Lukijat

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Verrakkaas ny vähä!

Miten paljon ihanampia Seiskaveikan pätkävärjätyt ovatkaan yksiväriseen raitalankana yhdistettynä kuin ihan itsenään! Verratkaa vaikka!!

satunNaisten menojen vuoksi vaivattu Pupusen perhepäivähoitaja sai jouluna iloiset raitasukat  (yläkuva, oikealla). Verratkaa Täytekakkuvillasukkiin, Raita suorastaan hehkuu syklaamiin yhdistettynä!!

Entäs sitten Siskon joulusukat (yläkuva, vasemmalla), aika lailla mehevämmiltä näyttävät Voileipäkakkusukat, eikö?? Polkka on kuin salaattiraita limpun välissä!

Sama juttu Veljenvaimon joulusukkien (yläkuva, vasemmalla) ja miehisempien Voileipäkakkusukkien suhteen, Tweed on edukseen grafiitin raidan kanssa.

Aiemmin tein Veljentyttö Vanhemmalle Australian-tuliaisia Raidasta (yläkuva) ja punasävyisistä jämistä violettiin yhdistettynä Vanhemmalle reissusukat. Jämät ovat kivemmat, ainakin omasta mielestäni!

Piti sitten vielä tehdä pienimuotoinen TESTI, koskeeko sama ilmiö yhtälailla "perinteistä" (2o-2n vartista) villasukkaa  kuin yläkuvien "suoravartista" versiota:

Ylinnä Veljenvaimonsiskon originaalit Raita-sukat, isän "perinneversio" ja alinna testisukat (120 g, koko 37/38). No jaa, ehkä väriyhdistelmälläkin on merkitystä - mielestäni tumma on parempi, mallista viis!

Kumpaa äänestäisit?
- Pätkävärjättyä sellaisena kuin  Novita sen loi?
- Yhdistettynä yksivärisiin?


31 kommenttia:

 1. Minä yhdistelen nykyään yksiväristen kanssa, ja äänestän sitä. Novitan tekemät yhdistelmät ovat kivoja, mutta on tekijälle jotenkin luovempaa ja kiinostavampaa yhdistellä niitä eri tavoin yksiväristen kanssa. Olen suunnitellut myös kokeilla yhdistää kahta eri raitalankaa, sekin voisi toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus tehnyt sukkia kahdesta samanvärisestä raitalangasta, vuorotellen kummastakin kerroksen (ja epämieluisat väripätkät poistaen), niistä tuli oikein kivat.
   Kesäksi olen suunnitellut ohuita mökkisukkia sekoitellen Nalle- ja Pallas lankojen kirjavia jämiä, niissä on mukavampia värejä kuin Seiskaveikassa, jota enimmäkseen käytän.
   Aika innostavaa jämien yhdistely on yksivärisistäkin, kirjavista varmaan moninverroin!! :oD

   Poista
 2. Sullapas on runsaasti "todistusaineistoa"! Kyllä minäkin kallistun sille kannalle, että raitalanka on kivempaa yhdistettynä yksiväriseen.

  VastaaPoista
 3. Yhdyn edellisiin kommenteihin, että yksiväriseen yhdistelisin, vaikka jos kutoisin olisi helppo tehdä myös vain pelkästään pätkävärjätystäkin:)

  VastaaPoista
 4. Äänestän yksiväriseen yhdistettyä raitaa. Siinä saa lisää omaa luovuutta. Kivoja sukkia. Kyllä värit on mukavia, nelisenkymmentä vuotta tehtiin enemmän vain harmaita jonkinvärisellä raidalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isällä on vieläkin muovikassillinen pistämättömiä Isotätivainaan tekemiä harmaita sukkia kirjavilla varsiraidoilla (niitä sai joka kesä ison nipun mukaan Pohjanmaalla sukuloimassa käydessä) - ja Isotäti on ollut mullissa jo ainakin 30 vuotta!! Tätihän sekoaisi sukkahousuihinsa, jos näkisi nykyisen lankatarjonnan!! Tai siis sukkanauhoihinsa...

   Poista
 5. Minustakin yksiväriseen yhdistettynä näyttää paremmalta, ainakin jos onnistuu värivalinnoissaan yhtä hyvin kuin sinä näissä sukissa!!

  VastaaPoista
 6. Yhdistelmää minäkin äänestän. Mutta on lopputulos kiinni neulojan värisilmästäkin, sinulla se on kohdallaan:)

  VastaaPoista
 7. Kaikki tuntuvat olevan samaa mieltä kanssasi ja niin olen minäkin. Värilläkin on väliä että saa onnistuneen lopputuloksen:)

  VastaaPoista
 8. Yksiväri+pätkävärjätty. Nuo papukaija (onko se värin nimi?) ja syklaami on täysi kymppi, niin upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Papukaijaa taitaa olla. Syklaami ei ole sellainen väri, jota itse ostaisin, sain sen lahjaksi - mikä onni, muuten en olisi näin upeaa väriparia löytänytkään!! :o)

   Poista
 9. Ehdottomasti yhdistelmän puolelle menen. Kiitos vaan ideasta.

  VastaaPoista
 10. Yhdistelmän puolesta liputan! Ja kyllä, nuo syklaamiraitaiset todellakin hehkuvat!

  VastaaPoista
 11. Yhdistelmiä minäkin kannatan.

  VastaaPoista
 12. Samaan kuoroon osallistun minäkin, että yhdistettynä paljon kauniimpaa ♥

  VastaaPoista
 13. Olipas siina runsaasti todistusaineistoa, jonka perusteella ei voi olla, kuin sitä mieltä, että yhdistettynä yksivärisiin on paljon kauniinpi.

  VastaaPoista
 14. Ihania, yhdistettynä yksivärisiin ovat kauniita. Taidanpa itsekin tehdä noin.

  VastaaPoista
 15. Menin jo heti alkuun sekasin voileipäkakkujen ja muitten kanssa, mutta vastaan, että salaattiraita limpun välissä oli sen verran mainio kuvaus (josta muuten tuli nälkä), että se on mun valinta :D.

  Kotona mulla onkin sit ihan eri suosikit, jotka on näköjään aina jalassa ja jos ei heti löydy sängyn alta tai jostain, se on kokokatastrofin ainekset kasassa. Ehkä arvaatkin, että ne on semmoset leppäkertuilla varustetut valkoiset ;)?

  VastaaPoista
 16. Samaa olen minäkin mieltä, jotta yhdistettynä yksiväriseen, mielenkiintoisempaa:)

  VastaaPoista
 17. Yhdistettynä yksivärisiin, ehdottomasti!

  VastaaPoista
 18. Yhdistettynä yksiväriseen. Lopputulos on rauhallisempi ja toisaalta värit pääsevät paremmin esiin, sekä raidat että se yksivärinen. Varsi voi olla sileää tai joustinta, molemmat on hyviä.

  VastaaPoista
 19. Niiin yksimielistä joukkoa, siihen minäkin liityn: yksivärisiin yhdistettynä paras ja mielenkiintoisin!

  VastaaPoista
 20. Olen nyt vähän erva (erilainen vanhus vrt. ernu, erilainen nuori) ja sanon, että kaikki kävisi minulle! Malli on se tärkein juttu ei niinkään väri, ainakaan sukissa. Tai noh, poikkeuksena tekemäsi kevään vihreät ja vaaleanpunaiset ja ja ja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;o)
   Ihanaa!! Se ei ole mielipidekysely eikä mikään, jos ei löydy edes yhtä jäärää!! :oD

   Poista
 21. Jotkut toimii yksikseenkin (esim. Polkka), mutta itsekin usein yhdistän yksivärisen kanssa.
  Ja vähän nuuka kun olen - yksiväristä lankaahan saa pari kerää pätkävärjätyn hinnalla :)

  VastaaPoista
 22. Yleensä pätkävärjätty yhdistettynä johonkin sopivaan väriin antaa minusta kauniimman sukan. Asiaa olen miettinyt tänäänkin kutoessani pelkästä pätkävärjätystä 7veikasta sukkia ja sitten tämä sinun testisi tuli sopivasti vahvistamaan mielipidettäni.

  VastaaPoista
 23. Kaunis kiitos ystävät kalliit! :o)
  Varsin yksimielistä sakkia, vaikka mahtuihan mukaan yksi vastarannan kivitikkakin! :oD

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!