Lukijat

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesäkatastrofi

Liika on liikaa!!

Vähempikin piisaisi!!

Jos on paahde vienyt toimintakyvyn meitsiltä, niin en todellakaan ole ainoa! Helteet kävivät ylivoimaisiksi myös jääkaappipakastimelle.

Ei järin iloinen yllätys, kun oven avatessaan toteaa kaiken käyneeksi, hapantuneeksi tai homeiseksi!

Sattumoisin haman huomatessani oli justiinsa tekeillä raparperikiisseli 5 litran kattilassa. Että syötiin sitten kiisseliä oikein urakalla, ennen kuin alkaa käydä tässä kuumuudessa. Taskulämpöisenä ja kirpakkana  - olihan kerma kokkareista ja vaniljakiisseli juoksettunutta. Jos pakastimessa olisi ollut jäätelöä, se olisi ollut ikiroudassa.

Pakastin nimittäin toimi - kävi niin kylmänä, ettei tehoa enää riittänyt jääkaapille. Molempia pyörittävä koneisto oli jäätynyt valtavaksi jääklimpiksi (kuinkahan rivakasti pyöritti sähkömittaria...??). Eikä ollut edes eka kerta, niin kävi jo takuuaikana - silloin moottoria sulateltiin 4 PÄIVÄÄ ennen kuin korjaaja pääsi hommiin. Vaan silloin oli talvi ja ruuat pysyivät viileinä kuistilla...

Nyt kaappi kannettiin pihaan, ettei pissisi sulamisvesiä pitkin kyökkiä. 

Vielä pelastettavissa olevat tungettiin autojääkaappiin, jonka kestokykyä myös epäilen - ikää on tuplasti enemmän kuin jääkaapilla. Kuinkahan paljon tämä vie sähköä, huutaa keittiön nurkassa kuin viimeistä päivää!

Uudeksi kaapiksi valitsin Mielen jääviileäkaapin. Toimitusaika 4 PÄIVÄÄ. Näillä helteillä, jahuu! Turha haaveillakaan jääkylmästä kivennäisvedestä, lähipäivät syödään kyllästymiseen asti pelkkiä Knorrin valmiskeittoja...

En tiedä, miten näppärä tuollainen yksiovinen järkäle on, mutta ainakin sinne mahtuu paljon hillopurkkeja! Kunhan vaan pääsisin taas hilloamaan... (Kuva googgeloitu ja muokattu)

Todennäköisesti seuraavaksi morjenstaa kellarin pakastin, silkkaa vanhuuttaan. Toivottavasti ei kuitenkaan kesken syksyisten pakastuspuuhien! Tai mikä vielä pahempaa, juuri metsästyskauden päätyttyä... (Pakastimentäysi sulanutta lihaa haisee aika karmaisevalle, koettu on!)

16 kommenttia:

 1. Auts! Olisko ehkä kannattavaa pyytää kunnon alennus ja ostaa se pakastinkin....ettei mee eväät pariin kertaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä pitää olla vähän jännitystä...!! :oD
   Hirvelle Mies ei aio tänä talvena, peuraa saadaan vasta vuodenvaihteessa. Pitänee harkita joululahjaksi pakastinta... ;o)

   Poista
 2. No voi mahoton mikä sotku! Meillä taitaa olla vielä takuu kaapissa ja alakerran pakkasessakin...:)

  VastaaPoista
 3. Oi, voi voi mahdotonta!
  Meillä on myös joskus kesäkuumalla pakastin sanonut sopimuksensa irti, eikä muuta paikkaa mihin laittaa, joten oli siinä tekemistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli se toinen pakastin kellarissa (ja kolmas lainassa Äidilläni), muuten olisi ollut ihan todellinen hätätila! Onneksi myös pakastinta syödään tyhjäksi syksyä kohti, kellarin pakastin olikin jo poissa päältä. Kunhan vaan saimme sen kylmäksi, kovin paljon ei ollut siirrettävää. Jääkaapista meni kyllä aika paljon tavaraa kompostiin...
   Keittiöön ostettiin remontin aikaan kaikki koneet samanaikaisesti, todennäköisti poksahtavat nyt yksi toisensa jälkeen pienen ajan sisällä... :o(

   Poista
 4. Voi harmi. Siinä on ruokahuollolla sumplimista näillä keleillä. Onneksi on pussikeitot:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Knorrin valmiskeitoilla ja teflon-kattilalla pötkii pitkälle! Miehen eväsleivät on kyllä aika tylsiä, väliin ei saa kuin suolakurkkuviipaleita. ;o)

   Poista
 5. Toivottavasti uusi jääkaappi on hyvä ja toimiva :-)

  Grillinne ja katos näyttää hyviltä, yritin reissusta kommentoida postauksia, mutta se ei onnistunut.....
  Nyt vaan grillailemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihaa ja makkaraa en uskalla ostaa ennen uutta jääkaappia, siihen asti grillailu saa odottaa! :o)
   Appivanhemmat hankkivat aina Mielen kodinkoneita, eikä niitä ole juuri tarvinnut uusia. Sen kerran kun luulivat astianpesukoneen hajonneen (vettä lattialla), kävivät hakemassa uuden. No, vettä tuli lattialle edelleen - talossa oli putkirikko! Eli turhaan vaihtoivat... Takuuaika näkyy osasta kodinkoneista olevan edelleen huikeat 20 vuotta!!

   Poista
  2. Osissa koneita merkki on laadun tae. Joskaan vanhat kodinkoneet tuntuvat olevan paljon kestävämpiä, kun uudet. Kaipa sillä tavoitellaan lyhyttä kiertoa?

   Muo harmitti, kun en ehtinyt ollenkaan kommentoida grillikatos-postausta, tykkään niin, kun joku kysyy vinkkejä :-)
   Eli ihan pakko on sohia vielä sitäkin, oletko miettinyt, jos ottaisit vasemman laiturin kokonaan pois? Tai jos tarvitset istutuspöydälle laituria, niin voisiko se olla nykyisen grillipaikan jatkeena? Katoksen takana?
   Sorry, vaan mut oli ihan pakko saada ajatukset sulle asti :-)

   Poista
  3. Terhi ehdotteli samaa. Tänään esitin ajatuksen Miehelle (sinua ja Terhiä siteeraten), oli TÄSMÄLLEEN teidän kantanne kannalla. Sanoi kyllä, että voi se jäädäkin, mutta istutuspöytää siihen ai ainakaan laiteta...
   Laskeskelin tänään laattoja, josko niitä siirtelisin... ;o)

   Poista
 6. Tosi tylsä juttu tuo kylmälaite. Ostin uuden pienen arkkupakastimen mökille ja se tuntuu käyvän koko ajan. Taitaa pirtti olla niin kuuma. Siippa ehdotteli, että on liian vähän tavaraa. Mistäs sinne nyt lennossa täytettä tekee. Toivottavasti ei ole maanantaikappale ja tohjo heti kättelyssä.
  Inkan tehtaanmyymälä on ihan tutustumisen arvoinen paikka, jos on tarvetta erilaisille nauhoille joustaville tai joustamattomille. Vastavarsin ei ehkä kannata lähteä, mutta jos ohi kulkee esim. matkalla Ähtärin eläinpuistoon, niin kyllä kannattaa mielestäni poiketa. Muutama museokin oli, niihin emme ehtineet tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kuumuus koettelee kylmälaitteitakin! Nyt vaan ostamaan jätskiä arkku täyteen!
   Kiitos Inka-vinkistä!!

   Poista
 7. Kylmäkoneet on kyllä nyt lujilla. Jääkaappi on melkein uusi eikä pakastinkaan vanha joten peukkua pitää antaa että pysyisivät kunnossa. Pelkään jo, että tuuletinkin saattaa pettää , ei ikinä näin paljon käyetty kuin nyt.

  VastaaPoista
 8. ♥no jopas-jotakin! Toivotaan että on oikein hyvä jääkaappi, näyttää kyllä hienolta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Pepi, Irmastiina, Tilkkureppu, Tarutikki, Rva Kivitikka, Päivi, Mummeli ja Riitta Sinikka! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!