Lukijat

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Killuttimet

Pihamme pahanilmanlinnut, albatrossin kokoiset varikset, ovat kesä toisensa jälkeen tyhjentäneet kirsikkapensaat. Tähän asti se ei ole kovin haitannut, kun satokin on ollut varsin vaatimaton - vaikka päähän se on ottanut silti ihan julmetusti!

Nyt pensailla (Latvian matala) alkaa olla sen verran kokoa, että Viherpeukaloiden ohje istutusetäisyydestä on osoittautunut täysin riittämättömäksi (tai sitten olen päätellyt istutusetäisyyden ihan itse jollain hämärällä logiikalla ja koitan syyttää siitä peukaloita...). Korkeuttakin alkaa olla jo sen verran reippaasti, että keväällä aion napsaista latvukset poikki ja muutenkin muotoilla pallomaisemmiksi.

Ja nyt on siis satoakin tulossa!! Hurrrrrrjasti raakileita! Aaaah, näen jo kuolaisia unia kirsikkahillosta, Muumimamman kirsikkapiiraista, suklaaseen dipatuista kirsikoista...

 
Salaiset aseet varissotaan: 10 metriä rastasverkkoa (tuli samalla vetäistyä luumupuun alaoksienkin suojaksi, sekin kun kasvaa ihan liian liki), muutama spiraalimainen linnunpelätti luumupuun yläoksilla, huminalanka (hankittu, mutta vielä asentamatta, tarvitsen miehistä apua) sekä KILLUTTIMET.

Oli meinaan melko mahdotonta yksinään venytellä suppuun paketoitua verkkoa siististi puskien yli! Kiviä ei voinut apuna käyttää, kun tarkoitus oli kuitenkin jättää sen verran maasta irti, etteivät mahdolliset siilit sotkeennu yövaelluksillaan.

Ja jos kimalteleva lintuja pelottaa, niin pantiin sitten pikkuisen bling-blingiä torjuntaankin! Olipa kerrankin jotain melkein järjellistä käyttöä vuosien varrella hankituille lasihelmillekin!

Tarveaineet: kaikki vanhat verhonipsut (60+ kpl), rautalankaa, sivuleikkurit, helmiä.

Pupusen mielestä ratkaisuni on "HIENO!". Mies ei tainnut olla ihan samaa mieltä, kysyi eikö jouluvalot olisi kannattanut laittaa ennen verkkoa ja hakeeko tikkaat luumupuun latvatähteä varten...
.

10 kommenttia:

 1. Kiitos! Olemme miettineet, millä ilveellä saisimme muutaman marjapensaan pelastettua räkäteiltä ja muilta mukavilta tuttavuuksilta. Ongelmana on joka vuosi ollut "verkon helma", mutta nythän siihen löytyi kaunis ratkaisu. Tosin aiomme käyttää pöytäliinaan tarkoitettuja painoja, koska meillä ei ole riittävää määrää kimaltavia killuttimia.

  VastaaPoista
 2. Kaikenlaiset ratkaisut, killuttimet ja latvatähdet mukaanlukien, ovat sallittuja, kun räksät kumppaneineen yrittävät vieraisiin pöytiin! Tyylikäs toteutus!

  VastaaPoista
 3. Minustakin ratkaisu ON hieno! Noita killuttimia voisi huvinvuoksikin ripustella puihin...tykkään!

  VastaaPoista
 4. Kaikki keinot ovat sallittuja sodassa ja rakkaudessa! En ole tiennytkään että on olemassa matalia kirsikkapuita.. kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latvian matala kasvaa pensasmaisesti, n. 2 metrin korkuiseksi. Mataluus oli valintakriteerinä, haluan kaikki kirsikat talteen! Siis jos niitä vain variksilta jäisi... ;o)

   Poista
 5. Kaikki keinot käyttöön ;D Hienoja karkottimia jotka ovat samalla kauniita ! Mullakin oottaa tarvikkeet askartelijaansa, meillä varikset kiusaa monin tavoin:kakkimalla joka paikkaan ja varastelemalla ja rikkomalla pihakoristeita,inhottavia !!! Kirsikkapuita istutin viime syksynä kaksi joista toinen kuoli talvella ja toiseen ei tullu yhtään kukkaa eli mun ootokset kirsikkaherkuista täyty hoitaa toistaiseksi torin kautta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta vuotta meitsilläkin meni ekoja kukkia odotellessa! Tosin puun tai pensaan sijasta Viherpeukalot toimitti piiskataimen - siis yksittäisen risun. Mies sen meinasi moneen otteeseen hävittää, epähuomiossa tai tarkoituksella, milloin miksikin pajunversoksi luullen... ;o)

   Poista
 6. Ihan mahtava idea: kaunis ja käytännöllinen<3 Kyllä nauratti nuo miehesi kommentit - meillä olisi varmaankin tullut samansuuntaisia keskusteluja:D

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sanna-Mari, Pirjo&Purjo, Tiinatei, Irmastiina, Rentukka, Riitta ja SisustEllen! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!