Lukijat

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Paviljonki

Mies on pikkuhiljaa "hyväksynyt" paviljongin - ei ole enää hetkeen kutsunut sitä jättimäiseksi talipallotelineeksi! Viimein EILEN suostui ihan ÄÄNEEN sanomaan, että siinähän oikeastaan on oikeinkin kiva syödä kesäistä ateriaa. Ja nimenomaan päivällistä, lounasaikaan on liian paahteista, aurinko alkaa kääntyä talon nurkan taa iltakuuden maissa. Tarjolla oli grillattuja bratwursteja ja maissintähkiä kera salaatin, jälkkäriksi grillattuja banaaneja - johtuikohan kommentti niistä??

Tai sitten kommentti johtui valkeista liinoista, joihin Mies tuntee heikotusta!? Keksin asetella pöydälle 3 kaitaliinaa, isoa liinaahan siihen on turha sovitella valaisimen vuoksi (jalassa edelleen vain pohjamaali, tämä laatu näkyy kestäneen talven rasitukset ja siten jalka saanee vielä kesän mittaan lopullisenkin värin pintaansa).

No, syistä viis! Pääasia, että hökötys on saanut armon!

Kuudesta nurkkatolpasta neljää kiertää kärhö: 2 siirrettyä Miss Batemania, joku viime kesänä hankittu "nimetön" (joita myös oli 2, mutta tapoin toisen jo ennen kuin ehdin kaupasta kotiin), jota epäilen vahvasti Madame Le Coultreksi, sekä uusimpana Ooh la la (typerä nimi!!). Osa kiipeilee jo ihan pian iloisesti katoksen päälle - haaveeni köynnöksiin peittyvästä paviljongista saattaa sittenkin toteutua!?

Nuukuuspuuskassa hankitut ränsät orvokit sateissa lionneissa amppeleissaan ovat aika ankea näky, onneksi Terhin antama surfinia rehottaa niidenkin edestä! Mietin, hankinko vielä jotain orvokkien sijaan - ehkä en, ehkä kärsin kituliaisuuteni seuraukset...

Paviljonkiin johtavalle "puistokujalle" oli tarkoitus laittaa mansikoita laatoituksen pituisiin ruukkuihin, mutten viitsi enää siirtää. Olkoon tyhjillään loppukesän.

Eivätpähän ole tiellä, paviljongin vierellä on "työmaa". Enkä tarkoita, että olisi vain Pupusen leikkipaikkana, jotain tähän on tarkoitus ihan oikeastikin järkätä! Jotain paviljonkia palvelevaa...

Toisella puolen viime kesänä istutettu pihajasmike on lähtenyt huimaan kasvuun, kukkiikin  upeasti. Ehkä jo ensi kesänä se suojaa meidät täysin portin suunnalta luoduilta katseilta?

Pihan perän loistojasmike ehti kukkaan aiemmin, loistoa enää vain varjon puolella, mutta mieto tuoksu hurmaa edelleen.
.

15 kommenttia:

 1. Miehesi vastarinta on siis murtunut. Paviljongit ovat kauniita.

  VastaaPoista
 2. Kaunista, paviljonki on nätti ja kukat lumoavia.

  VastaaPoista
 3. Upeaa kukkaloistoa :-)
  Pupusen leikkialue on juuri hyvä tuossa, eikö? Aikuiset istuu ja juttelee, Pupunen voi leikkiä lähellä. Täydellistä jo nyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ans kattoo ny, mitä siihen tulee... Aloitus odottaa sopivaa mielenvirettä ja vähän vähäisempää lukemaa lämpömittarissa. :o)

   Poista
 4. Tuollaisen jamiken haluan minäkin...kunhan kohdalle osaa niin ostan..)

  VastaaPoista
 5. Kaunis kokonaisuus ja kyllä vaan sen alla on viihtyisää nauttia illallista, eikä pienet sateetkaan häiritse, mutta nyt nautitaan auringosta. Jasmikkeet ovat kauniita ja lisäksi niin hyvän tuoksuisia, olen laittanut maljakkoon muutaman kukan yöpöydällekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas, kiitos vinkistä! En älynnyt, että näitäkin voisi ottaa maljakkoon! :o)

   Poista
 6. Lamppu paviljongin keskellä on hyvä idea:) Ja aivan ihana amppelikannake lintuineen.
  Kaunista.

  VastaaPoista
 7. Kaunis paviljonki ja ihana jasmike, se pitää kyllä hankkia pihalle myös:)

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis kesäinen ruokailupaikka ! Miehillä tuntuu kestävän aina jonkin aikaa rohkeus myöntää naisten loisto ideat ;D Tuo amppelikannake on erityisen kaunis, onko tämän kesäinen hankinta ,mistä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amppelikannake Bauhausin poistopöydästä jokusen vuoden takaa. Harmittaa edelleen, etten rohmunnut niitä kaikkia silloin mukaani... ;o)

   Poista
 9. Kivan näköinen "talipallo" :) Orvokit ois nättei, mut kun ränsistyy, niin rumiks.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Onnenpähkinäinen, Katjainkeri, Rva Kivitikka, Irmastiina, Sirkka, Tarutikki, Tilkkureppu, Riitta ja Amalia! :o)

  VastaaPoista
 11. Oih, sinullakin on tuo paviljonki-ihanuus! Minulla mies vastustaa koko komeutta, on sitä mieltä, että ensimmöisen puhurin tultua se on pitkälti pellolla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! :o)
   He-hee, meilläkin Mies koitti vedota samaan verukkeeseen!!
   Hah, kyllä eukko aina keinot keksii!! Jokaisen kulmatolpan alle upotettiin tavallinen betonilaatta, johon kehikko ruuvattiin kiinni. Ratkaisu helpotti myös paviljongin suoraan saamista, laattojen alle kun saattoi poistaa maata / lisätä useampi laatta tarpeen mukaan. Maa viettää, jommassa kummassa takakulmassa on 3 laattaa päällekkäin, kivillä naamioituna. :o)

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!