Lukijat

torstai 21. toukokuuta 2015

Bzzzzzzz!

 
Kuva: lucabonizzoni.it
 Mehiläissukat olivat saajalleen mieleiset.

Vastalahjaksi sain italialaista slow foodia!

Veli ja Veljenvaimo kotiutuivat mehiläismatkaltaan, toivat tuliaisia. Isäntänä toiminut Luca on paitsi Italian suurin luomuhunajatuottaja, myös luomuviininviljelijä. Ei kun maistelemaan!

Kylän mukaan nimetty viini Casteggio di Mombrione 2011 (Barbera 20%, Croatina 20%, Pinot Noir 30%, Merlot 30%, manuaalisesti lajiteltu): voimakkaan rubiininpunainen, hedelmäinen, kukkainen, hieman mausteinen. 

Millefiori del Monte Rosa -hunaja: Monte Rosa -vuorella yli 1200 m korkeudessa kasvavista luonnonkukista, mm. vadelma, alppiruusu, horsma.

Sulla della Sicilia Centrale -hunaja: Pesät siirretään huhti-kesäkuuksi Keski-Sisilian mäkisille alueille, missä hajuherne kukkii kirkkaan punaisena. Hunaja sopii erityisesti urheilijoille, koska sen "erityinen koostumus fruktoosia ja hivenaineita tarjoaa reservin kivennäisaineita ja vitamiineja".

Erityisen mielenkintoinen tuliainen on Polline eli siitepöly. Lucan siitepöly eroaa muista siitepölyvalmisteista innovatiivisen säilöntämenetelmänsä vuoksi. Yleensä siitepöly kuivataan kuumalla ilmavirralla, mutta Luca poistaa kosteuden alle 30 ° C:ssa, mikä säilyttää siitepölyn tehoaineet ja proteiinit. Käytetään sellaisenaan tai hunajaan sekoitettuna.

Tätähän piti heti testata! Nyt odottelen mielenkiinnolla, turpoaako kurkku ja saanko hengenahdistusta... Aiemmin en ole vastaavaa maistellut. Tänä keväänä olen kärsinyt kummista kurkkuun keskittyvistä allergiaoireista (aiemmin en ole tiennyt olevani allerginen ensinkään). Auttaako vai pahentaako siitepöly oireita?? Toistaiseksi henki kulkee...

Onko kenelläkään kokemuksia siitepölystä? Mieluusti kuulisin kommenttejanne!!

KIITOKSET VELJELLE JA VELJENVAIMOLLE!


5 kommenttia:

 1. Kivat tuliaiset! Ja aika mielenkiintoista tuo siitepöly, toivottavasti ei tule mitään allerisia reaktioita. Ei kai, en usko :)

  VastaaPoista
 2. Herkkuja!
  Siitepölykokemuksia ei löydy, sorry.
  Tosin tyttäreni sai siedätyshoitoa allergioihinsa, joten olisiko tässä sama ajatus?

  VastaaPoista
 3. Mukavat tuliaiset! Siitepölystä ei ole mitään kokemuksia; ehkä kuitenkin kokeilin ensin hyvin varovasti.

  VastaaPoista
 4. Kivat tuliaiset! Eipä tule täältäkään vinkkejä siitepölystä, mutta mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Täällä ollaan, ei kuronut kurkkua umpeen!
  Kiitos Pepi, Rva Kivitikka, Marjut ja Anne! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!