Myslileipä on suosikkini, googgeloimalla löytyi helppo Yhteishyvän resepti ja kaikkia tarveaineita näkyi olevan kaapissakin. Ei kun taikinaa vääntämään!
Kaikki meni hyvin tähän asti:
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia (hunaja oli loppunut)
3 dl hedelmämysliä
0,5 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
2 dl riisimuroja
1 dl kauraleseitä
1 dl talkkunajauhoja
4 dl lettujauhoja
Ja mistäs pirusta tällainen antileipuri tietää, milloin taikina on KIMMOISAA?? Varmemmaksi vakuudeksi roiskaisin perään vielä
1 dl pähkinämysliä
... kun kuvittelin vähän karkeamman aineksen saavan tahmaisen tatinan irtoamaan hyppysistäni. Turha toivo! Veitsellä venyttelin liisterin näpeistäni, ropsautin kourallisen lettujauhoja päälle ja jätin kohoamaan.
Ja kohosihan se!
Uusi tuska taikinaa leiviksi venytellessä. Onneksi kukaan ei ollut näkemässä eikä varsinkaan kuulemassa!
Kohotin uudestaan, ei tässä nyt sentään IHAN tumppuja olla!
Lopputulos ei ollut järin silmäähivelevä.
Uunituoreena oikein maittavaa!
Yön levättyään maku ei ollut yhtään jalostunut (so. talkkuna ei maistunut, vaikka niin toivoinkin). Myönnettäköön, että parempaakin aamiaisleipää olen syönyt. Ei meikäläisestä ole leipuriksi vaikka voissa paistaisi! Täytyy vast'edes pitää huoli, että kaapista löytyy edes hapankorppuja!
.
Hyvältähän tuo näyttää ja osaan kuvitella tuoreen leivän tuoksun, nam:)
VastaaPoistaHih...hyvältähän nuo levät näyttävät...:))
VastaaPoista:-)
VastaaPoistaUusi taikina tekeille, hyvää tulee.
VastaaPoistaLaita seuraava löysä taikina suoraan vuokaan, ei täydy vellata sitä alustallaan.
Kiitos vinkistä! Tosin voi olla, että olen jo unohtanut hyvän ohjeen, kun seuraavan kerran jauhopussiin tartun!! ;o)
PoistaKiitos Tilkkureppu, Irmastiina, Rva Kivitikka ja Terhi! :o)
VastaaPoista