Lukijat

tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiainen

Katolisessa, luterilaisessa ja anglikaanisissa kirkoissa, sekä muissa länsimaisissa kirkoissa, jotka noudattavat kirkkovuoden kalenteria, loppiaista vietetään itämään tietäjien Betlehemin saapumisen muistopäivänä. Monissa maissa sitä nimitetäänkin kolmen kuninkaan juhlaksi.  (lähde: Wikipedia)
Kolmannelta peltiheikiltä halkesi pää.

Vaikka loppiainen suomen kielessä viittaa nimelläänkin jouluajan loppumiseen, suomalaisessa kansanperinteessä joulunajan on kuitenkin yleisesti katsottu jatkuvan sen jälkeenkin Nuutin päivään saakka.  (lähde: Wikipedia)
Tänään pannaan joulu pakettiin. Aiemmin olen venyttänyt Nuutille, nyt on ollut pitelemistä, etten jo uudeksi vuodeksi purkanut. Kuusen olisi voinutkin, nyt on niin  kylmä, ettei kuistille tarkene mennä - mutta kynttilät sammuvat. Hyvästi Joulu!

LOKOISAA LOPPIAISTA,
TUNNELMALLISTA TEOFANIAA,
EHTOISAA EPIFANIAA!

14 kommenttia:

 1. Mä oon kans purkanut joulua pois pikkuhiljaa. Vikat koristeet varmaan tänään menee laatikkoon ja kellariin. Jokunen vuosi sitten Espanjassa näin miten tätäkin päivää voidaan juhlia monella tavalla. Oli kulkueita ja nuotioita ja ties mitä. Perheet puettuina parhaimpiinsa ja ravintolat täynnä iloisia juhlijoita yms. Vois täällä pohjoisessakin vähän irrotella . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kylmä, ei tarkene mennä ulos riehumaan! :o)

   Poista
 2. Nämä sinun "ukkelit" ovat kyllä upeita, tuommoisia miehiä minäkin huolisin kämppääni =)
  Minäkin ajattelin tehdä ennätykseni ja alkaa jo tänään pikkuhiljaa siivoamaan joulua pois. Mutta ainoastaan jos tarkenen hakea ulkokomerosta laatikoita, pahalta kyllä näyttää, kova on pakkanen =)

  VastaaPoista
 3. Meillä joulukuusi sai kyydin ulos jo uutena vuotena, oli helppoa lämpimällä kelillä laittaa ikkunan kautta ulos, nyt lähtee loput koristeet. Kynttilöitä poltellaan vielä iltaisin, kun on niin pimeää.
  Voi peltiheikki parkaa, kun pää halkesi. Hienot on jäljellä olevat peltiukot : D

  VastaaPoista
 4. No just mieteinkin, mikä tää loppiainen oikein OIKEESTI niin kuin on. No tuo selitys kelpaa :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 5. Mukavaa loppiaista ja täälläkin joulu meni odottelamaan 11+ kuukaudeksi laatikkoon komeroon:)

  VastaaPoista
 6. Itämaan tietäjät kun toivat lahjojaan niin samaan tapaan Espanjassa ja täällä Egyptissä ja varmaan monessa muussakin maassa annetaan lahjoja toisille. Kuin jouluna konsanaan. Espanjassa Herodes ja tietäjät kulkueessaan heittelevät kaikille karkkia.

  VastaaPoista
 7. Täältä joulu karisi jo viime lauantaina kun oli lauha ja tarkeni hyvin viedä romppeet varastoon odottelemaan seuraava joulua. Meitä uhkailtiin lapsina, että Nuuttipukki hakee lahjat pois, jos kiukutellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haa, kiitos vinkistä! Joulunalusaika oli kiukutonta, kun muistuteltiin "Joulupukki tarkkailee" (Pupusen suussa kääntyi muotoon "Joulupukki mulkoilee"). Josko jatketaan vielä tovi Nuuttipukkiin vedoten... ;o)

   Poista
 8. Mukavaa loppiaista. Piparitkin näkyy saaneen kyytiä.
  Onks' teil piparihiiri siellä. Halit nassikalle!

  VastaaPoista
 9. Tuo kolmen kuninkaan juhla olis kyl niin pal kivampi :D
  No, joulu tuli ja meni, pari hyasinttia muistuttaa vielä siitä - kynttilät taasen palaa koko pimeän kauden!

  VastaaPoista
 10. Kiitos KristiinaS, Sude, Tuitiina, Helena, Tilkkureppu, Anna Puikko, Onnenpähkinäinen, Sanna, Terhi ja Pepi! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!