Lukijat

torstai 17. heinäkuuta 2014

Takinkääntäjä

Alkuviikko mökillä.

Niin siinä sitten vaan kävi, että jouduin pyörtämään sanani, luopumaan mökki-ideologiastani! Aamu-unisuus viittasi kintaalla katsomuksille, mukavuudenhalu selätti pyhät periaatteet.

Edellisellä mökkireissulla kirosin raskaasti aamuauringon, Pupunen virkosi anivarhain. Joka hemmetin aamu! Ja sehän on justiinsa meikäläinen, joka nukkuu Pupusen seurana! Mies - liian pitkänä mökkisohvalle - jatkaa uniaan häiriöittä parvella...

Vahingosta viisastuneena hankin pimennysverhot, mökkimatkalla poikettiin vielä telkkarikauppaan ja Ikeaan, pitihän sen helvetinkoneen alle saada jonkinmoinen tasokin.

Niin että nyt mökillä on sitten pirunsilmä, ihan vaan aamujen pelastamiseksi - YLElle kiitos pikku-kakkosesta!! No, kyllä Mies illat vahtasi tellusta joitain dekkareita, sohvalla pitkin pituuttaan - sillä liian lyhkäisellä... Meitsi LUKI dekkaria keinutuolissa, vielä en suostu antamaan periksi mokomalle möllöttimelle!!

* * * * *


Tällä reissulla oli tarkoitus hioa ja maalata kulmakaappi.
Katin kontit!
 
Ikean Brimnes-lipasto oli varsinainen hökötys koottavaksi! Olen aina ihmetellyt, kun Ikean kalusteita parjataan - nyt ymmärrän miksi! Tähän asti olen koonnut lähinnä vain keittiökalusteita (kyökkiin, ompeluhuoneeseen, yläkerran suihkuhuoneeseen) ja ollut hyvin, hyvin tyytyväinen. Mutta niilläpä onkin 25 vuoden takuu eli ihan rimpuloita eivät ole - lipastojen takuuaika tuskin on edes sen mittainen, että auton perävalot ehtisivät mutkan taa.

Ikeassa kirosin, kun ei otettu peräkärryä mukaan, 5-laatikoinen ei mahtuisi autoon. Mökillä kiitin onneani, ettei laatikoita ollut koottavaksi kuin kolme. Kun hökötys oli kasassa ja tellu aseteltu asemiin, todettiin että joku onneton oli kähveltänyt (?) pöytäantennilaatikosta just sen oleellisimman osan. Ei pikku-kakkosta aamulla - kaihtimien asennukseen ja lipaston kokoamiseen tuhraantui kuitenkin niin tuhottomasti aikaa, että Pupusen nukkumaanmeno siirtyi useammalla tunnilla, lisäksi uudenuutukaiset rullakardiinit takasivat ihanan unisen pimeyden. Aaaaaah, aamurauhaa!!

Seuraava päivä kuluikin sitten Jämsässä hömpötelessä - ei sinne asti kannata pelkän antennin vuoksi reissata. Loppuajan vihmoi vettä ja/tai tuuli siinä määrin, että kulmakaapin virkistys jäi taas seuraavaan kertaan. Eikä aavistustakaan, milloin sekin hetki taas koittaa...
.

4 kommenttia:

 1. Minulla on ollut tuollainen pieni musta nukke lapsena..:)
  Ei enää tarvitse Ikeaan mennä palapelejä ostaman...ostimme Askosta nojatuloin johon piti itse ruuvata jalat paikalleen...tyhmää..:))

  VastaaPoista
 2. Voi! Mistä sä oot löytänyt noi? Nehän on kun silloin joskus nakkisodan aikaiset "Vinkit" Ne sai pysymään käden tai jalan ympärillä? Tulipa ihanan nostalginen olo :D

  VastaaPoista
 3. =)
  Nukkumatin kanssa aiesopimus?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!