Lukijat

tiistai 26. toukokuuta 2015

Muumiopussi

Mies joutuu töidensä puolesta yöpymään satunNaisesti muilla paikkakunnilla; Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Eikä missään hotellissa, notkuvista aamiaispöydistä ja tuoksuvista lakanoista nauttien, vaan keskeisillä paikoilla sijaitsevissa työnantajan omistamissa huoneistoissa.

Reissuöinä Mies ottaa mukaan paitsi aamiaistarpeet, myös omat petivaatteet. Helsingin asunnossa Miehellä on oma kesämakuupussi jemmassa, ottaa aina vain tuoreen tyynyliinan mukaansa. Nyt päätti hankkia ohuen makuupussilakanan mukana kuljeteltavaksi muita paikkakuntia varten.

Juu, ei! Tarjolla olevat (Partioaitan & Budget Storen valikoimiin tutustuen) olivat melkoisia käärinliinoja, ahdistavan kapeita ja kaksimetriselle varmaan turhan lyhyitäkin. Mielestäni myös varsin huonolaatuista puuvillaa. Ei, ei, ei! Lupasin tehdä muumiopussin itse!

Kaapista kaivelin vanhan ja vähälle käytölle jääneen Finlaysonin pussilakanan, ainakin yli 20 vuotta sitten tehtaanmyymälästä hankitun. Pussia leikellessäni löysin sisäsaumasta Ikean laput - en tiennyt Finskun olleen Ingvarin alihankkijana. Niin tanakkaa puuvillaa, että ainakaan kesäisin ei erillistä peitettä kaipaa.

Kaventelin maltillisesti, hukkapaloista tein väljän hupun, jonka voi kääntää tyynyn kulmiin kiinni. Oikean olkapään puolelle pujottautumishalkio ja pätkä tarranauhaa. Pussi rullalle ja kassiin!

Testattiin jo ja hyväksi todettiin! Niin hyväksi, että otti jo Helsinkiinkin mukaansa - taitaa kesämakuupussi käydä tarpeettomaksi.

Mukavinta muumiopussissa on, että se on helppo pyöräyttää koneessa jokaisen käyttökerran jälkeen, ja kun lykkää pesun jälkeen kuivausrumpuun, ei kaipaa mankelointiakaan. Tähän mennessä vuoden toimivin kässy!

9 kommenttia:

 1. Onnittelut vuoden toimivimmalle kässylle! Hyvä idea tehdä se pusi itse. Ja toimivuuskin jo testattu.
  Olen kuullut kehuja niistä nukkumapusseista. Jotkut ottaa jopa hotelleihin mukaan, ovat vilposimpia kun hotellkn täkit.
  Jäin miettimään itseäni, minulla nukkumisesta minkäänlaisessa pussissa ei tulis enääi mitään, pyörin yön kun viipperä, käyn kerran pari vessassa. Se täytyisi olla pitkä putki, jonka saisi ryntätä vyötärölle kun menee vissylle jääkaapille;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissakin hotelleissa (hyvätasoisissakin) on ällöjä tekokuitusekoitelakanoita, joissa nuklkuminen on likimain mahotonta! Silloin olisi kyllä kiva kaivella oma pussi esiin, mieluummin kuitenkin silkkinen (niitäkin oli kaupan, mutta yhtä pieniä olivat nekin)! :o)

   Poista
 2. Onnittelut vuoden käsityöstä! Varmasti mieluisampi, kuin moni muu vaihtoehto ja onhan se oman vaimon rakkaudella tekemä!

  VastaaPoista
 3. Hienoa ideointia ja toteutusta!
  Sinun täytynee tehdä itsellesi ja Pupuselle samanmoiset, mukaan vaikka kyläreissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyläreissuille tosiaan otan usein omat petivaatteet mukaan, eipä olisi hassumpi idea tosiaan! ja aiemmin tuolla jo KässäRitulle kommentoinkin hotellien petivaatteista... ;o)

   Poista
 4. Tosi näppärä! (( Budapestissa hyvä käsityökauppa, myös tilkkuilijalle: http://www.mesebolt.com/ ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tilkkuvinkistä! :o)
   Valitettavasti ei ihan lähiaikoina taida matka suuntautua Budapestiin, mutta vannomatta paras! :oD

   Poista
 5. Todella näppärä keksintö! Onneksi meillä mies saa yöpyä reissuillaa hotelleissa, mutta futis turnauksissa tällaiselle olisi käyttöä meilläkin :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos KässäRitu, Marle, Rva Kivitikka, Vekki ja Susan! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!