Lukijat

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Muumitalo ja lankalässähdys

Käväisin kylillä, Pupuselle kypärää, mailaa ja luistimensuojia hakemassa. Hah, tiesittekö että mailassa pitää tietää PUOLISUUS? Minä en tiennyt - vaan nyt tiedän Pupusen pelaavan right-mailalla vaikka onkin oikeakätinen. Mystisiä, miehisiä juttuja, kummia kerrassaan.

No, en voinut olla poikkeamatta samalla kytsimään viimeisintä Muumitalo-mukia. Tänä vuonna vietetään Muumien 70-vuotisjuhlavuotta, Tove Janssonin ensimmäinen Muumi-kirja julkaistiin vuonna 1945. Muumitalo-muki pohjautuu "Kuka asuu Muumitalossa" -tarinaan. Löytyihän se! Mukin mukana tuleva pahvinen katto on älytön lisuke, ärsyttävä turhuus, joka melkein sai jättämään mukin hyllyyn. No, maltoin  mieleni.

Reissu oli turmiollinen lankalaihiksen näkökulmasta! Kävin syynäämässä Seiskaveikan uutuusvärit - rumia, varsinkin se ällö hailakka oranssi on ihan järkyttävintä ysäriä - siihen aikaan trendinimi taisi olla "lohenpunainen". Vai olikohan se kasaria? Vuosikymmenet viuhuvat ohi... No, otin pari Seiska-kerää, ihan vaan täydennykseksi.

Mutta kun olisikin jäänyt siihen! Hoksasin kuitenkin hyllyssä kirjavaa Nalle Taikaa yksivärisen hinnalla ja meinasin villiintyä - ihan selvä hinnoitteluvirhe, joka pitäisi heti hyödyntää. Värit olivat kuitenkin omaan makuuni sen verran platkuja, että mukaan lähti vain yksi kutakin sävyä. Ihan vaan periaatteen vuoksi.

Lankahyllyjä pöyhiessäni Pupunen oli parkkeerattu kärryssään kauemmaksi, oli tutkinut massakorien lankatarjontaa hänkin. Kun käännyin, heilutteli käsissään Usvaa ja Impivaaraa - vaati ostamaan! Impivaaran skippasin, mutta Usvassa näytti olevan sukkalangan koostumus (75% villa, 25% polyamidi), ehkä sitä voisi käyttää yksivärisen seiskan raitavärinä? Ihan vaan kokeeksi - varsinkin kun sai 4 kerää kympillä!

Eli lankalaihis koki heti tammikuulle kilon tappion! Täytyy siis heilutella puikkoja ahkerammin!!

19 kommenttia:

 1. Ha haa, ihanaa Paula! Sinä ehdit ensimmäisenä paljastamaan lankalankeemuksen:-) . Nimittäin minäkin sorruin viime perjantaina kirjavaan Nalleen. Tätä en vain ole vielä kertonut, enkä sitäkään, että löysin korillisen lankaa toisesta vaatehuoneesta lisää punnitukseen.

  Että semmoista lankalaihista me vietetään. Kivoja värejä olit löytäönyt ja vielä alennettuna. Mukavia käsityöhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi ei enää uskalla kovin tarkkaan käydä nurkkia ja kaapinperiä läpi, aina putkahtaa esiin kankaita tai lankoja... ;o)

   Poista
 2. Voi Paula, Paula.
  Kiakkoilu on urheilulaji joka ei ole laisinkaan mystinen suorite. Hokkarit jalkaan ja jäälle!
  Onpa kauniit Nallet. Mistä ostit tuolla hinnalla?

  VastaaPoista
 3. Mua taas niin ärsyttää kun en ottanu kattoo ollenkaan, iskin sen siihen mukin paikalle hyllyyn ja ostin pelkän mukin :D
  Ois ollu niiiin siisti tuolla vitriinikaapissa kattoineen sillon kun on lepovuorossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida olla ainoa, joka päätyy katottomaan mökkiin, niin oli useita kattorakennelmia hyllyllä myyntitelineen vierellä! Luulen, että voisit ihan hyvällä omallatunnolla napata mukaasi pelkän katon - sitäpaitsi sinähän olet sen jo ostanutkin, on vaan jälkitoimituksena! :o)

   Poista
 4. Tuo muki on ihana, kattokin menettelee, se pitää ostaa heti kun jossain näkee. (Vieläki harmittaa ku rillimuki jäi saamatta...)

  Ihan hyvät perustelut lankaostoksille, älä nyt heti tammikuussa masennu ;)

  VastaaPoista
 5. Kiva muki ensin kuvaa vain katsellessani luulin katonkin olevan samaa mukiainesta. Ajattelin, että hyvä tee pysyy lämpimänä ;D Mukavat värit nallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuollaisessa "oikeassa" katossa olisikin ollut järkeä!!! Teepä tuote-ehdotus Iittalalle! ;o)

   Poista
 6. Ei ollut sitten langaton tammikuu sinulla, mulle kävi viime vuoden tammikkuussa ihan samoin. En päässyt alennuslaarien ohi. Tuo muki on aivan ihana, itsekin jo sen onnellinen omistaja, vähän myös ihmettelin tuota kattoa...

  VastaaPoista
 7. Meillä näyttäisi Pupusen kanssa olevan sama lankamaku. En millään voinut jättää Usvaa ostamatta, ostin tuota punasävyistä. Aloitin puolipatentti villapaidan Marialle, vaikka käsi on edelleen huonossa kunnossa. Lanka on aika paksua ja löyhäkierteistä, saa olla tarkkana, että tulee kaikki säikeet kudottua. Miekenkiintoista kuulla, miten lanka toimii sukissa.

  Niin ja sukista puheen ollen... piti ihan kurkata, mitkä unisukat mulla on tänään jalassa, no ei ne ollu ne lohenpunaiset ysärit ;D Lahjaksi sain ne silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla fiksumpaa raidoittaa vain vartta, löyhäkieretisyyden vuoksi ei ehkä kestä kulutusta seiskaveikan tapaan kuitenkaan...
   Ihana väri, itsekin mietin villapaitalankana, mutten enää nykyisin viitsi tehdä niin suuritöisiä neuleita. :o(

   Poista
 8. Suurin osa lahjakkaimmista jääkiekkoilijoista pelaa vasemmalta puolelta, koska vasemmalta puolelta pelaavia on enemmistö. Kuitenkin, jos pelaaja on lahjakas ja pelaa oikealta puolelta, on hänellä usein erittäin hyvä laukaus ja mailankäsittelytaito, etenkin maalinteko tilanteissa, koska vahvempi käsi on alhaalla ohjaamassa ja tuomassa voimaa pelivälineeseen. Mm. Teemu Selänne on right :-)

  Kannattava lankalankeemus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herramunjee, sinä oletkin vihkiytynyt lajin saloihin! Olen äimistynyt (ja pikkiriikkisen kateellinen!). ;o)

   Poista
 9. Kiitos KässäRitu, Terhi, Sanna-Mari, Eija tuplasti, Raita, Susan ja Onnenpähkinäinen! :o)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa että lapsikin tietää mitä äiti haluaa ostaa! Ethän tietenkään voinut olla ostamatta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!