Lukijat

lauantai 10. tammikuuta 2015

Ekat sytomyssyt

Lankalaihis alkanut hyvissä merkeissä, ensimmäiset sytomyssyt ovat valmiina!!

Etten mössää tössisi, etsin oikein lankaan kuuluvan ohjeen, edellisestä pipasta kun on hyvinkin jo puolitoista vuotta. Novita Tennesseelle löytyi naisen punainen pipo -ohje Novitalta, jonka toteutin ilman ylimääräisiä rimpsrampsuja. Jotain meni metsään kumminkin - ohjeen mukaan langanmenekki 50 g, meitsi väkersi kolmosen pyöröillä 67 g. Eli keskenhän se lanka sitten loppui, onneksi oli samaa laatua vaaleampana. Ettei näyttäisi niin päälakipaikalta, virkkasin reunaraidan jälkikäteen. (Sorry ylivalotus, väri lähimpänä totuutta alimmaisimmassa kuvassa.)

Samalla ohjeella toinenkin, vyötteettömästä novitalaisesta puuvillalangasta (nimi ei enää muistissa). Sama ohje, samat puikot ja lanka vähän ohuempaa ja löyhäkierteisempää - tuloksena isompi pipa, vaikka pienempää kuvittelin tekeväni... Langanmenekki sen sijaan lähes ohjeen mukainen, 52 g. Riitti, ja jäikin vielä.

Molempiin tein erilaisen loppukavennuksen kuin ohjeessa, joka mielestäni ruma ryntty. Näistä omista variaatioista hailakan vihreä on varsin onnistunut, siis se päälaki. Molemmat tuntuvat perin miellyttäviltä päässä - saatanpa vielä tehdä itsellenikin reissupipan, jahka on taas aurinkoisempia retkiä tiedossa...
 
 
PS. Ennenkin kehunut Tupperwareja, ja jälleen on todettava: mitä mainioin apuväline myös pipoja pingoittaessa!

6 kommenttia:

 1. Nättejä on molemmat - kiitos linkistä Novitan ohjeeseen.
  Itsellänikin myssyjä valmiina, pitänee kaivaa tupperit esiin :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita myssyjä ja tuppereista on moneksi avuksi, olen myös huomannut:)

  VastaaPoista
 3. Hieno alku lankalaihikselle ja kauniit pipot!

  VastaaPoista
 4. Kauniita pipoja! Kyllä sä olet taitava värkkäämään kaikenlaista langoista :)

  VastaaPoista
 5. Mukavat pipot. Tupperituotteista on moneksi, ei aina ruoanlaittoonkaan. Minulla on monta purtiloa ompelutarvikkeiden säilytysrasioina.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Eija, Tilkkureppu, Heidi, Konnadonna ja Eija! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!