli monsteriyökkäri ja kun sitä oli ostettu niin siskolle kuin serkuille...niin samaa kuvioita sai katsoa pojan päällä aikas kauan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli Winter! :o)
   Juu, lasten maku yllättää - kuten Irmakin jo totesi! ;o)
   Apinat, muumit ja Angry Bird ovat kovaa valuuttaa, siinä vanhempien suosimat vanhat piirretyt Repe Sorsineen jäävät toisiksi...

   Poista
 9. No onpas tosiaan ihania pyjamia! =)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!