Lukijat

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Ammuu!

Kävimme Pupusen kanssa appivanhempien matkassa OKRA maatalousnäyttelyssä Oripäässä. Todellakin vain käväisimme! Appiukko on vähän hätäisempää sorttia, taahasi käsi kädessä Pupusen kanssa valtaisan näyttelyalueen päästä päähän ja vähän siksakkia, Anoppi ja meitsi koetimme pysytellä kintereillä - ja olimme portista ulkona ja kotimatkalla pikemmin kuin huomasinkaan...

Pöh! Olisihan siellä ollut kiva vähän lehmiä taputella, nyt nappasin vai muutaman kuvan lennossa. Olisihan siellä ollut kiva vähän näpelöidä ja hipelöidä näytillä olevia maatalouden ihmeitä, nyt kerkisin vain ääneen taivastelemaan. Olisihan siellä ollut kiva tutustua pikkuisen myyjien tarjontaankin, nyt ehdin poiketa Valion myyntitiskille vain sen verran, että sain Pupuselle t-paidan (kuvassa). Jätskille sentään pysähdyttiin, Isontuvan Pistaasi oli ihan mielettömän hyvää!!

Pettymys oli suuri, kun näyttelyssä ei ollutkaan muita elikoita kuin lehmiä ja hevosia. Nettisivuilla puhuttiin possuista ja lampaistakin, ei vaan löytynyt... Ja missä kanat luuhasivat?? Munisivatko vuoden nahkamunia, jos niitä olisi tuotu näyttelyalueelle??

Kotimatkalla muistin, miksi en mielelläni reissaa Appiukon kyydissä... On meinaan aika pelottavaa, kun edessä ajavan rekan roiskeläpät lepäävät konepellin päällä. Melkein.

Taisi olla elämän ensimmäinen maatalousnäyttelyvisiitti. En ainakaan muista aiempia. Mutta voisin mennä uudestaankin!! Ja varmaan menenkin. Eri seurassa. Taputtelisin, näpelöisin ja hipelöisin. Ja valokuvaisin enemmän kuin 8 kuvaa.

PS. Ilma oli mitä mainioin, aurinko helotti täydeltä terältä ja tuulenvire vilvoitti sopivasti. Kun päästiin kotiin, satoi edelleen tauotta - voisi se kesä tännekin jo tulla!
 .

15 kommenttia:

 1. Ihanko vartavasten menitte? Voi pupusta, olis pitänyt pienen tahtiin mennä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vasiten lähdettiin, appivanhempien ehdotuksesta. Onneksi Pupunen on reipas kävelijä ja ihmeteltävää riitti ihan näinkin. Mutta mieleenpainuvampi olisi reissu varmaan ollut, jos sieltä olisi saanut muitakin elämyksiä kuin ilmapallon kotimatkalle...

   Poista
 2. Miehillä on jostain syystä kovin kiire kovin usein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin totta!!!
   Onneksi Mies on eri maata, reissut tehdään hitaalla temmolla ja Mies oikein etsimällä etsii meitsille kivoja kangaskauppoja, kasvitieteellisiä puutarhoja yms., joissa viipyillä. :o)

   Poista
 3. Voi miekin tahtoisin lasten kanssa tommosen tapahtumaan. Ihania lehmiä. .onneksi täällä maalla on niitä useammassa talossa. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähistöllä on maatilamatkailukohde, taipammekin pyöräillä sinne joku pv Pupusen kanssa jätskille ja eläimiä taputtelemaan! Kiitos ideasta!!

   Poista
 4. Näistä karkeloista onkin aikaa. Näyttelyissä on yleensä hyvin monipuolisesti nähtävää sekä naisille, miehille, että lapsille.

  VastaaPoista
 5. Maatalousnäyttelyt ja erämessut on kivoja, niissä on yleensä kaikille vähän jotain, ollaan myös käyty muutamissa joskus.

  VastaaPoista
 6. Jos kesäaikaan etelään päin ajelette, Janakkalan kirkolle vievän tien varressa pääsee katselemaan ihan vapaasti lehmiä ja lampaita. Kolme kyyttöa, kaksi vasikkaa, muistaakseni viisi lammasta ja kaksitoista karitsaa. Ihan silittelemään ei pääse, mutta mukavia katsellakin. (http://www.mummulanarkijasunnuntai.blogspot.fi/2014/06/kesa-ja-kyytot.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!! Kyyttöjä toivoin näkeväni OKRAssakin, muttei ollut aikaa jäädä tutkimaan rotuesittelytauluja... :o(

   Poista
 7. Kuulostaa vähän samalta kuin oman appiukkoni matkanteko.
  (edesmennyt anoppi valitteli, että kesälomareissulla piti tukkakin pestä vauhdissa Koljonvirrassa, kun ei sen vertaa voinut pysähtyä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuuh.
   Luulisi, että viimeistään eläkkeellä olisi jo aikaa jäädä ihmettelemään ja ihastelemaan, pysähtyä NAUTTIMAAN! Mutta ei!! No, toisaalta, sen vauhdin ansiosta meillä on mökki, jossa poikkeilla ja remppakin etenee sykäyksittäin Appukon tartuttua toimeen... ;o)

   Poista
 8. Olen muutaman kerran käynyt maatalousnäyttelyissä. Isoja puimureita ym. on kiva päästä läheltä katsomaan.

  VastaaPoista
 9. Voi harmi. Seuraavalla kerralla sitten jätätte appiukon autoon tai kotiin ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Pepi, Satu, Mehtäemäntä, Terhi, Tilkkureppu, Mainamummu, Annukka, Onnenpähkinäinen ja Eija! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!