Lukijat

torstai 22. tammikuuta 2015

Likeltä liippasi

Olipa käydä ohraisesti...

Männä suvena vaihdettiin lämmitysmuotoa: öljylämmityskattila vaihdettiin öljy-puu-yhdistelmään, jossa mahdollisuus sähköön (sähköä käytetään vain jos maailman öljy- ja puuvarannot ehtyvät) sekä aurinkopaneelivaraus (aurinko paistaa aina, risukasaankin - kunhan  vaan ne paneelit hankitaan ensin). Lämmitämme tällä hetkellä ensisijaisesti puulla, ja jos Mies ei ole heittelemässä klapeja pannuun, niin öljyllä.

Mies tyhjensi tuhkat pesästä, ihan mustat ja kuolleet, ja nosti sangon ulos roskapöntön päälle. Normaalisti vie suoraan talon taakse metalliseen tuhka-astiaan, vaan nyt oli ikävä ilma, sisäjalkineet, ei takkia - ja kiire keittelemään eukolleen aamukahvia.

Mies saa kahvit pöhisemään, kattaa pöytää, kun ovikello soi. Kaksi vähän toisella kymmenellä olevaa tyttöstä seisoo oven takana: "Teidän roskis on liekeissä!". Mieheen tuli vauhtia!

Heräsin ovikelloon, könysin alakertaan ajatuksena valittaa huonosta pilasta. Miestä ei vaan näkynyt missään, oli pihalla sammuttamassa lieskoja - sulanut muovi palaa iloisesti eikä meinaa sammua niin millään! Koko tienoo ja vähän talokin kärysi palaneelle muoville...

Sikälihän vaara ei ollut kovin suuri, että tölli on täyskivitalo, se ei pala - mutta mustuu kyllä! Nyt säästyimme talon uudelleenmaalaukselta - ja miten se talvipakkasilla olisi onnsitunutkaan?  Aika noloa, jos kylälle päin osoittava seinä olisi juhannukselle asti liekkien nuolema!

Alkusammutuksen ja aamukaffeitten jälkeen soitimme lähikouluille ja pyysimme rehtoreilta apua nokkelien tyttöjen tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi - kiitosta voisi antaa julkisesti vaikka koko koulun kuullen ja omalta osaltamme haluaisimme kiittää vielä mekin.

Tekijät tavoitettiin! Vein koululle tytöille kiitoskortit pienten lahjakorttien kera. Pieni palkkio fiksusta ja vastuulisesta toiminnasta - KIITOS AINO JA SARA!

PS. Roskis-kuvan punaiset teipit Mies lisäsi eilen sammutuksen jälkeen, että hökötys pysyy koossa poiskuljetukseen asti. Tänään Kiertokapula toimitti jo uuden roska-astian ja tuhkan siirtelyynkin on uusi paloturvallisempi väline.

18 kommenttia:

 1. Olipa pieniä ja vastuullisia enkeleitä! Hienoa! Moni voisi ottaa mallia näitä tytöistä!

  VastaaPoista
 2. Hienoa toimintaa! Puolin jos toisinkin :D

  VastaaPoista
 3. Ihana lukea tälläisiäkin, ku tuntuu ettei nykypäivänä kukaan ilmoittele mitää. Hienosti tehty tytöt ja ihana kun muistitte tyttöjä. Olivat varmaan todella tyytyväisiä!

  VastaaPoista
 4. Hui kauhea! Onneksi pääsitte säikähdyksellä ja mielestäni miehesi syy kiirehtiä sisälle oli hyvä!
  Mahtavaa toimintaa tytöiltä ja kiva, kun noin julkisesti annatte myönteistä palautetta, se varmasti rohkaisee muitakin hyvään käytökseen.

  VastaaPoista
 5. Pahuksen paljon hyviä syitä, mutta...
  Suuri onni, että joku välittää ja huomioitte kaikki. Jopa reppanan roskiksen =)

  VastaaPoista
 6. Huh! Onneksi säästyitte pahemmalta vahingolta. Kiitos, neuvokkaiden tyttöjen.Tuhkat on vaarallisia. Meillä oli tuhkapalo vähän aikaa sitten. Yleensä meilläkin tuhkat viedään sinne kannelliseen astiaan, mutta huonon sään takia meilläkin mies jätti ne sinkkisaavissa autokatokseen, kun nuohosi pellettikattilan. Minä sitten ihmettelin iltapalaa laittaessa, että miksi autokatokseen syttyy valot liiketunnistemalla koko ajan. Onneksi mies lähti katsomaan, sillä saavista nousi niin sakea savu, että se sai valot syttymään. Nuohous on muuten taas parhaillaan menossa, pitäisköhän käydä muistuttamassa / nalkuttamassa, että muistaa viedä tuhkat oikeaan paikkaa ;)

  VastaaPoista
 7. Huhhuh...onneksi kaikki on hyvin!
  Ja ihanat ja reippaat tytöt, todella hienoa! Ja muistavat taatusti aina myös sen, että heitä kunnolla kiitettiin <3

  VastaaPoista
 8. Onneksi kaikki sujiui hyvin, eikä mitään pahempaa sattunut. Mukavaa, että tytötkin huomioitiin, ovat sen ansainneet.

  VastaaPoista
 9. Huh sanon minäkin, onneksi oli mukavat reippaat tytöt fiksuja, niitä muuten on, mutta emme vain aina heitä huomaa. Kauniit kiitokset heille hommasitte, varmasti arvostavat. Ja onneksi teillä kivitalo, puiseen olisi saattanut tullakin pahemmat jäljet.
  Ensin luin otsikon, sitten katsoin ensimmäistä kuvaa, en ymmärtänyt yhtään mikä siinä kuvassa oli, kunnes kelasin viestiä pidemmälle. Kaikki hyvin. Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 10. Olipa hienoa että saitte kiitokset perille! Että ne tuhkat tosiaan voi syttyä/sytyttää, huhhuh - hyvä kun selvisitte!

  VastaaPoista
 11. Heti kun olin lukenut postauksesi, meillä meni tuhkaämpärin paikka uudelleen suunnitteluun. Ihania enkeleitä, ja ovat kiitoksensa ansainneet!

  VastaaPoista
 12. Hui ! Onni onnettomuudessa nuo reippaat tytöt :)

  VastaaPoista
 13. Reippaat ja neuvokkaat tytöt! Tuollainen julkinen palkitseminen ja kehuminen saanee muutkin toimimaan vastuullisesti jos omalle kohdalle sattuu vastaavaa.

  VastaaPoista
 14. Ohoh, liippasipa tosiaan likeltä! :( Mutta suojelus oli mukana tyttöjen muodossa, he ovat kiitoksensa ansainneet. :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos Sanna, Pepi, KataMaria, Rva Kivitikka, Terhi, Susan, HelmiNainen, Eija, KässäRitu, Tilkkuilo, Tiinatei, Riitta, Onnenpähkinäinen ja Matleena! :o)
  Suojelusenkeleitä tyttöset tosiaan olivat! :o)
  Palkitseminen lähti juuri siitä ajatuksesta, että hyvät työt tulisivat näkyviksi ja huomioiduiksi! Jos tekee "palveluksen" tai jonkin vastuullisen teon, eikä sitä kukaan noteeraa, niin ei kai kukaan kovin kauaa jaksa muita huomioida, eihän?

  VastaaPoista
 16. No huh, huh olipa tapaus ja tytöt ovat tosiaankin palkintonsa ansainneet:))

  VastaaPoista
 17. Hienosti tytöt toimivar ja kivan palkkion saivat. Niin sitä pitää. Kyllä nuorissa on paljon, paljon näitä fiksuja yksilöitä. Liian usein esille pääsevät ne "joukossa tyhmyys tiivistyy" porukat.

  VastaaPoista
 18. Kiitos Tilkkureppu ja KristiinaS! :o)
  Tosi on, öykkärit jättävät fiksut varjoonsa, vähän joka ikäryhmässä, valitettavasti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!