Lukijat

maanantai 26. tammikuuta 2015

Hirvaspipo

 
No niin, Mies sai toivomansa oranssin pipon metsälle.

Edellisestä onkin jo useampi vuosi - se oli sitä aikaa, kun hirvestyspipojen piti olla kirkkaanpunaisia. Pipalankana oli Nalle, malli perinteinen 2o-2n, mukavan ohut ja oikein kivan näköinen! Vaan kun pipa metsässä rymytessä hikosi, se venyi. Ja venyi. Venyi venymistään... Mies valitteli, että tähtäys on vaikeaa, kun passissa ollessa pipa valuu silmille - ajomiehenä pelkäsi kompastuvansa pipon helmaan...

Silloin päätin, että enää IKINÄ EN TEE villapipoja, en ainakaan Miehelle!! No, kai päätökset on tehty pyörrettäviksi? Onnistunut sytomyssymalli houkutteli yrittämään...

Lankana tällä kertaa Seiskaveikka hyvän pesunkeston vuoksi, pipahan lentää koneeseen jokaisen käyttökerran jälkeen.110 s, ekat 5 krs 3½ puikoilla, pipo-osuus 4½ ja päälaella 3½ sukkapuikot. Langanmenekki 67 g.

Pupunen sovitteli pipaa, halusi samanlaisen. Pyysin valitsemaan langan korista - etukäteen jo arvasin, mikä väri sieltä nousee: punainen, Pupusen lemppariväri. 85 s, 3½ sukkapuikoilla, 37 g. Olisi voinut olla vähän syvempikin, mutta seuraava sitten... Pupunen on valmistumisesta asti istunut pipa päässä kuin mikäkin räppäri!

Ehdotin molempiin fleecevuorta, mutta kumpikaan ei innostunut. Saapa nähdä, kun otsalohko alkaa kutista... Taitaa vielä kolmaskin päätyä puikoille, haluan itsekin samanlaisen! Ehkä keltainen, niin saadaan kunnoin värisuora!! ;o)

9 kommenttia:

 1. Apua! Melkein alkaa jo syyhyttää kokeilemaan osaisinko jonniinmoisen pipon tehdä.
  Enkä ole edes pipoihminen. Yhtään! :D

  VastaaPoista
 2. Kivat pipot ja ihanan pirtsakat värit, kiva kun nykyään tehdään pipojakin neuloen!

  VastaaPoista
 3. Kivat pipot miehillä. Minulla oli samanlainen vika yhessä ihanassa oranssissa pipossa, että venyi kun pää hikosi. Onneksi löysin samaa lankaa silloin kun tein inventaariota, virkkasin siihen kudottuun pipoon reunan. Nyt ei valu silmille.

  Tee vaan itsellesi keltainen pipo sopii hyvin samaan sarjaan. Tein kanssa tyttären tyttärelle pipon ja hän halusi siihen tupsun, tein sen "tupsukoneella", tiedätkö mitä "konetta" tarkoitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olettaisin tietäväni, Prymin tuote? En ole koskaan kokeillut... ;o)

   Poista
 4. Kompastuu pipon helmaan...... heh!
  ihana Pupunen, aina niin täysillä tyytyväisenä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi kaikki Äidin tekemä on hienoa - täytyy nautiskella, sitä herkkua ei takuulla riitä loputtomiin... ;o)

   Poista
 5. Kiitos Pepi, Tilkkureppu, KässäRitu ja Rva Kivitikka! :o)

  VastaaPoista
 6. Nätit pipot! Hmh, voikohan niin sanoa miesten pipoista. ;) Isään samaistuminen onkin Pupusella jo hyvää vauhtia käynnissä, myhäilee täällä yksi mummoikäinen ja muistelee, kun oma poika kysyi 3-4:n vanhana: "Pitäähän minun ottaa isästä mallia, että minusta kasvaamies?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena! :o)
   Isit on oikein hyviä roolimalleja! :o)

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!