Lukijat

maanantai 19. toukokuuta 2014

Aurinkoa, aurinkoa!

Aaaaaaaaaaaah, kesäkeli!!!

VIIMEIN eilen innosti pihailukin!! Kesäkukkia olisi ollut ihana istuttaa, mutta olen tehnyt päätöksen: tänä suvena kaikki lykätään multiin kuunkierron mukaan! Ja nythän ei ole otollinen aika istutteluun, odotellaan vielä!

Vaan puuhaa oli ilman kukkiakin ihan yllin kyllin! Rikkaruohot ja grillikatos takasivat toimeliaisuuden...

Grillikatoksen siivousurakka alkoi räyhäkkäästi. Totesin, että sälekaihtimet ovat jälleen kerran perusteellisen pesun tarpeessa, säätöpulikoissa (noissa pyöreissä pötkylöissä) on homepilkkujakin! Ei jaksa taas!! Mies hätiin ja kaihtimien irti riipiminen.

Kun puolet kaihtimista oli purettu säleiksi, älysin lamellien olevan TÄYSIN puhtaat, ainoastaan ne säätöpötkylät olisivat olleet klorite-pesua vailla!! No, nyt on takansytykkeitä pitkäksi aikaa ja vähän vietävää metallinkeräyspisteeseenkin...

Grillikatoksen sivustavedettävän maalaamista olen suunnitellut jo muutaman kesän, viimein tartuimme toimeen! Niin paljon kun sutimista inhoankin, lupasin maalata, jos Mies hioo. Mies lupasi maalata, jos minä hion. Loppujen lopuksi minä vain pyyhin pölyt, Mies hioi ja maalasi, konevoimalla. Samalla sai ikivanha, auringon haalistama korituolikin väriä pintaansa. Kun urakan jälkeen kiittelin Miestä, kehuin ihanaksi ja rakkaaksi, vastasi : "TYHMÄ minä vain olen kun tähänkin suostuin!"

Grillikatoksen remontti päätettiin lykätä suosiolla tuleviin vuosiin, nyt on puuhaa  (ja peräänkatsottavaa) ihan riittämiin. Sisäkattomaali on alkanut kesiä, vaikka ulkokäyttöön sopivaa öljymaalia onkin - kattohuopa vissiin falskaa, puuaines tuntuu pehmenneen. Tänä kesänä ei siis enää kiivetä katolle vetämään lippua salkoon...

Kesäkunnostus siis ihan vain tekstiilein, palataan asiaan kunhan taas niin pitkälle kerkiän...

Kesä on korkattu myös muilta oleellisin osin: eka ateriointi talipallotelineen alla (paviljongissa), ekat grillimakkarat, eka nurmikonleikkuu. Kyllä se nyt vaan on jo KESÄ!!
.

6 kommenttia:

 1. Kummasti tuo kesä antaa virtaa...hommat sujuvat sutjakasti, oli sitten ihana tai tyhmä...onkos sillä sitten väliä ;-)))
  Kesän ensimmäinen "ulkoruokinta" on kyllä aina selkeä kesän merkki ja nyt sitiä ihanuudesta saadaan taas nauttia koko kesä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä se nyt kesää on! Suorastaan liian kuuma minkään tekemiseen, nyt kantsii vaan nauttia:) Minäkin kiikutin eilen ruokalautaseni takaterassille, toiset halusivat syödä sisätiloissa.

  VastaaPoista
 3. On nuo miehet vaan niin ihania♥ Täällä on tänään pariin otteeseen tullut ukkonen ihan päälle...ei lainkaan kivaa...:)

  VastaaPoista
 4. Utelias ja kärsimätön kun olen, niin olisin niin jo halunut nähdä sivustavedettävän paikoillaan :-)
  Ahkeraa aikaa teille!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihan kesältä ja ulkoruokailu on siitä varma merkki:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tao, Konnadonna, Irmastina, Rva Kivitikka ja Tiulkkureppu! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!