Lukijat

torstai 7. toukokuuta 2015

Lisää farkkua!

Yksi suosikkisukkamalleistani on Novitan sukkalehden ohje I Nappivarsisukat, niin omissa kintuissa kuin tehdessäkin.

Ekat grafiitinharmaat armeijan palttoonnapeilla tein Veljentyttö Nuoremmalle ja kohta perään itselleni ruskeat tuoksuvin puunapein. Kolmannet Veljenvaimonsiskolle lyhennetyin varsin (kera täydellisesti sointuvin Karnaluks-napein), viimeisimmät valkeat leppäkerttunapeilla Annukalle.

Joka kerta olen mieltänyt nappisukat farkkujen kanssa pidettäviksi - niinpä alkuviikon ohuiden (farkku)sukkien jälkeen sain päähäni toteuttaa mallin viimein farkkuvärissä farkkunapeilla!

 
No, ajatus ei toiminut ihan loppuun asti. Ideana oli napittaa sukat kahdeksalla erilaisella farkkunapilla tai ainakin farkkuhenkisellä metallinapilla. Oikeat farkkunapithan ovat "niitattavia", enkä usko niiden kauaa neuloksessa kiinni killuvan. Ei löytynyt (kohtuullisen laajasta) nappivarastostani riittävää määrää sopivan kokoisia metallinappeja!

Karnaluksin hankintoja ovat nämäkin sukkiin päätyneet napit, niissä on kiva farkkuniitin sävyinen metalliraita. Tykkään! Seiskaveikkaa 143 g, koko 38. Edellisten ohuiden sukkien jälkeen 3½ puikot tuntuivat kädessä ihan patukoilta, kuin olisi lakritsipötköillä neulonut!!

 Pitäisiköhän seuraavaksi kaivella farkkuvarastoa,
jos jatkuisi vielä ompeluinspiksenä??

12 kommenttia:

 1. Hienostihan nuo napit käy noihin. Eipä ole tällä tavalla tullut vielä sukkia neulottua, mutta pitäisköhän kokeilla jos kerran olet sitä mieltä että ne on hyvät jalassakin.

  VastaaPoista
 2. Leppäkerttusukat on edelleen koko ajan oltava hollilla. Kokokatastrofi, jos joskus eivät ole näköetäisyydellä tai jo valmiiksi jalassa :). On ne vaan sellaset aina yhtä ihanat hyvän tuulen tuojat. Ei väliä, onko kesä vai talvi.

  VastaaPoista
 3. Hienoja sukkia. Nuo napit tekevät niistä yksilölliset.

  VastaaPoista
 4. Hienoja sukkia ja monet! Jaksan vaan ihailla tuota vauhtia!

  VastaaPoista
 5. Kivat sukat... ja napit samoin!!!

  VastaaPoista
 6. Voi himputti! Nyt mäkin haluun farkkuleggareiden kanssa pitkävartiset sukat joissa on napit. Ei o reilua, kun ei o aikaa kutiloida :-D

  VastaaPoista
 7. Onko napit vain koristeina vai aukeavatko sukan varret?

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sude, Annukka, Marle, IsoGnu, Anne, MiunMaun, Ingi ja Onnenpähkinäinen! :o)

  VastaaPoista
 9. Voi että makeet, varret vielä aukeavat, olet sinä ahkera, taitava ja viitseliäs. Ja ihan just farkun väriset.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!