Lukijat

lauantai 9. toukokuuta 2015

Lankalankeemus

Taannoin Elämää Onnenpähkinässä -blogissa JULKEASTI houkuteltiin heikko ja selkärangaton lankalaihistelija pahoille teille!! Puolen yötä surffasin Liljan Lankakaupan Drops-alessa! Teki mieli yhtä, himoitsin toista, kuolasin kolmannelle, janosin neljättä, haaveilin viidennestä... Lopulta mielin pariakymmentä väriä puolestatusinasta laadusta! Pää sekaisin, muistiinpanoja monta arkillista.

Virtuaalinen ostoskorini natisi ja pullisteli, loppusumma alkoi olla tähtitieteellinen, ale-hinnoista huolimatta. Totesin vaihtoehtoja olevan ihan liikaa, mieluisten värien vertailu ja valikoiminen kävi ylivoimaiseksi! Suljin koneen, päätin unohtaa koko asian, umpimielisenä kömmin sänkyyn romaanin kanssa. Olkoon, mokomat!

Parin tunnin päästä hipsin takaisin koneelle, pimeän turvin, yösydännä...

Bongasin Tapion kaupassa samaisen Drops-alen, värien vertailu oli täällä huomattavasti yksinkertaisempaa. Samalla surffailin Dropsin neuleohjesivuilla. Tilauksen koko alkoi järkevöityä...

Miellyin ylläolevaan malliin. En ole vuosikymmeniin neulonut mitään isompaa, nyt alkoi syyhyttää! Perskutarallaa, kutimeksi kesälomareissulle!? Yksi työ, yhdet langat (puikkokokoelman ja lankasäkin sijasta), mallikin niin helppo, että saisin keskittyä vain maisemiin...

Väriksi valikoitui Fabel Print Karkki (901). Ohjetta reilumpi satsi, jos vaikka malli vaihtuisi vielä ennen retkeä. Postipaketista pullahtanut setti oli sinisävyisempää kuin osain odottaa! Kelpaa kuitenkin, rento jakku farkkujen pariksi.

Big Fabelissa on herkulliset värit!! Haluan kokeilla sopivuutta Seiskaveikan raitaväriksi (677, 542, 906), vaikka laadultaan paksumpaa onkin. Jos näyttää hyvältä, ehdin tilata vielä ennen kuun vaihdetta uuden satsin (kampanja-ale voimassa 31.5. asti)!!

Muut Dropsit päätin tässä vaiheessa unohtaa. Moni lanka houkutti niin laadultaan (alpakkaa, silkkiä, mulberrysilkkiä) kuin sävyiltäänkin, mutta perusvaatimus neuleilleni on konepestävyys. Minähän en nyrkkipyykkää, se on harvoja varmoja asioita tässä maailmassa!

Tilauksen tein lopulta Tapiolta Liljan sijaan, syystä että poistolangoissa oli Nallea tarjolla. Riemulootassa oli oranssia Aloe Veraa, sitä halusin lisää! Suuruudenhulluna kun löysin toisenkin kivan neulejakun mallin... Tilauksen lisätiedoissa mainitsin aiemman värjäyserän numeron ja sain ilokseni vielä samaa satsia!! Hinnan houkuttelemana vielä setti Kukkaketoa - molempia laatuja sai kolme kerää kympillä!!

Että läskiksi meni tämäkin laihistelukuu (1,6 kg)!!
(... niin että ei haittaa, vaikka kuvatkin ovat ylivalottuneita...)

VÄRIKÄSTÄ VIIKONLOPPUA!

15 kommenttia:

 1. Mikään lankeemus vaan Äitienpäivälahja ;)
  Olen samaa mieltä, ihanan herkulliset värit.

  VastaaPoista
 2. Lankeemus on joskus ihan kivaa ja synnillistä, etenkin, jos oikein muistan, niiden lankojen piti vähätä :)

  VastaaPoista
 3. Ihania lankoja! Minäkin sorruin eilen ostamaan 400g lankoja, joten lankalisäännystä on ilmassa. Mutta mieluummin sitä rahansa lankaan laittaa kun johonkin muuhun.

  VastaaPoista
 4. Kauniita lankpja. Kiva neulemalli puserossa. On se lankalaihis minunkin osaltani revennyt liitoksistaan ;D

  VastaaPoista
 5. Ihanan herkullisen värinen lankeemus, Fabel lankasta olen joskus kutonut jotain, kiva malli!

  VastaaPoista
 6. Oi joi miten ihania lankoja , sormia alkaa ihan syyhyttää ja himo kutoa noista :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kun muistutit Dropsin alesta! Meidän kaupungissa yksi liike myy sen lankoja, suppealla valikoimalla tosiaan. En tarvi mitään, en tietenkään lankea houkutuksiin, käyn vain vilkaisemassa...

  VastaaPoista
 8. Tosi kivan mallinen jakku! Ihan tekis mieli, mutta jos edellinenkin on pahasti kesken, on paras vaan unohtaa uudet. Kauniit värit langoissa. Kyllä itselle pitää äitienpäivälahja ostaa ; )

  VastaaPoista
 9. Minä en nyt sit tästä postauksesta ole ymmärtävinäni, että on Dropsin ale..... en lukenut sit, en....... Voi apua!!!!!

  VastaaPoista
 10. Kivat langat olet Tapion kaupasta Päntäneeltä tilannut. Tuttu paikka, olen tilannut sieltä jotain kolme tai neljä kertaa. Ja kerran minullekin kävi samalla tavalla, että sain täydennykseen vielä samaa erää, vaikka tilausten välillä oli puoli vuotta. Kokemuksesta kerron vielä, että tilasin ensimmäisen satsin Postin kautta, kesti iät ja ajat, seuraavat Matkahuollon kautta ja ihan yllätyin kuinka nopea se toimitus oli.
  Mukavat äitienpäivät sinulle!

  VastaaPoista
 11. Jakku kuvassa on kaunis, tykkään siitä! Lankakaupan sivuilla kävin tutustumassa, onneksi kuitenkin selvisin katselemalla:)
  Oikein hyvää Äitienpäivää sinulle:)

  VastaaPoista
 12. Ihania lankoja! Vähän alkaa syyhyttää tuo neulominen kun blogiasi lueskelee...

  VastaaPoista
 13. Kunhan testasin lukijoitteni luonteenlujuutta lankatarjouksesta kertoessani :-) Mukavia neulontahetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upposi otolliseen maaperään, minkä sitä neulootikko heikolle luonteelleen mahtaa... ;o)

   Poista
 14. Kiitos Eija, Amalia, Anniina, Eija, Tilkkureppu, Anneaulikki, Ingi, Marle, Aikku, KässäRitu, Irma, Anne ja Onnnpähkinäinen! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!