Lukijat

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Muumitusta

Vaikka "virallinen" muumimukien keräily onkin päättynyt, en vaan voinut vastustaa!! Innostuin niin mukit nähdessäni, että nappasin heti ostoskärryyn - vaikka periaatteenani onkin ollut muumimukien halppisbongailu, siis tarjousten hyödyntäminen. Prismasta olisi saanut edullisemmin kuin Citymarketista (tiedoksenne, olkaapa meikäläistä fiksumpia!).

Illalla kun sitten bongailin muumi-uutuuksia, huomasin että kolmaskin muki on tulossa kauppoihin: "Purjehtien Tahmatassun ja Tuutikkin kanssa". Huhtikuussa, oletan.


Tove100-mukihan on kaupoissa jo hetken ollutkin, muttei vielä päässyt meille asti. Toki sen hankin, prilleillä ja ilman.

Arabia juhlistaa Tove Janssonin syntymän 100-vuotisjuhlavuotta Toven juhla -sarjalla, jonka kuvitus pohjautuu Janssonin Vaarallinen matka -kirjaan. Juhlavuoden mukiin on ikuistettu hetki Muumien puutarhajuhlista. Kuvituksen on tehnyt taiteilija Tove Slotte Janssonin Vaarallinen matka -kirjan pohjalta. Juhlavuoden erikoisuutena joka kuudennesta mukista löytyy mukin sisäpuolelta silmälasikuviointi. (Lähde: Iittala verkkokauppa)

Ah-hah-haa, kevään uutuuksilla saan korvattua ne  paremman puutteessa "keräilykappaleiksi" päätyneet 5 emalimukia, joista en niin erityisemmin perusta. Saavatten siirtyä mökkimukeiksi, niihin on kiva keräillä mustikoita mättähiltä, ihan siitä mökin seinänpielestä.


Pistänpä tähän vielä mieluisimman joululahjani! Pyysin ja sain, vaikka Mies ei tätä kovin kummoisena lahjatoiveena pitänytkään. Eipä arvannut, kuinka paljon juhlaboxista on iloa ollutkaan! Sisältää kaikki Suomessa nähdyt Muumilaakson tarinoita -jaksot sekä Muumipeikko ja Pyrstötähti -elokuvan, yhteensä nelisenkymmentä tuntia mitä parhainta viihdettä. Nyt on 15. dvd menossa - samaa katsotaan aina pari päivää, kielenopetusmetodina. :o)

PS. Miksei yhdessäkään muumimukissa seikkaile noita ja Aliisa, vaikka esiintyvät (melkein?) jokaisella dvd:llä?? 

16 kommenttia:

  1. Saas nähdä miten mun käy, päätin etten osta enää muuta kun TOSI kivoja muumimukeja eli kaikkia ei oo pakko saada…Mamman ja Papan mukien värit ei niin sykähdytä ja mietinkin, että ne ei oo TOSI kivoja mutta oisko ne sittenkin… Juhlamukin sain pukilta (jälkitoimituksena tuli), se on kyllä nätti!Maistuu siitä kaikki paremmalle :)
    Meillä on joku kymmenkunta noita emalimukeja, en itte niistä tykkää erityisemmin mutta lapset (tai lähinnä 10 vee) käyttää päivittäin…varmaan siks kun ylettyy tohon mikron päälle paremmin mitä hyllyyn missä lasit on :P :D…uusia en oo suostunu ostaan enää…kummipojalle koitan katella vielä jonkun kivan sitä minikokoo, kun mini sopii minin käteen…
    Kelpais mullekkin toi dvd!

    Mukavaa viikonlopun alkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pupunen sai lahjaksi pienen emalisen Pikku Myy -mukin ja lautasen - ovat ihanat! Ja pupunen rrrrrrrrrakastaa niitä!! Taitaa niistäkin maistua paremmalta kuin tavallisista. :o)

      Poista
  2. Itsekin olen yrittänyt lopettaa muumimukien keräilyä ja nyt en enään ole ostanut uusimpia ollenkaan.Paitsi tuon juhlamukin ostin.Varmaan jossain vaiheessa tulee kyllä ostettua uudemmatkin mallit,ainakin tuo tämän vuoden kesämuki.

    Muistan lukeneeni jostain että ne hahmot jotka ei ole alkuperäisiä Tove Janssonin hahmoja kuten Alisa ja noita,ne eivät pääse mukeihin.Jotakuinkin näin se meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JaanaElina, jotain tuollaista syyksi ajattelinkin. Mutta miten ihmeessä ovat päätyneet niin moneen jaksoon...??

      Poista
    2. http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/fi/tietoa_arabiasta_keraily_muumit_arabiassa.Tuolta sivulta löytyy jotain tietoa siitä miksi Alisa ja noita eivät ole mukissa.Suppeasti kylläkin.

      Muumipiirretyt taitaa olla japanilainen sarja joka pohjautuu Tove Janssonin käsikirjoituksiin.Niinpä mukaan on tullut myös uusia hahmoja,joita alunperin muumeissa ei ole ollut.Jos en nyt ihan väärässä ole.



      Poista
  3. Katselin eilen Prismassa noita "mamma ja pappa" mukeja.
    Tuo muumiboksi olisi varmaan kiva, minkä hintainen se oli ja mistä hankittu? Meidän lapset aikoinaan katselivat tosi paljon muumeja telkkarista. Lapsenlapset ovat myös jonkinverran katselleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Citymarketista 99 euron hintaan - ehdottomasti hintansa väärti!!!
      Kaikki Muumi-jaksot taitavat löytä netistäkin, mutta on se paljon mukavampaa (ja helpompaa ja nopeampaa!), kun saa laittaa levyn pyörimään (samalla lätyllä aina 4 jaksoa) - ja kone jää omaan käyttöön... ;o)

      Poista
  4. Minä olenkin sellainen "myöhäisherännyt" eli meillä ei jostain syystä ollut muumimukeja silloin, kun lapset oli pieniä. Mutta nyt olen niihin (ja kulhoihin) jostain syystä hurahtanut - viidenkympin villitystä ?? Jokunen on ihan kahvimukina, suurin osa kuitenkin kaapissa.

    Kaupastahan perusmukin saattaa saada noin kympillä, mutta huutonetistä kun huutaa poistuneita niin huhhuh mitä hintoja.... Onneksi olen asettanut itselleni kipurajan, jota kalliimpia en osta. Minusta nää uudet mukit on tosi nättejä. Toven juhlamuki ilman rillejä minulla on, sen rillimukin toivottavasti jostain löydän marraskuuhun mennessä (sinne saakka kuulemma myynnissä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kipuraja on rajoittanut omiakin ostoksia - se on ollut kyllä ihan hyvä asettaa!! :o)

      Poista
  5. Tuota Muumiboxia en olekaan aiemmin nähnyt, mutta sen voisin kyllä hankkia! Juhlamuki prillien kera onkin muuten vaikeampi löytää. Se onkin ainoa, joka minulta puuttuu. Jotenkin ne uutuudet vain aina meille tiensä löytävät, vaikka en enää niin innokkaasti keräilekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rilliversio oli Iittalan omastakin myymälästä loppunut. Cittarin hyllynreunassa luki, että vasta toukokuussa tulossa seuraava satsi, pitää silloin olla kärppänä paikalla! :o)

      Poista
  6. Hienoja Muumi - mukeja. Tykkään niistä vaikka en niitä kerääkään!

    VastaaPoista
  7. Muumit on vielä koulupojallakin yksi suosikeista, juutuubista osaa niitä jo itse etsiä. Meidän huushollissa ei ole pitkään aikaan ollut toimivaa DVD-laitetta, niin pitää korvata muulla katselulla. Käytiin pojan ekan hiihtoloman kunniaksi Tukholman risteilyllä, kun hiihtäminenhän olisi tähän vuodenaikaan mahdollista lähinnä vesisuksilla vissiin, sen verran sulana on maa jopa täällä meidän korkeuksilla. Kun pääkaupungin kautta kerran mentiin, niin kyseltiinpä samalla asiantuntevalta taholta, kuinka suureksi mahtaisi meidän seuraava muumimukipino kasvaa, jos keräilemään lähdetään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka muumimukit ihania ovatkin, toivon että teidän kokoelmanne jää suppeaksi!! ;o)

      Poista
  8. Kiitos Sanna-Mari, JaanaElina, Eija, Riitta Sinikka, Eija, Tao, Tilkkureppu ja Oikku!! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!