Lukijat

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Grillilaituri

Toissakesänä pykäsin grillikatoksen varjon puolelle (pohjoiselle syrjälle) tasanteen istutuspöydälle. Seuraavana suvena oli tarkoitus väsätä samanmoinen luoteiskulmalle kaasugrilliä varten. No, meikäläisen hommat tuppaavat tunnetusti toisinaan venymään... Betonilaatat oli kyllä hankittuna, vaan kas kummaa: pikkuihiljaa niistä tekeytyi tasanne synagogan eteen, nurkkakivet paviljongille, pientä koroketta sinne tänne...

Sitäpaitsi ensimmäinen kokemus ei ollut kovin innostava, taukoamattomista sateista johtuen konttailin savessa viikkotolkulla, pahainen platta eteni parin laatan päivävauhdilla! Tein kallistukset kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, oikein vatupassin kanssa - samaa tahtia sade söi soraa laattojen alta ja tasanne oli painunut jo kohta lumien sulettua.

Niin että ei ole meikäläisellä istutuspöytää edelleenkään ja grillikin on ollut tosi vähäisellä käytöllä. Ja tasanne suoristamatta...

Männäviikolla tartuin toimeen Pupusen päiväunien aikana, ladoin samankokoisen tasanteen parissa tunnissa. Aurinko paistoi ja homma eteni, kun käytin hyviksi havaittuja, kansainvälisestikin tunnustettuja mittoja: silmämäärää ja perstuntumaa.

Muutaman päivän katseltuani totesin "välitilan" hankalaksi. Tarkoitus oli laittaa muutamia vanhoja liuskekiviä laiturin ja paviljongin väliin, ei näyttänyt kivalta. Uusi reissu rautakauppaan.

Seuraavien päiväunien aikaan homma eteni parin laattarivin verran. Nyt liuskekiviä soran somisteeksi olisi ollut riittävästi, vaan nälkä kasvoi syödessä...

Onneksi oli auto käytössä (Mies reissussa, jätti auton kotiin), taas pöhäytettiin Pupusen kanssa laattakaupoille. Vähän karmi, Mies uhkasi lähtiessään, että jos TAAS katkaisen auton jouset betonilaattakuormillani, saan tällä kertaa maksaa korjaamon laskun ihan itse!!

Mutta pakko niitä laattoja sinne autoon vaan on tunkea, kun en osaa peruutella peräkärryn kanssa!! Ja vieläkin tarvitsin ehkä jokusen laatan lisää...

Olisi nimittäin tarkoitus poistaa tuo hassu neljän laatan rivi tiilirajauksen viereltä ja tehdä "kävelytie" laiturilta paviljongin "ovelle". Kun ei viitsisi kivien yli ruoka-annosten kanssa loikkia... En vaan tiedä, tekisinkö betonilaatoista vai vanhoista liuskekivistä! Varmaan poistan myös tuon "tiilirajauksen", sehän oli aiemmin nurmikkoa rajaamassa ja nyt ei sellaiselle ole enää tarvetta.

Olisiko ideoita, miten hommaa jatkaisin??

Mies jo lupasi, että jos puran vanhan laiturin (vasemmalla), hän auttaa sen suoristamisessa ja uudelleenkasaamisessa. Poistaisinko samalla mululakivet, nyt ne pistävät ikävästi silmään - vaan mitä tilalle?

Tarkoitus on myös maalata grillikatos (alaosan tiilet), laudoittaa yläosa ja vaihtaa leveämmät pokat (karmit? vuorilaudat? mitä-ne-oikein-ovat??) ikkunoihin - vaan ei vielä tänä kesänä. Olen  nimittäin sitä mieltä, että tarvitsemme yhdistetyn liiterin ja puutarhavajan, ja saisivat sitten mieluusti olla samaa väriä niin vaja kuin grillikatoskin. Mies on sitä mieltä, ettei liiteriä tarvita!! Suostutteluun pitää siis varata ainakin yksi talvi - toivonkin jo hurrrrrjan kylmää ja runsaslumista talvea, että Mies älyää liiterin edut...

8 kommenttia:

 1. Hienoa laatoitusta!...Oikein hellepäivän hommaako?..:D Juu tiedän, että, kun inspis iskee sitä on toimittava..:)

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää. Jos jotenkin pyöristäisit oikealta vasemmalle laatat tuohon mukulskiviosaan asti, niin siitä tulisi yhtenäinen alue. Siis lisää laattoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään pyöreistä muodoista, joten tästä ideasta tykkään! Hankaluutena on 6-kulmainen grillikatos ja nelikulmaiset laatat... Asfalttifirmaltakin jo kyselin tarjousta...

   Poista
 3. Hienoa työtä ja just noin se menee, nälkä kasvaa ja aina vaan rautakauppaan. Minusta tuo on jo ihan hyvä noin... Mieti hiukan ennenkuin menet... rautakauppaan... ;)

  VastaaPoista
 4. Poistaisin mukulakivet katoksen/ talipallon reunalta. Lisää laattoja, vaikka ne mitkä on tarkoitettu istutuspöydän alle ja jatkaisin laatoitusta katokselle asti. Jos rajauskivet mahtuvat muotoonsa, jättäisin paikoilleen.
  Käännä grilli kävelytien suuntaisesti ja laita apupöytä katoksen läheisyyteen, josta on helppo ottaa valmiit tarjottavat.

  Istutuspöydän alle uudet laatat, jos todella tarvitset pöytätason. Se sopinee siihen uuden liiterin vierustalle, jolloin saisit huseerata multaa mielin määrin, maiseman siitä sotkeutumatta.


  Poistaisin grillikatoksen kulmauksen mukulakivet ja teksisin siihen pienen kukkamaan/ hyötykasvimaan esim.yrteille.

  Ei muuta tällä kertaa. Poistun rantsuun.

  VastaaPoista
 5. Hei jälleen, lomat ohi. Minäkin poistaisin mukulakivet ja laittaisin "ryymimaan" siihen tilalle. Nälkä se tahtoo kasvaa täälläkin. Ei välttämättä tarvitsisi uutta maalia tuo tiili. Kaunis on muutenkin. Terkut Pupuselle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Irmastiina, Satu, Eija, Auli, Terhi ja Eisku! :o)
  Tartuin toimeen ja jotain ehdotuksia jo hyödynsinkin - kaunis kiitos!!
  Yrttimaalle kulmaus taitaa olla vähän hankala ja kuivakka - mutta olen kyllä ajatellut pientä yrttimaata siihen pitkään ruukkuun, joka kuvissa näkyy, se on tarpeen tullen siirrettävissä sateen ja paahteen mukaan otollisempiin asemiin.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!