Lukijat

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Rinsessat

Näkyy sytomyssyjä tulevan edelleen pareittain.

Varastoista löytyi iskemätön kerä mustaa Novita Kotiväki - lankaa. Kun jostain osui silmiin, että lanka sopii erityisen hyvin Ullan Rinsessa-pipoon, otin puikoille. Vaikka en suuremmin tykkää ohuista langoista ja vielä vähemmän mustasta, ei nyt tuottanut tuskaa ollenkaan. Päinvastoin, oli oikein miellyttävää neuloa! Ehkä osansa oli helpolla, mutta silti aika näyttävällä 4 kerroksen mallineuleella - jokaisen jälkeen kun ajatteli, että vielä yhden väkerrän... Ja jo kohta pipa olikin valms!! Tuntuu muuten tosi kivalta päässä!! 2½ pyöröillä, 49 g.

Piti sitten samaa mallia kokeilla vahvemmallakin langalla, (sittemmin kirpparilla myydyn) pitsitopin peruja löytyi useampi kerä Mat Rustik -lankaa (50% puuvilla, 50% akryyli), Karnaluksista. Vyötteen puikkosuositus oli 4, mutta tein puolta pykälää isommilla, että on varmasti pehmeä (ekat kerrokset 3½, pitsiosuus 4½). No, turhankin pehmeä, seuraava suositusten mukaan. 100 s, 44 g.

Puolen tusinaa stomyssyä koossa, ainakin muutamaan vielä riittää "varastolankoja" - vaan jotain muuta välillä, tai alkaa kyllästyttää (itseänikin...)! ;o)

7 kommenttia:

 1. Samaa meinasin sanoa kuin TeSa :-)
  Joskaan noita pipoja ei varasti ole liikaa!

  VastaaPoista
 2. Täällä toimii vaan sukkakone. Eileisen päivän sinnittelin ilman telkkaria ja kutimia, kympin uutisten aikaan annoin periksi, nyt sille sukalle pitää tehdä kaveri :)
  Paha neuloosi!

  VastaaPoista
 3. Juu " sukkakone" on muuttunut "pipakoneeksi". Kotiväki lanka on tosi ohutta kutomiseen. Lopputulos kyllä palkitsee ja saaja kiittää.
  (Asiasta toiseen, laitoin Sinulle sähköpostia.)

  VastaaPoista
 4. Ihania sytomyssyjä. Saajat tulevat arvostamaan. Sarjassa tekemisessä on mielekkyyttä.

  VastaaPoista
 5. Pipasi ovat niin mukavannäköisiä että minäkin aloin kaivelemaan lankavarastoja :) Ei tästä kuitenkaan mitään ystävänpäiväksi vielä synny... tänä vuonna.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Terhi, Rva Kivitikka, Pepi, KässäRitu, Kvilttaaja ja Tilkkuilo! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!