Lukijat

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pupusen unikamari

Yläkerrassa tehtiin loppuvuodesta pieniä järjestelyjä: työhuoneesta tuli unikamari, makuuhuoneesta yhdistetty makuu-/työhuone.

Tätäkin aiemmin työhuone kulki nimellä nallehuone (koska siellä asusti yksinomaan nalleja) ennen kuin otettiin "hyötykäyttöön" (ikään kuin nalleilu olisi hyödytöntä???) Miehen työhuoneeksi ja nyt se toimittaa Pupusen unikamarin virkaa. Nallet ovat asustaneet huoneessa kaiken aikaa: pakon edessä töitä tehden ja nyt siis unikavereina.

Unikamarin ainoakainen käyttötarkoitus on tuutilullaa - siellä ei leikitä, riehuta eikä pompita sängyllä tai tuolilla, sen sijaan unilaulut ja sadut ovat sallittuja ja oikein toivottujakin. Käyttöaste on tällä hetkellä liki 50% - päikkärit ja yöunoset nappaavat Pupusen ajasta vielä puolet.

Omankin makuuhuoneen käyttöaste on noussut! Ei tosin juurikaan sen työpisteen ansiosta. Nukuttaa vaan niin armottomasti päivän riennot, että omat yöunetkin ovat venähtäneet keskimäärin kuudesta tunnista liki yhdeksäntuntisiksi...

JUVI-Productionin Gripsholm-sänky löytyi edullisella osta heti -hinnalla huuto.netistä, eikä onneksi edes hakumatka Hämeenlinnaan ollut kovin pitkä. Matkaan lähdettiin liki samalta huutamalta, tulihan kalusteiden hankinnan kanssa pikkuinen kiire...

Edellisen nukkujan kummitäti oli maalannut sänkyyn nallen, muuten se oli käsitelty kaksiväriseksi Osmo Color -vahalla. Nalle oli yksinomaan positiivinen yllätys - sopii Pupusen kamarin teemaan.

Myös nalleverhot on hankittu jo vuosia sitten huuto.netistä. Nekin on joku omalle lapsoselleen ihan itse tehnyt. Muistaakseeni paketissa oli enemmänkin samaa kangasta (tai ainakin jotain väreihin passaavaa kangasta), mutten löydä sitä enää... Nallekasta pöytävalaisinta etsin yhä, jouluvalot taisivatkin jäädä ikkunaan pysyvästi.

Iltalauluja laulellaan yli 20 vuotta sitten Askosta hankitussa laiskanlinnassa, kissagobeliini-irtopäällisenkin tein jo noin 15 vuotta sitten. Jossain vaiheessa senkin voisi uusia - mutta ehkä nallekausi on siinä vaiheessa jo ohi, kun niin pitkälle pääsisin... Ikäneito nukkuu nykyisin yöunensa tässä tuolissa, Pupusen unta vahtien.

Omatekoiset nallet Maire-Leinikki, August ja Armada, Lilja-Desiree, Donald, Kyösti, Taisto ja Kerttu asustavat edelleen samassa vitriinissä kuin aiemminkin (lisäksi alahyllyllä Miehen ja omat lapsuusnallet). Kaupalliset nallet ovat karanneet pitkin huonetta...

Pyjamat ja petivaatteet löytyvät lipastosta, toistaiseksi nuket ovat saaneet olla piirongin päällä rauhassa. Monesti Pupunen kertaa iltaisin, sormella osoittaen: "Isi, Äiti, Xxxx (oma nimi)", mutta ei ole halunnut leikkiä niillä - kerran on poskea sormellaan silittänyt.

Sukkatrikoonuket olivat jonkinlainen "odotusriitti", jolla totuttelin ajatukseen pienestä perheestä. Nuket on esitelty jo aiemmin: Toivo, Tyyne ja Ilo-Onneli - Mies piti koko 7½-vuotisen odotuksen ajan TOIVOa yllä, itselläni prosessi kasvatti TYYNEyttä ja mielenmalttia kummasti.

Kauniita lastenkokoisia pussilakanoita on yllättävän vähän tarjolla! Finlaysonin tehtaanmyymälästä löysin tarjoushinnoin kivoja lasten pussilakanoita (120*160 cm). Apinat on ehdoton suosikki (kuva: Finlayson), mutta ihan yhtä makeat unet saa muidenkin elukoiden alla.

20 kommenttia:

 1. Olen huomannut saman, että noita junior-kokoisia pussilakanoita on kovin huonosti saatavilla. Kauniita lasten kuoseja löytyy kyllä isommista ja tietysti vauvakoossa, mutta pienen lapsen olisi kivampi nukkua sopivan peitteen alla suloisissa lapsekkaissa liinavaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en halua sulloa lasta aikuiskoon peitteen alle, sehän tukkii koko pienen vuoteen! Ja vauvakoko on tosiaankin vauvakoko, ei se enää pinnasängyn jälkeen riitä! Onneksi Finlayson tekee Familonin lastenpeitteen kokoon sopivia!!

   Poista
 2. ♥ihana nalle-, ym. kokoelma ja niin suloinen huone!

  VastaaPoista
 3. Olen vieläkin niin onnellinen teidän kanssanne:) Voin kuvitella miltä tuntuu 7 1/2 vuoden odotuksen jälkeen. Minulla sitä odotusta kesti kauemmin, eikä se koskaan saanut täyttymystä.
  Ihana unikamari pupusella ja varmasti hyvä ajatus, että se on vain nukkumista varten. Sinne on helppo rauhoittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin pahoillani puolestasi! Mekin jo kypsyttelimme ajatusta, että adoptioprosessi jätetään sikseen 8 vuoden jälkeen, silloin olisi tullut 12 vuotta täytteen turhaa odotusta. Aika viime tippaan meni, mutta ehkä olimmekin valmiita tälle lapselle vasta nyt!?

   Poista
 4. Kaunis huone kaikkine aarteineen.
  Ihan pitäisi taas päästä katsomaan teitä kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti!!! Tervetuloa! Sovitaan tarkemmin mailitse...

   Poista
 5. Kiva nallehuone Pupusella:-) Hienosti ajateltu nukkuma- ja leikkihuone erikseen. Mukavaa kevättä teille!

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunis nukkumishuone on Pupusella♥

  VastaaPoista
 7. Kaunis nukkumahuone. Kiva, kun on oma paikka nukkumiselle ja leikkimiselle. Kaunis perhe sukkahousunukeista ;)

  VastaaPoista
 8. Kiva unipesä Pupusella on. Rauhallinen pitää nukkumapaikan olla. Monesti ihmettelen, miten lapset pystyvät ollenkaan nukkumaan kun huoneensa on kuin lelukauppa, ja useimmiten kaikki hujan hajan.

  VastaaPoista
 9. Suloinen huone ja vau miten paljon ihania nalleja! :)

  VastaaPoista
 10. On hienoa, kun on mahdollisuus pitää leikki- ja unipaikat erillisinä tiloina. Ja kuinka unikamari aarteineen heräsikään henkiin kertomuksesi myötä. Olen omakohtaisestikin todennut, että meiltä ihmisiltä löytyy pakon edessä yllättävää venymistä ja mukautumista: toivoa, tyyneyttä, malttia, kykyä sietää epätietoisuutta...Ihanaa, kun vuosien odotuksenne on saanut nyt onnellisen päätöksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tao - nöyryyttäkin tämä prosessi on opettanut. :o)

   Poista
 11. Kiitos Katjainkeri, Riitta Sinikka, Tarutikki, Terhi, KässäRitu, Irmastiina, Eija, KristiinaS, Emilia ja Tao! :o)

  VastaaPoista
 12. Oi kun ihana postaus.
  Tykkäsin.♥

  VastaaPoista
 13. Ihana huone! Suloisia nalleja ja kaikella oma tarinansa. Turvallisen tuntuinen pesä Pupusella:)

  VastaaPoista
 14. Hellyyttävä pikkuperhe piirongin päällä, niin kuin livenäkin taitaa olla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!