Lukijat

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Lankalaihis 2015

Heidi vinkkasi LANKALAIHIkSesta, lisätiedot löytyivät Amrian Näppituntuma-blogista. 

Hmmmm, keväällä 2013 inventoin lankani, rontti 16 kg ja siitä on määrä vain lisääntynyt...

Pikaisella otannalla ainakin Seiskaveikkaa on silloisen 1,6 kg sijasta nyt reippaasti yli 5 kg. Tuoreimmat pukinkontista, punaista Polkkaa, ja välipäivien poistovärimyynnistä vihreää Raitaa. Nallen määräkin on lisääntynyt sitten viime kerran, ei onneksi ihan samaan tahtiin.

Juuri muita laatuja en sen koommin ole puikoille saanutkaan, yhdestä puuvillaisesta toukkapussista ei parta pauku (0,2 kg). 20 kg varastosaldo lienee siis hilkulla mennä rikki...

Voisi siis olla ihan perusteltua pienimuotoinen laihistelu??? Tosin seuraavan kerran kun Nallea on osuvassa tarjouksessa, tarkoitus on rohmuta pari kiloa lisää! On suunnitelma, valmistuisivat kyllä vuoden loppuun mennessä. Tai niin ainakin toivon...

Tavoitteeksi voisi asettaa yrityksen vähentää erityisesti noita marinoituvia "muita" kuin sukkalankoja. Ja sukkalankojakin, totta maar - rontista viidestä kilosta tulee kevyesti 50 sukkaparia, tuskin vuoden tarve kovin paljoa enempää on...?

Lankapirtin Matleena haastoi kaikki käsityötaitoiset ympäri Suomen tekemään johonkin sairaalaan sytomyssyjä ystävänpäiväksi - josko muutaman TAYSiin? Edes yhden? Tai kuinka moneen lankoja löytyisi vanhoista varastoista? Olisi välillä jotain muuta raportoitavaa iänikuisten sukkien sijaan...

Olisiko 20% tavoite liian haastava, 4 kg laihisteltavaa? Jaksaisinko olla riittävän tavoitteellinen?

* * * * *

Lankalaihis 2015 säännöt:
  • ihan itse saa päättää, minkä verran haluaa lankavarastonsa pienenevän vuoden aikana
  • lankaa saa vähentää kaikilla laillisilla keinoilla, siis myös myydä/lahjoittaa jne.
  • lankaa saa myös ostaa tai muuten hankkia lisää, tärkeintä on se, että vuoden lopussa lankaa on päättämäsi kilo- tai grammamäärän verran vähemmän
  • oman lankavaraston kokonaismäärää ei tarvitse tietää, riittää, että punnitsee kaiken talouteen tulevan langan ja samoin valmistuvat työt/muuten poistuvat langat. Tai jos ei vaakaa omista, niin voi asettaa tavoitteekseen vaikka "x kerää vähemmän" tai "laatikollinen vähemmän" tai jotain muuta vastaavaa.
  • mukaan saa tulla myös kesken vuoden.
 * * * * *
Tästä lähtee:

24 kommenttia:

  1. Onpas sulla hienot taulukot ja kaikki suunnitelmat valmiina, uskalsit asettaa tavoitteen aika korkealle, mutta ehkä sä ootkin parempi vastustamaan tarjouksia kuin minä ;) Tsemppiä laihdutukseen! Sytomyssykampanjasta minäkin innostuin, toivottavasti saan jotain oikeasti aikaiseksikin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitsin sulovilen-syndrooma on aika vakavaa laatua, saapa nähdä kuinka käy... ;o)
      Sytomyssyissä on hieno idea, josko se siivittäisi laihisteluun - kiva, kun sinäkin lähdit mukaan!

      Poista
  2. Minä pistin elämän laihikselle, mutta langat lihikselle :D
    Tämän vuoden kuudennet villasukat on kohta pois puikoilta!
    *tuhatjalkainen*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se iskee salakavalasti ja vaivihkaa, sukkahimo! :oD
      Sukat per päivä, sehän on jo ihana neuroosi!!

      Poista
  3. No, ei sinultakaan langat ihan heti lopu. Kiitos vinkistä lähdin mukaan laihikselle. Toivottavasti saisi edes yhden myssyn aikaiseksi toiseen haasteeseen ;D

    VastaaPoista
  4. Pitäähän lankaa olla pahan päivän varalle =D

    VastaaPoista
  5. On se hyvä,että muillekkin on lankaa kertynyt ;)

    VastaaPoista
  6. Hullustihan siinä käy, jos langat loppuu, tai vähenee uhkaavasti. Älä ala leikkii langoilla :)

    VastaaPoista
  7. Älä ny kauheesti ala riekkumaan lankojesi kanssa. Aina kannattaa ostaa, kun halavalla saa =)

    VastaaPoista
  8. Minäkin lähdin mukaan, en tosin jaksanut/uskaltanut nykyistä lankamäärää punnita...
    Tsemppiä lankalaihikseen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään uudestaan jaksanut inventoida, mutta lopputulos on aika selvä - vanhoistahan ei mitään ollut tehty (pl. toukkis), sen sijaan muutamia ufoja on löytynyt lisää... Onneksi tulevat/menevät -punnitukset riittävät!!

      Poista
  9. Pitäisköhän tehdä kankaiden kanssa sama temppu? Tuo ensimmäinen sääntö on aika armelias...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun kangaskampanjaa pystyyn!! :o)
      PS. Just eilen merkkailin kangasvaihdon merkkipäiviä uuteen kalenteriin - ja mielessäni kiittelin sinua mainiosta ideasta! :o)

      Poista
  10. Kiitos Paula kivasta vinkistä! Osallistun myös, kun säännötkin on mukavan rennot. Lankoja ja keskeneräisiä käsitöitä punnitessa tuli sama mieleen kun Tiinateillä, että pitäisikö tehdä sama temppu kankaiden kanssa. Vaikka eihän se punnitus vielä mitään auta, vaan ankara koukkujen ja puikkojen heilutus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En edes uskalla ajatella kankaiden inventointia...
      Pari vuotta sitten tehty lankojen inventointi ei näemmä vaikuttanut mitenkään (paitsi siivousmielessä), toivottavasti laihikseen sitoutuminen on tuloksellisempaa!! Pelkään silti, että sorrun taas pelkkään sukkailuun...

      Poista
  11. Samat ajatukset kun kahdella edellisellä kommentoijalla, että onnistuisiko tämä kangaslaihiksena, mutta pitäisi ensin mitata kaikki kankaat ja se urakka olisikin aikamoinen, mutta voisi olla mielenkiintoista, tietäisi ainakin eriväristen kankaiden metrimäärän ja siitä voisi sitten itse päätellä mitä kankaita voisi ensiksi ruveta vähentämään:)
    Kyllä sinulla noita lankoja kans piisaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neljäs sääntö säästää mittausurakalta! Jos vaan uusia ja vanhoja mittailee...
      Tilkkutyökankaat ovat suht samaa vahvuutta, punnituskin voisi toimia. :o)

      Poista
  12. Enpä osaa sanoa lankavarastoni painoa nyt ja tunnustaudun huonoksi tavaran vähentäjäksi, joten langat tuskin tekevät poikkeusta.

    VastaaPoista
  13. Kiitos Heidi, Pepi, Eija, Sude, Kisa, Amalia, Terhi, Eija, Tiinatei, KässäRitu, Tilkkureppu ja Onnenpähkinäinen! :o)

    VastaaPoista
  14. Voi mahiton, en edes uskalla tunnustaa paljonko sitä lankaa löytyy...mutta tuleva kevät on mulla opiskelua, opiskelua ja vielä kerran opiskelua ja lankakasat eivät todennäköisesti pienene eivätkä suurene, mutta kannustan heitä, ketkä mukaan lähtevät :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina!
      Kummasti näistä kimppahaasteista saa potkua, mutta ajan pitää olla oikea. En minäkään pari vuotta sitten opintoihin liittyvää projektityötä pakertaessani olisi voinut kuvitellakaan ehtivän muuta. Enkä kyllä ehtinytkään! :o)
      Tsemppiä opintoihin!

      Poista
  15. Paljon on lankaa sielläkin! Lykkyä laihikselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Delffi!
      Kummasti sitä tuntuu karttuvan, itse kullekin! ;o)

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!