Lukijat

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Jalostusta

Pari päivää oltiin reissussa. Heti kotiin palattua, yötä myöden, piti päästä testaamaan Terhin visiota:

Poistaisin mukulakivet katoksen/ talipallon reunalta. Lisää laattoja, vaikka ne mitkä on tarkoitettu istutuspöydän alle ja jatkaisin laatoitusta katokselle asti. Jos rajauskivet mahtuvat muotoonsa, jättäisin paikoilleen. Käännä grilli kävelytien suuntaisesti ja laita apupöytä katoksen läheisyyteen, josta on helppo ottaa valmiit tarjottavat.

Istutuspöydän alle uudet laatat, jos todella tarvitset pöytätason. Se sopinee siihen uuden liiterin vierustalle, jolloin saisit huseerata multaa mielin määrin, maiseman siitä sotkeutumatta.

Poistaisin grillikatoksen kulmauksen mukulakivet ja teksisin siihen pienen kukkamaan/ hyötykasvimaan esim.yrteille.

Ensin raahasin grillin uusiin asemiin. Mies ei tykännyt: Poikittainen grilli lukitsee vapaana virtaavat energiavirrat, feng shui törmää negatiiviseen mielenmaisemaan....

Höpö-höpö!

Olin kyllä ajatellut laatoitusta "läpikulkutilaksi", olin oikein tehnyt portaankin laatoituksen päähän, siitä voisi käyskennellä kastelukannun kanssa grillikatoksen takana olevaa kukkapenkkiä virvoittamaan (joka kukkii vasta mielessäni, perustamatta siis...). Mutta kierrettäköön koko hökötys, kunhan niin pitkälle päästään (jos päästään).

Seuraavaksi mittailin virsullani laattojen mahtuvuutta, sitä myöden kivet lensivät kaaressa kasalle. Mies ei tykännyt: Pupunen kompuroi...

Höpö-höpö!

Muutaman laatan kun hain vielä rautakaupasta, sai venytettyä laatoituksen paviljongin reunalle asti. En edes suunnitellut pyytäväni Miestä rälläköimään reunimmaisia muotoon (kokeiltu on: kaamea homma, lisänä keuhkot tukkiva pöly), vaan mukulakivesin viimeiset kolot. Nyt pääsee suoraan grilliltä katoksen alle!

Grilli kaipaisi jotain taakseen. Huonoja kokemuksia valmisaitaelementeistä (kaikki hankitut on pikkuhiljaa, vähin äänin kuskattu Appiukolle mökille "kompostielementeiksi", niillä on kohta rajattu koko mökkitontti...). Päädyin Ikean Leirvik -vuoteeseen! (Kuva: Ikea) Heti huomenna mennään Ikeaan, ostetaan sänky, Mies saa spreijata päädyn mustaksi, pystytetään grillin taa, haen siihen jonkin köynnöstävän kasvin. Mies ei tykännyt: Mitään rautahäkkyröitä enää pihaan laiteta, nyt jo tontti näyttää romuttamolta.

Höpö-höpö! (No okay, ei se ehkä ihan paras älynväläys ole, vaikka lopusta sängynrungosta saisikin suht näppärästi marjapuskatukia...). Pitänee vielä miettiä!?

Rajaustiilet kaivoin ylös, Mies kärräsi soraa täytteeksi. Tiilet kierrätän vielä toisaalle.

Lähirautakaupan puutarhamyymälässä ei ollut enää kuin havuja ja muutamia puskia alehinnoin. Mukulakiveykseen reikä ja reikään sinikataja (-20%). Kasvaa matalana ja leviää laakeaksi lätyksi.

Orvokkiamppelit hävitin, muutaman päivän poissaolo sai ne ränsääntymään lopullisesti. Yksi paviljongin tolpista oli vielä vapaana (kuolleen viiniköynnöksen jäljiltä), siihen minikiivi, jonka pitäisi kasvaa nopeasti ja venähtää jopa 7 metriseksi! (Kuva: Suomalainen taimi)

Kesällä istutettu kärhö on viimein puhjennut kukkaan. VÄÄRÄN VÄRISENÄ! Koska toista kiiviä en halua, saanee häädön vasta ensi kesänä.

Nyt näin! Grillin viereinen pöytä mietinnässä (penkki evakossa kotikatastrofin alta, siitä myöhemmin...). Vasemmanpuoleisen istutustasanteen kohtalo vielä epävarma, jääkö vai lähteekö - epäilen, että jää. Eli sillekin puolelle pöytää kaipailen...

Mieskin tykkää höpö-höpö -kommenteistaan huolimatta! Suunnitteli jo laituria peräkärryn talvisäilytyspaikaksi. No jaa, miksikäs ei...?

PS. Osa kuvista oudon sumeita. Tiedä johtuneeko oudosta autereesta, likaisesta linssistä vai siitä, että unohdin kameran ulos muutamaksi yöksi, yökosteus huitelee 90% tuntumassa... 

11 kommenttia:

 1. Kyllä tuolla kelpaa grillailla ja iltaa istua. Pidän kovasti köynnöskasveista, joita tosin itse en ole saanut aikaiseksi mihinkään laitettua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köynnökset ovat tosiaan kivoja - nyt viimein kun olen saanut ne vähän venähtämäänkin!! ;o)

   Poista
 2. Tuo paviljonki on IHANA!!! ♥ Mun piti hankkia se, mutta haaveeksi jäi. Ehkäpä joku päivä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn alennusmyynneistä... Toista vuotta tämä meilläkin lepäsi laatikossaan ennen kuin sain Miehen houkuteltua pystytyspuuhiin!! ;o)

   Poista
 3. Hyvin toimivan ja kauniin sait muutoksella aikaiseksi. Kenenkähän pihaa se mies oikein katselee kun romuttamon näkee; höpö-höpö sanon nyt minä. On toimittava silloin kun visiot ja ideat jyllää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romuttamo-nimitys taitaa johtua juurikin tuosta viereisestä paviljongista, häkkyrä e ole Miestä isommin innostanut. Nyt jo sulattaa sen, mutta narisee vanhasta muistista... ;o)

   Poista
 4. Feng shuit sujahtaa mukavassa kulmassa ohi grillin ja piha pysyy balansissa ;)
  Siihen kulmauksen mukulakivien päälle sopisi hienosti ruukkupuutarhakin. Sinulla on paljon kauniita ruukkuja, joita on helppo, noh helppo ja helppo, siirellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkupuutarha olisi tosiaankin tuossa paremmissa asemissa kuin pihan perällä, ainakin kastelun kannalta!! :o)
   Vielä poistan lisää rajaustiiliä ja varmaan muutaman betonilaatan haen vielä, kunhan tässä kerkiän. :o9

   Poista
 5. Sä alat ihan intoutumaan selvästi ;)
  Jollet kärhöä jaksa katsella niin mä voisin sille keksiä hyvinnii jatkosijoituspaikan....portinpieli kaipailis kaunistusta...
  Kyl tuosta vielä hyvä tulee, mä vaan en ymmärrä kuinka jollain voi olla jatain aivo- tai muutakaan toimintaa näillä keleillä :O

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pepi! :o)
  Pätkien kulkee täälläkin, niin aivot kuin kaikki muukin... ;o)
  Kärhö on niin takertunut paviljongin jalkaan, ettei sitä saa repimättä irti. Vaan katsotaan tilanne kevään tullen, silloin leikaan kaikki kärhöt alas uuden kasvun alta. :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!