Lukijat

lauantai 28. helmikuuta 2015

Amerikan malliin

Armoton aurinko (silloin kun suvaitsee) paljastaa jokakeväiseen tapaan kaiken nukkavierun nuhruisuuden, tahmaiset sormenjäljet ja lähmityt lasit, kaiken peittävästä karvaisesta pölykerroksesta puhumattakaan - ja siivosin sentään aika perusteellisesti Pupusen synttäreille!!

Viikkosiivous on pakkopullaa, vaikka siivoamisesta tykkäänkin. Usein tarvitsen ulkoista motivointia: kutsuja ja kyläilijöitä, tekstiilien vaihtoa tai uusia sisutuksellisia elementtejä, mööpelirumbaa tai vaikka kirppiskuorman kartuttamista - sanalla sanoen "projektin".

Ehdottomasti vaaditaan myös kunnolliset varusteet ja osa-aikainen "projektiorganisaatio", siis Mies heilumaan porakoneen kanssa, tarpeen tullen kalusteita kanniskelemaan... Pupunen on innokas imuroija, toivottavasti into säilyy yli murrosiän - homma kun on siivouspuuhista tylsintä laatua eli tässä huushollissa ensijaisesti miehistä puuhaa...

Sain kevätsiivouksen hyvään alkuun jo leikkihuoneessa, sieltä olen siirtynyt järjestelmällisesti eteenpäin. Pikkuisen on humpattu huonekalujen kanssa, varsinaisen innoitukseni olen kuitenkin saanut ikkunoiden pesusta!!

Veljenvaimonsiskontyttärellä on Amway-edustus, kotikutsuilta ostin vuosi sitten tiivistettyä ikkunanpesuainetta - siis hyvin riittoisaa ja erityisen TEHOKASTA. Pullonpohjalla oli enää liru jäljellä, aloitinkin kevätsiivousprojektin tehoaineita tilaamalla. Laajensin nyt myös keittiö- ja kylppäritiivisteisiin - tuskin maltan odottaa, että etenen hinkkaushankkeessani sinne asti! Siivousta siivittämän hankin vielä saman sarjan mikrokuituliinan, mielestäni turhan reilun kokoisen.

Keskikerran ikkunat suorastaan säkenöivät! Ja näen kaikkialla entistä enemmän kohennusta kaipaavia kohteita, tahmaa, töhnää ja turhaa tavaraa... Palataan asiaan, kunhan tölli on taas edustuskunnossa!!

PS. En malta olla mainitsematta muutamasta muustakin tuotteesta, aiemmin hankituista. VVST neuvoi pesemään SA8-pyykinpesujauheella ekan koneellisen tyhjänä 90-asteessa, pesuaine irrottaa koneesta aiemmin käytettyjen pesuaineiden fosfaattijäämät. Suhtauduin väitteeseen vähän skeptisesti, kävin kyyläilemässä luukun ikkunasta... Pesukoneen rummussa velloi saastaisen sakea umpiharmaa kiisseli! Pesun jälkeen olin sokaistua, teräsrumpu kimmelsi kuin kruununjalokivet! Pyykkiä pestään liki päivittäin, 3 kg pesuainepaketista riittänee ainakin puolen vuoden tarpeisiin - tuskin enää palaan perinteisiin pesujauheisiin! Toinen yllättäjä: teräsverkkohankauspallot ovat irrottaneet lattialaatoista saumauslaastin rippeet, joita vuosikaudet on turhaan  jynssätty jos jonkinlaisilla patenttiratkaisuilla! Eivätkä naarmuta astioita, kertapyyhkäisy riittää.

PPS. Pyykinpesujauhe on kallista, mutta blandattavat pesunestetiivisteet ovat vastaavaa markettimönjämäärää edullisempia!!

PPPS. Tämä ei ole blogiyhteistyötä, vaan yksityishenkilön tavatonta taivastelua!

10 kommenttia:

 1. Moi!
  Siivous on kiva aihe. Kaikki usein toistuva on joo vähän tylsää. Imurointi on nyt ihan kivaa, kun en ole imuroinut piiiitkiiiin aikoihin kun on ollut se robo. Mutta laitteet ei vain kerta kaikkiaan kestä. Robo on rikki. Joo ikkunoista muuten käskettiin jossain fengshuioppaassakin aloittamaan ;)
  Minusta joka nainen ansaitsisi siivojan käynnin joka kuukausi. On sitä siivottavaa meinaan niin paljon. Meillä ei nyt siivooja ole käynyt kun säästän reissua varten.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikkosiivooja olisi hyvä investointi - mutten kehtaa, kun olen päivät kotosalla Pupusen kanssa kuitenkin. Olisihan mulla aikaa siivoilla, kunhan vaan intoa piisaisi... Lukioaikana tein muuten erääseen talouteen viikkosiivon joka perjantai, 2-3 h - muiden nurkkien siivoaminen oli TOSI KIVAA - miksei vaan kotona tunnu samalta??
   Roboimuri tulee tähänkin talouteen, kun nykyisistä aika jättää! Koiratkin ovat jo niin vanhoja ja mukavuudenhaluisia, että eivät enää ehkä yrittäisi tappaa sitä... :o)

   Poista
 2. Mulla on saman sarjan tahranpoistoainetta, tuntuu olevan tehokasta!

  VastaaPoista
 3. Siellä on pantu tuulemaan. Meilläkin oli eilen perusteellinen siivous. Matot olivat pihalla ja lakanatkin vaihtuivat yms. Ikkunat ovat vielä pesemättä. Odotan vähän lämpimämpiä kelejä siihen hommaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on plussan puolella, oli vaikea keksiä tekosyitä urakan siirtämiseen... ;o)

   Poista
 4. Siivous on niin tylsää hommaa!!! mutta kun sen on saanut tehtyä on voittaja-olo. Toinen vaihtoehto on elää sotkussa ja se vasta kamalaa onkin........siis ei auta muu kuin siivota:) Aineet pitää olla oikeanlaiset.

  VastaaPoista
 5. Siivous on kyllä tylsintä mitä on :-\
  Ja imurointi kaikkein tylsin osuus. Itselläni on se "hyvä" puoli, että imurointi aiheuttaa migreeniä (tai siis imurista tuleva haju), että Isäntä saa/joutuu meillä hoitamaan imuroinnin.
  Toivottavasti Isäntä ei vain tajua, että uusi hepa suodatin tai uusi imuri saattaisi poistaa inhan migreeniä aiheuttavan hajun, eikä minulla olisi sen jälkeen enää mitään "tekosyytä" olla tarttumatta imurin varteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih-hih!! , Meitsillekin on fysiatri sanonut, että selkäkipuiselle imurointi on pahemman laadun myrkkyä. Sillä perusteella olen imuroinnin Miehelle delegoinut - enää ei selkä vaivaa, mutta enhän mä ole tehnyt mitään toimivan tilanteen muuttamiseksi... ;o)

   Poista
 6. Auringon lisääntyvä valonmäärä saa pölyrätinkin heräämään nirvanastaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Helena, Iloinen Kulkuri, Satu, Irma, Johanna ja Terhi!! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!