Lukijat

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pari lisää

 Pari sytomyssyä lisää langanjämistä:

Mustaa vyötteetöntä Novitan puuvillalankaa, raidat Puro Batik keränlopusta. 128 s, langanmenekki 55 g. Resori 1o-1n kiertäen 2½ pyöröllä, muuten kolmosen pyöröt, sädekavennus kolmosen sukkapuikoilla. Tästä tykkään!

Toinen keränloppu mustaa, eri laatu, vyötteetön tämäkin, Puro Batikissa vaihtui juuri sopivasti pätkäväri, joten jatkoin sillä. Vaan kuinkas kävikään? Ensin loppui Puro ja kohta perään mustakin - onneksi löytyi keränloppu Puroa toisessa värissä (jämiä Äidin hartiahuivista), jatkoin sillä. Pitihän raidoituksen päättymiselle saada joku "järkeenkäypä" syy, joten pikainen päättely "päälakilaatalla"! Resori 2o-2n 120 s 2½ pyöröillä, suora osuus 130 s kolmosilla, 57 g. En niin tykkää.

Puuvillalankoja jäi niin pieni mytty, ettei viidettä tule. Ellen osta lisää puuvillaa - mikä ei ehkä olisi ihan alkuperäisen lankalaihisteluni idean mukaista...

Puro Batikin jämät peräisin taannoisista "koemielessä" tehdyistä mökkisukista.
Keskiaikamarkkinoilla  oli myynnissä Puro Batik -sukkia, kivan näköisiä ja ihanan pehmoisia. Mutta mitä järkeä on tehdä ja käyttää sukkia, jotka eivät lämmitä vaan hiostavat (100% akryyli)?? Pitäähän moinen asia testata ihan omakohtaisesti! Tein mökkisukat jo ensi kesää ajatellen, ihan perusperus - jos eivät olekaan mukavat, niin ei harmita käyttää syttyinä takassa... Koko 38/39, 3½ puikoilla langanmenekki 80 g. (22.9.2013)
Eivät ole pesään päätyneet, mutta tuskin teen enää useampia. Kivan pehmoiset ovat jalassa, hiostamattomatkin, mutta armottomat lötköt. Unisukiksi kelpaavat.

11 kommenttia:

 1. Olet ihan tehtaillut myssyjä! Lötköjä, kauniita unisukkiakin tarvitaan :-)

  VastaaPoista
 2. Sukat näyttävät niin syötävän ihanan värisiltä ja myssytkin ovat kivat!

  VastaaPoista
 3. Kivoja myssyjä, niin nämä kuin nuo tuossa aiemmassa postauksessa olevat :)

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva lukea kokemuksiasi näiden raitamyssyjen teosta! :) Minusta niiden teko on niin jännittävää, kun ei ensinnäkään aina osaa kuvitella millainen myssystä tulee, kun käyttää pätkävärjättyä lankaa. Ja toiseksi, kuinka monta nyttöästä siihen menee. Mutta lopputulos yleensä palkitsee. :)

  Tuota minäkin olen ihmetellyt, kun FB:n ryhmissä Puro Batikista on tehty sukkia. Nyt oli kiva lukea sinun kokemuksesi niistä. Puro Batik -myssyähän olen itse testaillut ja tiedän, ettei se hiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pätkävärjätyt yhdessä yksivärisen kanssa ovat mielestäni kiinnostavamman näköisiäkin kuin pelkät pätkävärjätyt, myös sukissa. :o)
   Puro Batikissa on ihania väriyhdistelmiä - kumopa samanlaisia saataisiin muihinkin lankoihin! PB on kyllä ihanaa neuloakin, tykkään langasta! Ehkä muutamaan sytomyssyyn voisi langat ostaa - vaikka lankalaihis onkin "päällä"... ;o)

   Poista
 5. Todella kivan malliset pipot ja nätit sukat olet tikutellut... krapsutuksia karvatasulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat örisivät tyytyväisyydestä, kun terveisiä välitettiin. :o)

   Poista
 6. Oletpa ollut ahkera ja vielä hyvään tarkoitukseen. Lötköjä nukkumasukkia tarvitaan, että ne voi yöllä helposti potkia pois jaloista. Mukavaa pakkasviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Onnenpähkinäinen, Tilkkureppu, Kisa, Matleena, Tuta ja KässäRitu! :o)

  VastaaPoista
 8. Tykkään tuosta pipon päälaesta, tuli kiva noin :) Kivan näköinen päättely, minä aina kierrän niin et tulee semmonen korkkiruuvimainen vaikutelma, pitäiskin kokeilla uutta tyyliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! :o)
   Jostain (??) bloĝista tuon päättelyn bongasin, kuvahaun perusteella. :o) Helppo ja nopea, istuu yllättävän hyvin vähemmän neliömäiseenkin päähän. ;o)

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!