Lukijat

lauantai 16. toukokuuta 2015

Iloiset sukat?

Kuva: Marimekko

Yksi suosikkipukineistani on ollut kesästä 1983 alkaen Marimekon Iloinen takki. Silloin olin ensi kerran tasaraitapaitaisissa kesätöissä ja ihastuin ikihyviksi, niin raitoihin kuin taskutakkiinkin! No, tähän päivään mennessä tasaraitoja on ollut satakunta, muttei ensimmäistäkään omaa takkia!! (Veljentyttö Vanhempi sai toki omansa lahjaksi, noin metrin nykyistä lyhyempänä.)

Vaan Muskarin Anni-opella on!!

Iloisen takin ja Dropsin uusien lankojen inspiroimana ajattelin tekaista iloisensävyiset sukat, kiitokseksi Pupuselta, viimeisellä muskaritunnilla annettaviksi.

No juu. Eivät nämä niin iloiset olekaan... Seiskaveikan grafiittia ja Drops Big Fabel Print (906 wild berries) - aika samealta näyttävät.

Eikä mitkään varsinaiset kesäsukat!! Varret niin paksut, että hikikarpalot kirpoavat polvista! Olisi kannattanut valita reilusti isompi puikko (seuraaviin 4½ varsiin), olisi ehkä säästynyt pohkeen kavennuksiltakin (56 aloitussilmukkaa, terässä 48).

Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin toki tehnyt ohuemmat ja iloisemmat - vaan nämäkin menivät viimeiselle yölle... Tykkään silti! Koko 39/40, 185 g. Ja ensi syksynä lauletaan ja soitetaan lisää - korjataan siis erhe uusin sukin vuoden kuluttua...

ILAKOIVAA VIIKONLOPPUA!

17 kommenttia:

 1. Kivat sukat muskariopelle tulevaksi talveksi! Sopii hyvin takin pariksi ja lämmittää mukavasti. Eihän sitä kesällä muskariakaan pidetä, joten villasukilla on varmasti käyttöä, kun uusi kausi alkaa.
  Kiitos vinkistä, taidan neuloa saman tyyliset oman ruskeasävyisen takin kaveriksi.

  VastaaPoista
 2. Ah, minäkin olen haaveillut tuosta Iloisesta takista siitä asti, kun on tullut markkinoille, vaan eipä ole koskaan tullut sopivasti eteen, että olisi tullut ostetuksi:) Kivat ja sopivat sukat takin seuraksi!

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat, kyllä niitä näillä ilmoilla tarvitaan :D

  VastaaPoista
 4. MIkä siinä on, että Iloinen takki on niin monen haave - meidänkin. Se on näitä asuja, joista joka vuosi päätämme, että jonain päivänä meillekin tehdään melkein samanlainen. Eipä ole vielä ilmestynyt! Kaunis se ei ole, mutta siinä on jotain rosoisen suloista ihan kuin vaate sanoisi, että kuka tarvitsee röyhelöitä, kun vaihtoehtona on tarpeellinen määrä taskuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, järin nätti se ei ole, ja kangaskin kauhistuttavan kankeaa - mutta jokin siinä vaan houkuttaa, vuodesta toiseen!

   Poista
 5. Iloinen takki taitaa olla taideaineiden opettajien tunnusmerkki.

  VastaaPoista
 6. Tuo Iloinen takki on vuodelta 1960 ( Marimekon sivulta tieto). Alaluokalla opettajamme käytti sitä ja 'jakoi' taskusta pisteitä ja pilkkuja huolimattomien oppilaiden kirjoituksiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeksi sopisi myös Iätön takki!? Näkemieni käyttäjien ikähaitari on ollut 0-90 vuotta ja muodikas siis jo 55 vuotta. :o)
   Jäin miettimään, rakastatko vai inhotatko takkia tuon muistosi vuoksi...? ;o)

   Poista
 7. Oi, ihkut sukat! Omistan kaksi Iloista takkia; tuon kuvassa olevan ja ruskean, mikä oli kirppislöytö viime syksyltä :)

  VastaaPoista
 8. Mutta varret ainakin ovat kauniit!

  VastaaPoista
 9. Lahja on sydämellä tehty ja siihen liittyy ilo lapsen laulusta joten onnistuneet sukat :)

  VastaaPoista
 10. Kun olin tarhatätinä entisessä elämässäni, olisin kovasti halunnut Iloisen takin työmekoksi. Mutta siihen aikaan se oli niin niukka hartioista, ettei sen kanssa olisi juuri peppuja pesty ja vaippoja vaihdettu, ja niin se jäi hankkimatta. Työnantajan puolesta oli vielä kittanammat ja polyesteriset mekot, joissa näytimme kankaan kuvioinnista johtuen kaikki lehmiltä (3-vuotiaan suusta tuli tämä totuus). Aika pian siirryimme sitten omiin vaatteisiin ja lehmämekot jäivät savi- ja väritöihin suojavaatteiksi. Mutta olisihan tuo ihan kiva nyt kotikolttunakin

  VastaaPoista
 11. Oijoi, ihana tuo Iloinen takki. Mulle Marimekko on aika vierasta *nolo* toki muutaman mallin ja kuosin tunnistan. Tuollaisen tahtoisin itselleni.
  Nuo sukat ovat tähän kyllä kuin kauneuspilkku huulipieleen, ihan täydelliset.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Mainamummu, Tilkkureppu, Eija, Pirjo & Purjo, Kvilttaaja, Onnenpähkinäinen, KahviKaneli, Marle, Onneli Winter, Tiinatei ja MiunMaun! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!